Haihtuva Bitcoin putosi ennätyskorkeudelta kryptovimma pysähtyessä – Digital Transformation News

Reportedly, Bitcoin remains nearly 60% higher for the year to date (Image: Freepik)

Bitcoin laski viikon alimmilleen epävakaassa kaupassa perjantaina, kun sijoittajat saivat voiton sen juoksusta ennätyskorkealle tasolle ja toinen USA:n inflaation kiihtyvä yllätys heikensi mahdollisuuksia varhaiseen koronlaskuun ja vähensi riskialttiiden omaisuuserien kysyntää. Bitcoin putosi Aasian istunnossa yli 5 % alimmalle tasolle 66 629,96 dollariin, ennen kuin osan tappioistaan ​​pieneni 3,5 % viimeiseen kauppaan.

Maailman suurimman kryptovaluutan vaihtelevat liikkeet tapahtuivat päivä sen jälkeen, kun sen lataus oli korkeimmillaan 73 803,25 dollaria, mikä teki uuden ennätyksen neljännelle päivälle peräkkäin. ”Bitcoinilla on vakiintunut historia muuttumisesta epävakaaksi ja armottomaksi saavutettuaan (a) ennätyskorkeuden”, sanoi Matt Simpson, City Indexin vanhempi markkina-analyytikko. ”Eikä vain äskettäin saavuttanut uutta huippua, vaan näyttää siltä, ​​että (Federal Reserve) ei tule olemaan niin röyhkeä kuin kauppiaat olivat toivoneet.” Torstaina julkaistut tiedot osoittivat, että vaikka Yhdysvaltojen vähittäismyynti elpyi odotettua vähemmän helmikuussa, tuottajahinnat nousivat odotettua enemmän.

Tiedotteet tulivat aiemmin tällä viikolla julkaistujen Yhdysvaltain kuluttajahintatietojen kannoilla, jotka viittasivat edelleen pysyviin inflaatiopaineisiin. Markkinat reagoivat vähentämällä mahdollisuuksia kesäkuussa alkavalle Fedin kevennyssyklille, ja futuurit osoittavat nyt noin 60 prosentin todennäköisyyteen koronlaskulle tuossa kuussa, kun se oli noin 74 prosenttia viikko sitten CME FedWatch -työkalun mukaan. Korkeamman ja pidemmän koron skenaario, erityisesti Yhdysvalloissa, on tyypillisesti huono riskiherkille omaisuuserille, kuten krypto.

Silti bitcoin on pysynyt lähes 60 % korkeammalla koko vuoden tähän mennessä, mikä on auttanut kryptohullu, jota vauhdittavat virrat Yhdysvaltain spot-pörssissä noteerattuihin kryptotuotteisiin, ja koska kauppiaat keskittyvät edelleen laajalti siihen, että globaalit korot laskevat vuoden loppuun mennessä. . Osoittaessaan optimismia bitcoinin härän juoksua kohtaan ohjelmistoyritys MicroStrategy kertoi aikovansa hankkia pääomaa vaihtovelkakirjalainan avulla ostaakseen bitcoinia toisen kerran alle 10 päivän sisällä. Yhtiö ilmoitti 5. maaliskuuta 600 miljoonan dollarin yksityisestä vaihtovelkakirjatarjouksesta, koska se aikoo lisätä altistumistaan ​​kukoistavalle digitaaliselle omaisuudelle. Jotkut asiantuntijat sanovat, että uutinen vaikutti myös bitcoinin epävakaaseen liikkeeseen perjantaina.

”Toisin kuin perinteisillä osakemarkkinoilla, kryptomarkkinoilta puuttuu säännöksiä, jotka rajoittaisivat vaikutusvaltaisten henkilöiden tai tahojen vaikutusta, joilla on keskittynyt omistus”, sanoi Joshua Chu, riskipäällikkö Invessistä, tekoälyä tukevasta algoriskien hallintaan keskittyvästä rahoitussuunnitteluyrityksestä. ”Tämä poissaolo antaa valaille mahdollisuuden tehdä merkittäviä kauppoja, jotka voivat laukaista peräkkäisiä vaikutuksia ja nopeita hintavaihteluita, mikä johtaa lisääntyneeseen volatiliteettiin.” Muualla eetteri, toiseksi suurin kryptovaluutta, osui vastaavasti viikon alimmalle tasolle ja laski viimeksi yli 4 % 3 670 dollariin.

Samankaltaiset artikkelit