SOVEREIGN GOLD BONDS: Ansaitse verovapaata tuottoa SGB-yhtiöiltä

Sovereign Gold Bonds, SGBs, top news, latest news, business news,

Viimeisen valtion kultalainojen (SGB) merkintä tälle tilikaudelle alkaa 12. helmikuuta ja päättyy 16. päivänä. Emissiohinnaksi on vahvistettu 6 262 rupiaa grammalta. Viimeisen joulukuussa 2023 liikkeeseen lasketun erän hinta oli 6 199 rupiaa/g. Koska nämä joukkovelkakirjat ovat tuottaneet paremmin fyysisten kullan ja kullan pörssissä noteerattujen rahastojen (ETF) tuotot, yksityishenkilöiden tulisi harkita niihin sijoittamista saadakseen verovapaata tuottoa.

Sijoittajat saavat kiinteän 2,5 %:n vuosikoron, joka maksetaan puolivuosittain sijoituksensa nimellisarvon perusteella. Tämä tarkoittaa 1,25 %:n efektiivistä korkoa jokaiselle maksulle, joka on verotettava sijoittajan tuloveroluokan mukaan. Yhdessä kiinteän koron ja metallin arvonnousuarvon kanssa tuotto on 9–12 % vuosittaisella yhdistetyllä kasvuvauhdilla koko maturiteettijakson ajan.

SGB:n säilyttäminen eräpäivään asti kahdeksan vuoden ajan antaa sijoittajille mahdollisuuden saada vapautus pääomatuloverosta lopullisesta lunastussummasta. Sijoittajat voivat hakea ennenaikaista lunastusta viidennen vuoden jälkeen. Ennenaikaisen lunastushetken voitot kuitenkin verotetaan.

RBI laskee liikkeeseen nämä joukkovelkakirjat useissa erissä ympäri vuoden. Sijoittajat voivat ostaa joukkovelkakirjoja myös jälkimarkkinoilta. Intialainen voi ostaa SGB:itä mistä tahansa kansallistettujen pankkien sivukonttoreista tai toimistoista, nimetyistä postitoimistoista, ajoitetuista ulkomaisista pankeista, aikataulun mukaisista yksityispankeista, kansallisesta pörssistä ja Bombayn pörssistä. Ulkomailla asuvat intiaanit (NRI) eivät ole oikeutettuja ostamaan SGB:itä. Jos kuitenkin asukkaasta tulee NRI SGB:n ostamisen jälkeen, hän voi jatkaa SGB:n omistusoikeutta eräpäivään asti. Sijoituksen vähimmäismäärä on yksi gramma ja enimmäisraja tilikaudella yksityishenkilöillä neljä kiloa ja säätiöillä 20 kiloa.

Abhijit Roy, toimitusjohtaja, GoldenPi, online-sijoitusalustan, sanoo, että valtion takuu tarjoaa enemmän turvaa SGB: ille, joita voidaan suosia kullan pörssirahastoihin verrattuna. ”Yhdistettynä SIP:n kaltaiseen strategiaan SGB:t tarjoavat sijoittajille houkuttelevan vaihtoehdon, koska ne yhdistävät kiinteätuottoiset edut pääoman arvonnousuun turvallisessa, valtion tukemassa rakenteessa ilman jatkuvia hallinnointipalkkioita tai kuluja.”

Kultainen näkymät
Kulta houkuttelee edelleen sijoituksia todistetusti suojana muita omaisuusluokkia vastaan. Chirag Mehta, Quantum AMC:n tietohallintojohtaja, sanoo, että kulta todennäköisesti menettää vetovoimaa ja pysyy epävakaana lähitulevaisuudessa epävarman rahapolitiikan johdosta, mutta laskusuunta pysyy rajallisena, kun otetaan huomioon mahdolliset koronleikkaukset vuonna 2024 ja kasvava geopoliittinen levottomuus. ”Sijoittajat voivat käyttää tätä konsolidointijaksoa rakentaakseen pitkäaikaista altistumistaan ​​kullalle.”

Samankaltaiset artikkelit