Vakuus vs. vakuudeton laina: Kumpi sinun pitäisi valita?

Secured vs Unsecured Loan: Which is a better option for you?

Lainaus on yleinen rahoituskäytäntö henkilökohtaisten kulujen kattamiseen, yrityksen perustamiseen tai asunnon ostamiseen. Usein ihmisillä on useita lainavaihtoehtoja, mutta he eivät voi valita parasta tarjousta, koska he eivät ymmärrä lainaamisen vaikutusta taloudelliseen terveyteensä.

Esimerkiksi vakuudelliset lainat mahdollistavat tyypillisesti suurempia lainasummia, joten ne sopivat merkittäviin kuluihin, kuten asunnon ostamiseen tai yrityksen rahoittamiseen. Toisaalta vakuudettomat lainat eivät vaadi vakuuksia. Sen sijaan lainanantaja arvioi lainanottajan luottokelpoisuuden, tulot ja taloudellisen historian. Vakuudellisten ja vakuudettomien lainojen eron ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää. On tärkeää ymmärtää kunkin vivahteet ennen lainaamista.

Vakuudelliset lainat, kuten nimestä voi päätellä, on vakuutettu. Vakuudella tarkoitetaan omaisuutta (kuten kiinteistöä, ajoneuvoa tai jopa kiinteää talletusta), jonka lainanottaja tarjoaa vakuudeksi lainanantajalle. Laiminlyönnissä lainanantajalla on oikeus takavarikoida ja myydä vakuus saadakseen takaisin rahansa. Lainanantajat suosivat yleensä vakuudellisia lainoja niiden pienemmän riskin vuoksi, mikä johtaa useisiin etuihin lainanottajille:

Vakuudellisissa lainoissa on usein alhaisemmat korot kuin vakuudettomissa lainoissa. Tämä johtuu siitä, että vakuuksien olemassaolo vähentää lainanantajan riskiä, ​​mikä tekee niistä taipuvaisempia tarjoamaan edullisia ehtoja.

Kun vakuudet ovat paikoillaan, lainanantajat ovat halukkaampia myöntämään suurempia lainasummia, mikä tekee vakuudellisista lainoista erinomaisen vaihtoehdon merkittäviin rahoitustarpeisiin, kuten asunnon ostamiseen tai yrityshankkeen rahoittamiseen.

Lainanottajat voivat yleensä nauttia pidemmästä takaisinmaksuajasta vakuudellisilla lainoilla, mikä voi keventää kuukausittaisten maksuerien taakkaa.

Luotonantajat ovat yleensä kevyempiä vakuudellisten lainojen hyväksymiskriteereissä, koska heillä on vakuus. Tämä helpottaa ihmisten, joilla on huonommat luottotiedot, saada rahoitusta.

Kun vakuudelliset lainat hoidetaan vastuullisesti, ne voivat parantaa luottopisteitäsi osoittamalla kykysi käsitellä velkaa ja suorittaa maksuja ajoissa.

Vakuudettomat lainat eivät sitä vastoin vaadi vakuuksia. Sen sijaan nämä lainat myönnetään lainanottajan luottokelpoisuuden ja taloudellisen historian perusteella. Vakuudettomiin lainoihin liittyvän suuremman riskin vuoksi niillä on tiettyjä etuja ja haittoja:

Yksi vakuudettomien lainojen tärkeimmistä eduista on, että lainanottajien ei tarvitse panttaa omaisuutta vakuudeksi. Tämä tekee niistä saatavilla henkilöille, joilla ei ehkä ole arvokasta omaisuutta tarjottavanaan.

Vakuudettomat lainat sisältävät yleensä vähemmän paperityötä ja nopeammat hyväksymisprosessit. Tämä tekee niistä kätevän valinnan lainaajille, jotka tarvitsevat nopeita varoja eri tarkoituksiin, kuten lääketieteellisiin hätätilanteisiin tai kodin parannuksiin.

Lainanottajien ei tarvitse huolehtia arvokkaan omaisuutensa menettämisestä laiminlyönnin yhteydessä. Tämä tarjoaa mielenrauhaa niille, jotka ovat epämiellyttäviä vakuudellisista lainoista.

Lisääntyneen riskin kompensoimiseksi lainanantajat veloittavat vakuudettomista lainoista korkeamman koron. Tämä tarkoittaa, että lainanottaja joutuu maksamaan enemmän korkoa lainan voimassaoloaikana.

Vakuudettomissa lainoissa on yleensä pienempi lainasumma, mikä tekee niistä vähemmän sopivia merkittäviin rahoitustarpeisiin, kuten asunnon ostamiseen tai yrityksen perustamiseen.

Adhil Shetty, toimitusjohtaja, Bankbazaar.com, selittää: ”Päätöksen valita vakuudellinen tai vakuudeton laina on perustuttava erityiseen taloudelliseen tilanteeseen ja vaatimuksiin. Mieti taloudellisia tavoitteitasi ja lainan tarkoitusta. Jos tarvitset huomattavan summan pitkäaikaiseen sijoitukseen, kuten kiinteistön ostamiseen tai yrityksen perustamiseen, vakuudellinen laina voi olla parempi valinta. Toisaalta, jos tarvitset pienemmän summan lyhyemmän aikavälin tavoitteeseen, vakuudeton laina saattaa riittää.”

Arvioi riskinsietokykysi. Oletko tyytyväinen ajatukseen laittaa omaisuutesi vaaraan? Jos ei, vakuudeton laina saattaa olla sopivampi.

Shetty sanoo: ”Luottopisteilläsi on merkittävä rooli lainan hyväksymisessä ja koroissa. Jos sinulla on vahva luottohistoria, sinulla voi olla enemmän vaihtoehtoja vakuudettomille lainoille. Jos luottopisteesi on alhaisempi, saatat löytää vakuudelliset lainat helpommin.”

Lopuksi sinun on ymmärrettävä, että lainanotto ei ole vain varojen hankkimista. Kyse on taloudellisen hyvinvoinnin hallinnasta pitkällä aikavälillä. Siksi ennen lainaamista arvioi huolellisesti taloudelliset tavoitteesi, riskinsietokykysi, luottokelpoisuutesi ja lainan erityisehdot valitaksesi tarpeisiisi sopivin vaihtoehto.

Samankaltaiset artikkelit