Kuinka ansaita ensimmäinen Rs 1 crore 5 vuodessa

How to make Rs 1 crore in 5 years

Jokainen sijoittaja haaveilee saavuttavansa kultaisen numeron – ensimmäisen miljoonan. Miksi miljoonan luku on niin tärkeä? Se on virstanpylväs, joka edustaa taloudellista vakautta ja saavutuksia.

Oletetaan, että säästät tänään 1 miljoonan rupiaa; jos sijoitat tämän 15 prosentin korolla, sinulla on vain viidessä vuodessa toinen Rs 1 crore. Tästä alkaa yhdistämisen taika. Otetaan tämä esimerkki vielä pidemmälle ja oletetaan, että pidät tätä pesämunaa koskemattomana vielä viisi vuotta, jonka jälkeen istut lähes 4 kr.

Useimmille meistä tämän 1 miljoonan rupian saavuttaminen voi kuitenkin tuntua pelottavalta matkalta.

Älä huoli, vain pienellä huolellisella suunnittelulla ja jotkin tekijät, kuten ikä, olemassa oleva salkku, varojen allokaatio ja markkinaolosuhteet huomioon ottaen, pääset sinne pian. Tarkastellaan nyt strategista lähestymistapaa, joka auttaa sinua saavuttamaan ensimmäisen miljoonan rajasi.

Kuuluisa 15*15*15-sääntö sanoo, että sijoittajan, joka yrittää kerätä 1 miljoonan rupiaa, tulisi harkita 15 000 rupiaa kuukaudessa 15 prosentilla 15 vuoden ajan päästäkseen 1 miljoonan rupiaan. Vaikka tämä lähestymistapa on matemaattinen paikkansapitävyys, se ei välttämättä sovellu kaikille sijoittajille ja markkinaolosuhteille. Miksi? Siinä oletetaan, että markkinat tarjoavat jatkuvasti 15 % ja että SIP:n kautta on sijoitettava koko toimikauden ajan.

Mitä nopeammin aloitat sijoittamisen, sen parempi. Aika on voimakas liittolainen tuottojen yhdistämisessä. Varhainen aloittaminen mahdollistaa investointien kasvun eksponentiaalisesti, mikä antaa sinulle etumatkan kohti taloudellisia tavoitteitasi. Mitä kauemmin sijoitat, sitä paremmat mahdollisuutesi maksimoida tuotot.

Kuten voimme nähdä, kertynyt korpus kasvoi lähes 100 % jokaisella viiden vuoden lisäyksellä. Siksi on parempi valita pidempi toimikausi.

Jos sinulla on jo säästöjä, käytä niitä viisaasti. Suunnittelu käytettävissä olevilla varoilla on ratkaisevan tärkeää. Harkitse olemassa olevan portfoliosi potentiaalia ja tutki, kuinka voit optimoida sen nopeuttaaksesi matkaasi yhteen miljardiin.

Tavoitteen asettaminen ensin on avain taloussuunnitteluun. Useimmat meistä säästävät ylimääräiset tulot budjetoituaan menot. Matematiikassa pitäisi kuitenkin olla toisinpäin.

Kulut = Tulot – Säästöt.

Taloudellisten aukkojen ymmärtäminen on elintärkeää. Aloita tavoitteiden suunnittelulla ja saat sitten selkeän kuvan siitä, kuinka paljon sinun on investoitava kuukausittain. Luo myös budjetoitu kulukuvio, jonka avulla voit asettaa realistisia tavoitteita ja luoda etenemissuunnitelman miljoonan rajan saavuttamiseksi.

Useimmilla meistä on taipumus nostaa elintasoamme uusilla varoilla. Osa korotetusta palkasta on kuitenkin viisasta suunnata investointeihin, joilla hallinta-aikaa lyhennetään.

Voit valita jommankumman vaihtoehdon varojen saatavuuden perusteella. Kuukausittainen tulovirralla sinun tulisi jatkaa SIP:illä. Jos saat kertakorvaussummia bonuksen jne. kautta ja markkinat ovat vakaat, voit edetä kertakorvaussijoituksella tai porrastaa sen kuukaudelle.

Valitse omaisuutesi viisaasti riskinhaluasi perusteella. Velalla ja osakkeella on alhainen korrelaatio, ja näiden kahden omaisuuden yhdistelmä voi auttaa tavoittelemaan noin 12 %:n tuottoa sijoitushorisonttisi perusteella. Equity Mutual Funds -rahastot ovat tuottaneet keskimäärin 14 % pidemmän kauden aikana ja Debt Mutual Funds -rahastot ovat tuottaneet noin 6 %. Toimitetussa taulukossa on esitetty suositellut omavaraisuus- ja velkajakosuhteet eri ikäryhmille.

Sijoita tiettyjä summia riskinottohalustasi riippuen SIP:n tai kertakorvauksen kautta saavuttaaksesi miljoonan virstanpylvään viidessä vuodessa.

Lopuksi totean, että avain menestykseen on aloittaa varhaisessa vaiheessa, pysyä kurina ja mukauttaa strategiaasi tarpeen mukaan. Huolellisen suunnittelun ja sitoutumisen ansiosta kultainen numero on jokaisen sijoittajan ulottuvilla.

Samankaltaiset artikkelit