Markkinat katkaisivat kahden viikon tappioputken; Nifty kosketti ennätyskorkeutta 2. helmikuuta öljyn, kaasun ja metallin johdolla – Market News

Stock market bull

Vertailuosakeindeksi Nifty 50 päätti torstain kaupankäyntisession positiivisesti saavutettuaan elinkaaren korkeimman 22 126,80:n. NSE Nifty 50 sulki 156,35 pistettä eli 0,72 % korkeammalla ja asettui 21 853,80 pisteeseen. S&P BSE Sensex nousi 440,33 pistettä alempana eli 0,61 % ja asettui 72 085,63 pisteeseen. Suuntauksen käänteessä toimialaindeksi Nifty Bank menetti 217,70 pistettä eli 0,47 % ja asettui 45 970,95 pisteeseen.

Toimialarintamalla öljy- ja kaasuosakkeet sekä metalliosakkeet nostivat indeksejä. Laajemmat indeksit päätyivät myös vihreään, ja keskisuurten ja pienten yhtiöiden osakkeet nousivat eniten.

Vahvistimia ovat BPCL, Power Grid Corp, ONGC, Adani Ports ja NTPC. Intian volatiliteettiindeksi (India VIX) sulki 1,59 % korkeammalla.

”Konservatiivisella välibudjetilla ei ollut hidastavaa vaikutusta markkinoihin, jotka jatkoivat kasvuaan vaalirallissa. Julkisen talouden alijäämätavoitteen jyrkkä pudotus johtaa joukkolainojen tuottojen laskuun, mikä johtaa yritysten lainakustannusten alenemiseen, mikä lisää kannustimia investointien lisäämiseen. Lisäksi FOMC hillitsee odotuksia siitä, että keskuspankki laskee pian korkoja ja että inflaatio USA:ssa jatkaa jäähtymistä”, sanoi Geojit Financial Servicesin tutkimuspäällikkö Vinod Nair.

”Perjantaina se osoittautui osallistujille vuoristorata-ajeluksi, kun vertailuindeksi heilahteli jyrkästi molemmin puolin ja päättyi vaatimattomiin nousuihin. Eroalun jälkeen Nifty marssi kohti ennätyskorkeutta, mutta ei pystynyt pitämään tätä tasoa pitkään ja luovutti suurimman osan voitoistaan. Keskeisistä sektoreista energia, metalli ja IT päättyivät vahvaan nousuun, kun taas pankkitoiminta ja FMCG olivat tappiollisia. Myös laajemmilla indekseillä käytiin kauppaa sekaisin, ja pienyhtiöt onnistuivat nousemaan lähes prosentin”, sanoi Ajit Mishra, Religare Brokingin teknisen tutkimuksen johtaja.

”Nifty on testannut uudelleen ennätyskorkeutensa kahden viikon konsolidoitumisen jälkeen, mutta mielestämme on aikaista olettaa, että olemme valmiita seuraavalle nousuliikkeelle. Se tarvitsee kestävyyttä yli 22 150 marssiakseen kohti 22 500+. Lisäksi suurten pankkiyhtiöiden osallistumisen johdonmukaisuus on myös ratkaisevan tärkeää tasaisen trendin kannalta, muuten vaihteluväliin sidottu trendi jatkuisi. Kauppiaiden tulisi keskittyä nykyisessä skenaariossa enemmän osakevalintaan ja säilyttää positiot molemmilla puolilla”, Mishra lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit