Paytm-asioista selvitys: Paytm ja Paytm Payments Bank eivät ole yksi kokonaisuus, eikä se voi olla, sanoo Paytm Groupin talousjohtaja – Banking & Finance News

Paytm, Paytm crisis, RBI, Paytm Payments Bank, Paytm CFO, RBI directive, customer accounts, wallets, FASTags, associate company, independent management team, partnership, financial services

Intian keskuspankin (RBI) ohjeen Paytm Payments Bank Ltd:lle (PPBL) lopettaa talletusten tai lisäysten vastaanottaminen kaikilta asiakastileille, lompakoihin, FASTageihin ja muihin instrumentteihin helmikuun 29. päivän jälkeen Paytmin konsernin talousjohtaja Madhur Deora antoi lausunto, jossa sanotaan ”Paytm ja Paytm Payments Bank eivät ole yksi kokonaisuus”.

”Voi antaa vaikutelman, että Paytm ja Paytm Payment Bank ovat yksi, mutta suunnittelultaan ja rakenteeltaan se ei ole eikä voi olla”, sanoi Madhur Deora. RBI:n Paytmin osakkuuspankille PPBL:lle antaman ohjeen jälkeen on syntynyt vaikutelma, että yritys ja sen osakkuusyhtiö ovat yksi ja sama.

Hän lisäsi: ”Ensinnäkin se on osakkuusyhtiö ja toiseksi se ei ole osakkuusyhtiö siinä mielessä, että se on sama pankki. Ja ennen kaikkea pankille on se, että sen on noudatettava hallintoa, jota pankin oletetaan noudattavan, toisin sanoen sillä on oltava riippumaton johtoryhmä, joka raportoi hallitukselle ja asioista, jotka on mentävä. hallituksen komiteoihin, joissa voi olla vain riippumattomia johtajia.”

Paytmin toimitusjohtaja ja konsernin talousjohtaja lisäsivät lisäksi, että pankilla on oltava myös riippumattomat noudattamis- ja riskitiimit. ”Paytm toimii maksuyhtiönä useiden pankkien (ei vain sen osakkuusyhtiön) kanssa useiden muiden tuotteiden parissa. Yhtiö on työskennellyt muiden pankkien kanssa viimeiset kaksi vuotta ja nyt vauhdittaa suunnitelmia ja siirtyy kokonaan muiden kumppaneiden palvelukseen. Yhtiön matkan seuraava vaihe on jatkaa maksu- ja finanssipalveluliiketoiminnan laajentamista vain yhteistyössä muiden pankkien kanssa”, hän sanoi.

Aiemmin fintech-yritys oli myös pörssihakemuksessa todennut, että sillä on osakassopimuksensa osana kaksi hallituksen paikkaa osakkuusyrityksensä hallituksessa, eikä sillä ole vaikutusta pankin toimintaan. ”Haluamme tässä tilaisuuden selventää, että pankkisäännösten mukaisesti Paytm Payments Bank Limitedin johto ja hallitus johtavat itsenäisesti. Vaikka OCL:llä saa olla kaksi hallituksen paikkaa Paytm Payments Bank Limitedin hallituksessa, osakassopimuksen osana OCL ei vaikuta Paytm Payments Bank Limitedin toimintaan muutoin kuin vähemmistöhallituksen jäsenenä ja vähemmistöosakkaana. yritys ilmoitti viranomaisilmoituksessa.

Samankaltaiset artikkelit