Öljyntuonti Venäjältä nousi 13 kuukauden huippuun – Commodities News

The country imported 2.13 million barrels of crude oil per day from Russia last month, up 7.2% from the previous month, the data showed.

Intian raakaöljyn tuonti Venäjältä nousi kesäkuussa 13 kuukauden huipulle, vaikka venäläisen raakaöljyn alennukset ovat kaventuneet tiedusteluyhtiö Vortexan tuottaman tietoanalyysin mukaan. Venäjän osuuden merkittävä kasvu Intian öljyntuonnissa johtui myös muiden kuin Urals-hyödykelaatujen, mukaan lukien Sokolin, tuonnin uudelleen alkamisesta, jossa oli ongelmia vuoden alussa.

Maa toi viime kuussa Venäjältä 2,13 miljoonaa tynnyriä raakaöljyä päivässä, mikä on 7,2 % enemmän kuin edellisessä kuussa, tiedot osoittivat. Tämä oli korkein sitten toukokuun 2023, jolloin tuonti Venäjältä oli 2,15 miljoonaa tynnyriä päivässä. Itse asiassa Uralin tuonti saavutti kaikkien aikojen ennätyksensä, 1,6 miljoonaa tynnyriä päivässä kesäkuussa.

Myös Yhdysvaltojen raakaöljyn osuus Intian öljyn tuonnista kasvoi jyrkästi 75 % viime kuussa 371 000 barreliin päivässä, kun intialaiset jalostajat etsivät myös kevyempiä laatuja tasapainottaakseen raskaampien laatujen tiheyttä Venäjältä. Intia toi kesäkuussa Yhdysvalloista öljyä yli 370 000 b/d, mikä on korkein määrä sitten tammikuun 2023, ja tietojen mukaan valtaosa siitä oli WTI Midlandia.

Samaan aikaan tuontimäärät Irakista ja Saudi-Arabiasta, muista Intian suurimmista raakaöljyn toimittajista, laskivat 24 % ja 25 % kuukaudesta.

”Uralin tuonti Intiasta on saavuttanut kaikkien aikojen ennätyksen, intialaiset jalostajat eivät koskaan ostaneet yli 1,6 miljoonaa bar/d. Intia on jatkanut venäläisten laatujen, kuten ESPO:n tai Sokolin, ostoa Kaukoidästä, mutta niiden määrät ovat pienemmät kuin vuonna 2023 keskimäärin, kertoo Kplerin johtava raakaöljyn analyytikko Viktor Katona.

Kesäkuun tuonti Saudi-Arabiasta oli vain 430 000 tynnyriä päivässä, mikä on alhaisin kuukausittainen luku sitten tammikuun 2014. Katona totesi, että Covid-aikoina Intia toi enemmän ja suurin seuraus siitä on ollut Saudi-tynnyrien hankintakustannukset.

”Jos Venäjän Urals maksaisi Dubaille noin -3 – -4 dollaria tynnyriltä, ​​Saudi-Arabiasta saatavia keskihappamia laatuja nostettaisiin noin 3 dollarin tynnyriltä Dubain yläpuolelle. Joten näiden kahden välillä on silti leveä 6-7 dollaria barrelilta”, hän sanoi.

Tämän seurauksena Saudi-Arabian markkinaosuus Intian raakaöljyn tuonnista laski viime kuussa 9 prosenttiin verrattuna toukokuun 11 prosenttiin. Myös Irakin raakaöljyn markkinaosuus laski kesäkuussa 17 prosenttiin toukokuun 21 prosentista.

Maa toi kesäkuussa yhteensä 4,74 miljoonaa tynnyriä päivässä raakaöljyä, mikä on hieman enemmän kuin kesäkuussa 2023 4,67 miljoonaa tynnyriä päivässä.

Intialaisista jalostamoista Reliance Industries osti suurimmat määrät venäläistä raakaöljyä kesäkuussa 542 948 tynnyriä päivässä, ja sen jälkeen valtion omistama Indian Oil Corp osti 453 851 tynnyriä päivässä.

Aiemmin on kerrottu, että maan valtion omistamat jalostamot neuvottelevat Venäjän kanssa saadakseen määräaikaisen sopimuksen raakaöljyn toimituksista kiinteällä alennuksella Venäjän ja Reliance Industriesin välisen vastaavan sopimuksen solmimisen jälkeen.

Näyttää kuitenkin siltä, ​​että venäläiset viejät eivät ole halukkaita menemään Uralin 3 dollarin tynnyrialennusta pienemmäksi ja että KOK:n väitetty vaatimus 5 dollarin alennuksesta ei Katonan mukaan johtanut mihinkään.

”Venäläisillä on runsaasti argumentteja, joita he voivat käyttää. Ensinnäkin OPEC+ -sitoumusten mukaisesti he leikkaavat tuotantoaan vielä 471 000 tynnyrillä päivässä helmikuuhun verrattuna, hän sanoi. ”Odotettua pidemmästä talvesta johtuen tuotantoleikkauksista suurin osa tapahtuu vasta touko-kesäkuussa, jolloin kesäkuukausille saatavilla olevat määrät pienenevät. Lisäksi venäläiset jalostamot lisäävät tuotantoaan heinä-elokuussa, mikä pienentää saatavilla olevia raakaöljymääriä entisestään.

Samankaltaiset artikkelit