IMF ja sääntelyviranomaiset laativat etenemissuunnitelman kryptoriskien hillitsemiseksi

MAS mentioned that all businesses with a valid bank account can access the FAST

Globaalit rahoitusalan sääntelyviranomaiset ja Kansainvälinen valuuttarahasto laativat torstaina etenemissuunnitelman toimenpiteiden koordinoimiseksi, joilla estetään kryptovarat heikentämästä makrotaloudellista ja rahoitusvakautta. Tällaisia ​​riskejä pahentaa joissakin tapauksissa olemassa olevien lakien noudattamatta jättäminen, G20-maiden riskienvalvontajärjestö, Financial Stability Board ja IMF totesivat asiakirjassa.

Monet kryptoasuntojen väitetyistä eduista, kuten halvemmat ja nopeammat rajat ylittävät maksut ja lisääntynyt taloudellinen osallisuus, eivät ole vielä toteutuneet, se lisäsi. ”Salausomaisuuksien laaja käyttöönotto voisi heikentää rahapolitiikan tehokkuutta, kiertää pääomavirtojen hallintatoimenpiteitä, pahentaa finanssiriskejä, ohjata reaalitalouden rahoittamiseen käytettävissä olevia resursseja ja uhata maailmanlaajuista rahoitusvakautta”, lehti sanoi.

Asiakirjassa esitetään aikataulut IMF:n ja G20:n jäsenille Financial Stability Boardin ja IOSCO:n, maailmanlaajuisen arvopaperisääntelyviranomaisten ryhmän, viimeaikaisten suositusten toteuttamiseksi krypton sääntelemiseksi. Se merkitsee sääntely-ajattelun lisäkehitystä sen jälkeen, kun useiden vuosien uhka on ollut vähäistä sektorilta, ja asenteet kiristyivät kryptopörssin FTX romahtamisen jälkeen viime marraskuussa, mikä järkytti markkinoita ja jätti sijoittajat kärsimään tappioista.

”Kattava politiikka ja lainsäädännöllinen vastaus kryptovaroihin on välttämätön, jotta voidaan puuttua kryptovarojen makrotaloudelliseen ja taloudelliseen vakauteen liittyviin riskeihin”, sanoi paperi, joka esitellään G20-johtajille tämän kuun huippukokouksessa New Delhissä.

Euroopan unioni on hyväksynyt maailman ensimmäisen kattavan kryptoasuntojen sääntökokoelman, mutta muualla on hajanaisempaa lähestymistapaa rajattomaan sektoriin, jossa petokset ja manipulointi ovat ”yleisiä”. Muita tekijöitä ovat, että hallitukset välttävät suuria alijäämiä, jotka voivat johtaa inflaatioon, joka horjuttaa fiat-valuuttoja ja rohkaisee korvaavia, kuten kryptoasuntoja, lehti sanoi. Myös kryptoomaisuuden verokohtelu olisi täsmennettävä sekä nykyisten lakien soveltaminen alaan.

Samankaltaiset artikkelit