Delhi-NCR saa yhteistyötilaa sähköisen jätteen purkajille

Delhi-NCR gets co-working space for e-waste dismantlers

E(co)work on käynnistänyt NCR:n Ghaziabadin alueella ensimmäisen laatuaan työskentelyalueen sähköisen jätteen alan mikroyrittäjille, purkajille ja kierrättäjille tavoitteenaan vakiinnuttaa sähköinen jätehuolto. Luvanvarainen laitos on varustettu purkuyksiköillä, varastotiloilla, pöydillä, työkaluilla, toimisto- ja kokoustiloilla, laitteilla ja pesutiloilla tarjotakseen epäviralliselle e-jätealalle työnsä arvokkaalle ja virallistamiselle omistetun tilan.

Yhteistyötila tarjoaa plug and play -yksiköitä saumattoman työkokemuksen takaamiseksi. Se pyrkii myös olemaan edullinen toimiva ratkaisu alan mikroyrittäjille tarjoamalla ”pay-per-use” -mallia.

Intiassa epävirallinen sektori käsittelee suurimman osan sähköisestä jätteestä usein huonommissa olosuhteissa. Vaikka ala tarjoaa toimeentulon monille perheille, se vaikuttaa usein myös kielteisesti ympäristöön ja työntekijöiden terveyteen.

Tätä taustaa vasten E(co)work täyttää tämän aukon tarjoamalla purkamis- ja kierrätysinfrastruktuurin Intian sähköisen jätteen mikroyrittäjille, joka on muodollisen sektorin tasolla. Laitos tarjoaa turvallisen varastoinnin, henkilönsuojaimet ja vaarallisten jätteiden hävittämisen.

”Näemme itsemme muuttavan ongelman mahdollisuudeksi. Tavoitteenamme on yhdistää viralliset ja epäviralliset sektorit, vahvistaa mikroyrittäjiä ja luoda tehokkaita ratkaisuja turvalliseen ja osallistavaan resurssien hyödyntämiseen. Näemme itsemme katalysaattoreina, jotka yhdistävät fyysiset, sosiaaliset ja digitaaliset elementit ajaakseen muutosta kestävämpään, osallistavampaan ja pyöreämpään maailmaan”, sanoi Deepali Sinha Khetriwal, E(co)workin perustaja.

Visioa tukevat Intian hallituksen LiFE-missio, lainsäädäntö ja yritysten sitoumukset kierrätysalan olosuhteiden, tehokkuuden ja läpinäkyvyyden parantamiseksi. Elektroniikka- ja tietotekniikan ministeriön GREENE-aloitteen tarkoituksena on käsitellä sähköistä jätettä vastuullisesti kestävän tulevaisuuden puolesta julkisen, valtion ja teollisuuden yhteistyöllä.

Samankaltaiset artikkelit