Kuinka monivuotisesta sairausvakuutusmaksusta voi vähentää 80D-veroetua?

How can deduction for multi-year health insurance premium be availed for 80D tax benefit?

Veronmaksajat voivat hyötyä monivuotisista terveysvakuutuksista maksetusta vakuutusmaksusta, joka jaetaan suhteellisesti vakuutuskauden aikana. Jos siis yli vuoden sairausvakuutuksen vakuutusmaksua on maksettu yhdessä vuodessa (eli usean vuoden kertamaksu/kertamaksu), vähennys sallitaan suhteellisesti niiltä vuosilta, joilta sairausvakuutuksen etu on on käytettävissä.

Tämän pykälän säännösten mukaisesti vähennys on sallittu kunkin asianomaisen tilikauden osalta, joka vastaa asianmukaista osaa määrästä.

”Sopiva murto-osa” tarkoittaa murto-osaa, jonka osoittaja on yksi ja jonka nimittäjä on vakuutuksen kattamien tilikausien kokonaismäärä.

Jos esimerkiksi 2 vuoden vakuutusmaksusta maksetaan kertamaksu 30 000 Rs, veronmaksaja voi saada vähennyksen u/s 80D 15 000 Rs vuodessa. Tällainen 15 000 rupiaa rajoitettaisiin kuitenkin jälleen vähennyksen enimmäismäärään, joka voidaan vaatia vuoden 1961 tuloverolain U/s 80D mukaan.

Tämä Q&A-sarja julkaistaan ​​joka viikko torstaisin.

Vastuuvapauslauseke: Yllä jaetut näkemykset ja tosiasiat ovat asiantuntijan omia. Ne eivät heijasta Financialexpress.comin näkemyksiä

Samankaltaiset artikkelit