Virtuaalikortti: Ominaisuudet, edut, miten ne toimivat – Tässä on kaikki mitä sinun tulee tietää

Virtual Card: Features, benefits, how they work – Here's all you need to know

Security.org:n äskettäin tekemän tutkimuksen mukaan 65 prosentilla maailmanlaajuisesti pankki- ja luottokorttien haltijoista on ollut petollinen veloitus tililleen vähintään kerran. Virtuaalikortin vaihtoehto tarjoaa käyttäjille lisäsuojakerroksen. Se parantaa tilinomistajien turvallisuutta erityisesti verkko-ostoksia tehdessä estämällä arkaluonteisten tietojen joutumisen rikollisten käsiin. Monet suuret luottokorttien myöntäjät tarjoavat virtuaalisia kortteja.

Keskustellaanpa yksityiskohtaisesti, mikä on virtuaalikortti, miten ne toimivat, miten sellaisen voi pyytää.

Virtuaalikortit ovat fyysisen kortin digitaalinen versio. Se on yksilöllinen korttinumero, joka luodaan digitaalisessa muodossa ja liitetään tiliisi. Ne luovat ainutlaatuisen luottokorttinumeron, jota voit käyttää fyysisen korttisi numeron sijasta, mikä estää kauppiasta tallentamasta korttitietojasi ja pitämällä taloudelliset tietosi turvassa. Ne on yleensä tarkoitettu kertakäyttöön. Joten vaikka yritys, jonka kanssa olet tehnyt kauppaa, joutuisi tietomurron uhriksi ja korttisi numero haettaisiin, todellinen tilisi ei vaarantuisi.

Monet virtuaalikortit antavat käyttäjien asettaa aikarajan, jonka jälkeen ne vanhenevat. Tästä voi olla apua, jos käyttäjä haluaa käyttää korttia vain tietyn ajan. Monet tarjoavat myös kulutusrajoja, jotka voivat auttaa käyttäjiä pysymään budjetissa. Useimmat korttien tarjoajat tekevät virtuaalikortille pääsyn helpoksi, jotta voit maksaa ulos nopeasti ilman, että korttia tarvitsee etsiä fyysisen lompakon kautta. Tietenkin virtuaalikorteilla on tiettyjä rajoituksia.

Jos kortinhaltija esimerkiksi tekee ostoksia kaupassa, hän ei ehkä voi käyttää virtuaalikorttiasi, ellei kassajärjestelmä (PoS) hyväksy digitaalisen lompakon kassavaihtoehtoja. Jos käytät virtuaalista korttia hotellihuoneen varaamiseen, voi olla vaikeaa sovittaa maksutapaasi sisäänkirjautumisen yhteydessä. Useimmat hotellit pyytävät fyysistä korttia saapuessasi, joten virtuaalisen kortin käyttäminen voi vaatia ylimääräistä vahvistusta, kuten soittamista pankki jne. Virtuaalikortteja ei ole vielä otettu käyttöön kaikissa suurimmissa korttibrändeissä, mikä tarkoittaa, että suosikkiluottokorttisi ei välttämättä tarjoa tätä ominaisuutta.

Suuret pankit, kuten SBI, HDFC Bank, Kotak Mahindra Bank, ICICI Bank, Axis Bank, HSBC jne. tarjoavat virtuaalisia kortteja. Mutta sinulla on oltava fyysinen kortti pankista ennen virtuaalisen kortin pyytämistä. Virtuaalikorttia voi pyytää kirjautumalla tililleen verkossa joko verkon tai pankin sovelluksen kautta ja hakemalla virtuaalikortin tai virtuaalikortin numeron asetusvaihtoehtoa. Kortinmyöntäjästä riippuen väliaikainen kortti pitäisi pystyä luomaan joko verkkoportaalin tai sovelluksen kautta. Virtuaalikorttia luotaessa voisi muokata joitain asetuksia, kuten kulutusrajaa tai viimeistä voimassaolopäivää jne. ja sitten alkaa käyttää numeroa ostosten tekemiseen verkossa tai korttisovelluksen kautta.

Digitaalinen lompakko toimii samalla tavalla kuin virtuaalikortti, mutta siinä on joitain huomionarvoisia eroja. Google Pay esimerkiksi tallentaa fyysisestä luotto- tai maksukortistasi digitaalisen version, jossa on tarkat korttinumerot. Yleensä digitaalisia lompakoita ei hyväksytä kaikissa verkko-ostoksissa, joissa tiettyjä palveluita, kuten hotellivarauksia, voidaan käyttää luottokortilla. Digitaalisia lompakoita voi käyttää vain osallistuvilla jälleenmyyjillä joko myymälässä tai verkossa.

Lopuksi voidaan todeta, että virtuaalikortit tarjoavat lisäsuojausta peittämällä fyysisen korttisi numeron väliaikaisella tilinumerolla. Virtuaalikortit eivät kuitenkaan ole täysin petoskestäviä, ja käyttäjien tulee noudattaa säännöllisiä turvatoimia.

Samankaltaiset artikkelit