Mihin ja miten sijoittaa vuonna 2024 säästääksesi enemmän veroja ja kerätäksesi varallisuutta

Best tax-saving investment options for FY2023-24

On se aika vuodesta, jolloin suurin osa veronmaksajista, jotka jos eivät ole vielä käyttäneet verosäästösijoitusrajaansa, alkavat etsiä erilaisia ​​sijoitusvaihtoehtoja säästääkseen mahdollisimman paljon veroja. Sillä tämä on viimeinen mahdollisuus säästää veroja kuluvalle tilikaudelle, sillä palkansaajien on toimitettava investointitodistus henkilöstöosastolleen. Muuten veroja aletaan vähentää heidän palkastaan.

Ennen kuin päätät, kuinka paljon ja mihin sijoitat verojen säästämiseen kuluvan vuoden 2024 aikana, kannattaa kuitenkin arvioida verovelkasi sekä vanhan että uuden verojärjestelmän mukaan. Mikäli uusi verojärjestelmä on sinulle hyödyllinen, sinun ei tarvitse tehdä sijoituksia, koska 80C ja 80CCD:n mukaisia ​​vähennyksiä ei voida tehdä uudessa verojärjestelmässä.

Jos vanha verojärjestelmä on sinulle hyödyllinen, kun olet ottanut huomioon investoinnit, jotka sinun on tehtävä, niin mene siihen. Älä koskaan sijoita henkivakuutustuotteisiin vain säästääksesi veroja, vaan sinulla tulee olla riittävä henkivakuutus varmistaaksesi perheenjäsenesi hyvinvoinnin mahdollisessa tilanteessa.

”Koska tuloverolain 80C §:n mukaisia ​​vähennyskelpoisia tuotteita on monia, päätös tiettyyn tuotteeseen sijoittamisesta riippuisi useista tekijöistä. Jos olet nuori ja pystyt ottamaan riskejä, ELSS (Equity Linked Savings Scheme) on paras tuote, koska se voi antaa sinulle parhaan tuoton, jos käytät tämän tuotteen historiallisia tuottoja. Vaikka ELSS:n lukitusaika on vain kolme vuotta, saatat joutua pysymään sijoittuna pidempään. Joten tulevaisuuden varojen tarve tulee myös arvioida tätä tuotetta valittaessa”, ehdottaa vero- ja sijoitusasiantuntija Balwant Jain.

Ne, jotka eivät ole valmiita ottamaan riskiä, ​​voivat valita minkä tahansa tuotteen, joka tarjoaa kiinteän koron koko sijoitusajalle, kuten National Savings Certificate (NSC), Senior Citizen Savings Scheme (SCSS) ja veroa säästävät kiinteät talletukset (FD). ).

”Ne, jotka kuuluvat korkeamman verotason alle ja ovat valmiita pitämään rahansa lukossa pidemmäksi aikaa, voivat valita Public Provident Fundin (PPF), jossa kertynyt korko on täysin verovapaata. Jos olet palkallinen, voit vapaaehtoisesti päättää panostaa enemmän eläkerahastoosi, koska se tarjoaa korkeimman tuoton ilman riskiä”, Jain sanoo.

Rahoitusasiantuntijoiden mukaan veroa säästävillä sijoituksilla, kuten ELSS:llä, PPF:llä, NSC:llä ja pitkäaikaisilla FD:illä, on tärkeä rooli verovelkojen leikkaamisessa. On kuitenkin suositeltavaa laajentaa horisonttia ja tutkia keinoja, jotka edistävät yleistä varallisuuden syntymistä.

”Tuloverolain 80C pykälä tarjoaa erilaisia ​​veroa säästäviä sijoitusvaihtoehtoja, jotka mahdollistavat jopa 1,5 000 rupiaa vähennyksen vuosittain. Vaikka ELSS tarjoaa 80C pykälän mukaisia ​​veroetuja, osakesijoituksissa on yleensä potentiaalia huomattavaan varallisuuden kertymiseen pitkällä aikavälillä. NPS ei tarjoa vain veroetuja, vaan toimii myös pitkän aikavälin eläkesuunnittelun työkaluna. Osake- ja velkarahastojen tasapainottaminen NPS:ssä voi sopia sekä verosäästötavoitteiden että varallisuuden lisäämisen kanssa”, kertoo Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com.

Itselle, perheelle tai vanhemmille maksettu sairausvakuutusmaksu on oikeutettu 80D pykälän mukaiseen verovähennykseen. Samoin henkivakuutus ei ainoastaan ​​takaa taloudellista turvaa, vaan tarjoaa myös 80C pykälän mukaisia ​​verosäästöetuja. ”Asuntolainan lyhennykset tukevat verosäästöjä, sillä asuntolainan korkomaksut oikeuttavat vähennyksiin 24 §:n ja 80C §:n mukaan. Kiinteistösijoituksiin syventyessä on kuitenkin tärkeää arvioida varovasti tekijöitä, kuten sijaintia, markkinatrendejä, juridisia näkökohtia ja likviditeettiä, Shetty sanoo.

SIP:iden (Systematic Investment Plans) valitseminen sijoitusrahastoissa tarjoaa kurinalaisen sijoitustavan, joka mahdollistaa säännölliset pienet sijoitukset. ELSS-rahastojen SIP:t eivät ainoastaan ​​tarjoa veroetuja, vaan myös edistävät varallisuuden arvonnousua ajan myötä.

Samankaltaiset artikkelit