85 % Paytm-lompakkokäyttäjistä ei kohtaa häiriöitä; loput pyydetään yhdistämään lompakko muihin pankkeihin: RBI Governor – Banking & Finance News

rbi, paytm, paytm payments bank, reserve bank of india, industry

Jopa 80-85 prosenttia Paytm-lompakkokäyttäjistä ei kohtaa häiriöitä sääntelytoimien vuoksi, ja muita käyttäjiä on neuvottu yhdistämään sovelluksensa muihin pankkeihin, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi keskiviikkona.

Intian keskuspankki kielsi 31. tammikuuta Paytm Payments Bank Ltd:tä (PPBL) hyväksymästä talletuksia, luottotapahtumia tai lisäyksiä millekään asiakastilille.

PPBL:ään liitetyn lompakon liittämisen määräajaksi muiden pankkien kanssa on asetettu 15. maaliskuuta, kuvernööri sanoi sulkeen pois mahdollisen jatkoajan.

Maaliskuun 15. päivään annettu aika on riittävä, eikä pidennystä ole tarvetta, hän sanoi ja lisäsi, että 80-85 prosenttia Paytm-lompakoista on linkitetty muihin pankkeihin ja loput 15 prosenttia on neuvottu siirtymään muihin pankkeihin. pankit.

Hän sanoi, että RBI on ryhtynyt toimiin säänneltyä yritystä vastaan, joka tässä tapauksessa on PPBL, eikä sillä ole mitään Fintech-yrityksiä vastaan.

Sen sijaan Das korosti, että RBI suosii innovaatioita finanssiteknologiasektorilla ja on jopa ottanut käyttöön Sandboxin uusien työkalujen testaamiseen.

”RBI tukee ja tukee edelleen täysin Fintechiä… RBI on kaikki Fintechin kasvua varten”, hän sanoi ET Now'n haastattelussa.

Hän sanoi vertauksena, että Ferrarin voi omistaa ja ajaa, mutta silti liikennesääntöjä on noudatettava onnettomuuksien välttämiseksi.

Dasilta kysyttiin, milloin National Payments Corporation of India (NPCI) tekee päätöksen Paytm-maksusovelluksen käyttöluvasta, Das sanoi, että sen on tehtävä sisäinen due diligence.

”RBI:n osalta olemme toistaiseksi ilmoittaneet heille, että meillä ei ole vastalausetta, jos NPCI katsoo Paytm-maksusovelluksen jatkuvan, koska toimintamme oli Paytm-maksupankkia vastaan. Sovellus on NPCI:ssä… NPCI ottaa puhelun… Luulen, että heidän pitäisi ottaa puhelu pian”, hän sanoi.

Sääntelytoimien seurauksena promoottori Vijay Shekhar Sharma erosi viime kuussa Paytm Payments Bank Limitedin osa-aikaisena hallituksen puheenjohtajana, ja pankin hallitus on muodostettu uudelleen.

Entinen Central Bank of Indian puheenjohtaja Srinivasan Sridhar, entinen Bank of Barodan pääjohtaja Ashok Kumar Garg ja kaksi eläkkeellä olevaa Indian Administrative Servicen (IAS) virkailijaa otettiin pankin hallitukseen.

Kasvusta Das sanoi: ”Tajumme ja ymmärryksemme korkean taajuuden indikaattoreista ja taloudellisen toimeliaisuuden vauhdista kertoo meille, että 5,9 prosentin kasvu neljännellä vuosineljänneksellä voidaan ylittää.

”Ja kun se tapahtuu, on selvää, että vuotuinen kasvu on yli 7,6 prosenttia. On varsin hyvät mahdollisuudet, että kuluvan vuoden BKT-luku on hyvin lähellä 8 prosenttia, hän sanoi.

Hän sanoi myös, että uusin politiikka on ennustanut 7 prosentin kasvua seuraavalle tilikaudelle.

Hintojen noususta Das sanoi, että viimeisin 5,1 prosentin inflaatiotulos on edelleen 110 peruspisteen päässä 4 prosentin tavoitteesta.

Hän kuitenkin sanoi, että inflaatiotrendi on laskussa ja RBI on nyt keskittynyt saamaan inflaation 4 prosentin tavoitteeseen kestävällä ja kestävällä pohjalla.

Samankaltaiset artikkelit