5 suurta muutosta taloussäännöissä ja määräajoissa heinäkuussa 2024 – ITR-arkistointi, digitaaliset lompakot, luottokortit ja paljon muuta – Money News

7th Pay Commission: Govt employees’ commuted pension to be restored after 12 years instead of 15 years? Here’s what new proposal reveals

Heinäkuun taloudelliset määräajat ja säännöt muuttuvat: Heinäkuussa on useita taloudellisia määräaikoja ja sääntömuutoksia, jotka astuvat voimaan. Lisäksi on yksi keskeinen taloudellinen tapahtuma – Unionin budjetti, joka esitellään todennäköisesti 23. tai 24. heinäkuuta parlamentin monsuuniistunnon toisessa osassa.

Tässä on joitain merkittäviä taloudellisia muutoksia ja määräaikoja, jotka tulevat voimaan tässä kuussa:

Tuloveroilmoituksen (ITR) jättöpäivä 2024:

Tuloveroilmoituksen (ITR) jättämisen määräaika tilikaudelta 2023-24 (arviointivuosi 2024-25) on 31. heinäkuuta 2024. Useimmat palkansaajat ovat todennäköisesti saaneet lomakkeen 16, joka on tärkeä asiakirja, joka kertoo vero vähennetään ja talletetaan valtiolle. Lomake 16 helpottaa toimihenkilöiden tuloveroilmoitusten jättämistä nopeammin ja vaivattomasti.

Liiton budjetin esittely:

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman esittelee Modi 3.0 -hallituksen ensimmäisen budjetin eduskunnassa heinäkuun kolmannella viikolla. Kuten jokaisessa budjetissa on odotettavissa, myös tällä kertaa FM:n odotetaan julkistavan joitakin keskeisiä toimenpiteitä, joilla saattaa olla vaikutusta taloudellisiin ja sääntelytoimiin eri sektoreilla.

Luottokorttien sääntömuutokset palveluiden ja maksujen suhteen:

Muutokset SBI-kortin luottokorttisäännöissä

SBI Card ilmoitti muutamista palkitsemispisteiden kertymiseen liittyvistä muutoksista. Heinäkuun 15. päivästä alkaen SBI Cards lopettaa palkintopisteiden myöntämisen hallitukseen liittyvistä tapahtumista joillakin korteilla.

SBI Card on ilmoittanut lopettavansa palkkiopisteiden kerryttämisen valtiollisiin tapahtumiin sellaisilla korteilla kuin Air India SBI Platinum Card, Air India SBI Signature Card, Central SBI Select+ Card, Chennai Metro SBI Card, Club Vistara SBI Card, Club Vistara SBI Card PRIME , Delhi Metro SBI Card, Etihad Guest SBI Card, Etihad Guest SBI Premier Card, Fabindia SBI Card, Fabindia SBI Card SELECT, IRCTC SBI Card, IRCTC SBI Card Premier, Mumbai Metro SBI Card, Nature’s Basket SBI Card, Nature’s Basket SBI Card ELITE , OLA Money SBI Card, Paytm SBI Card, Paytm SBI Card SELECT, Reliance SBI Card, Reliance SBI Card PRIME ja Yatra SBI Card.

Muutokset ICICI Bankin luottokorttimaksuissa

ICICI Bank on tehnyt joitain muutoksia luottokorttipalvelumaksuihinsa. Se on korottanut kortin vaihtomaksua 100 rupiasta 200 rupiaan kaikille korteille paitsi Emerald Private Metal -luottokortille. Pankki on ilmoittanut lopettavansa erilaisten palveluiden, kuten laskutuspyyntöjen, shekkien/käteisen noudon, dial-a-draft -tapahtumien, ulkoaseman sekkien käsittelyn ja päällekkäisten tiliotteiden veloituksen. Kortin vaihtamisesta peritään kuitenkin 200 ruplaa.

Citibankin tekemät muutokset

Citibank-luottokorttien siirto Axis Bankiin saadaan päätökseen 15. heinäkuuta mennessä, minkä seurauksena korttien nimet ja palkitsemisstrategiaan tulee muutoksia.

KYLLÄ Pankkiloungen pääsysäännöt

Yksityisen sektorin lainanantaja YES Bank on tarkistanut lentokenttäloungen pääsysääntöjä. Uuden sääntönsä mukaan pankki on velvoittanut kuluttamaan vähintään 35 000 rupiaa vuosineljänneksessä lentokentän oleskelutilojen ilmaisesta pääsystä.

Muutoksia digitaalisten maksujen sääntöihin

Intian keskuspankki on määrännyt 1. heinäkuuta, että luottokorttimaksut käsitellään Bharat Bill Payment Systemin (BBPS) kautta. Muutos on koskenut useita suuria pankkeja ja fintech-alustoja.

Paytm lompakot -säännön muutos

20. heinäkuuta alkaen Paytm Payments Bank sulkee lompakot, joilla ei ole saldoa eikä tapahtumia kuluneen vuoden aikana. Käyttäjille ilmoitetaan 30 päivää ennen lompakon sulkemista.

Paytm Payments Bankin verkkosivuilla sanotaan: ”Huomaa, että kaikki lompakot, joissa ei ole tapahtumia viimeisen vuoden aikana ja joiden saldo on nolla, suljetaan 20. heinäkuuta 2024. Viestintä lähetetään kaikille käyttäjille, joita asia koskee, ja käyttäjät heille on annettava 30 päivän varoitusaika ennen lompakkonsa sulkemista.”

Samankaltaiset artikkelit