FBI korostaa väärennettyjen NFT- ja krypto-sosiaalisen median tilien olemassaoloa

Reportedly, there are other methods which can cause fund losses

Yhdysvaltain Federal Bureau of Investigation (FBI) on varoittanut rikollisten esiintymisestä sosiaalisessa mediassa. Nämä henkilöt toimivat valtuutettuina osapuolina non-fungible token (NFT) ja kryptoverkkotunnuksessa, kuten Cointelegraph totesi.

Cointelegraphin mukaan huijaussivustojen olemassaolo on noussut esiin myös huonojen toimijoiden ympärillä, jotka varastavat NFT:itä ja kryptotiedostoja. Tietojen mukaan näiden kahden varastamismekanismin käyttö on ollut nousussa, mikä on vaikuttanut moniin uhreihin. FBI korosti 4. elokuuta 2023 julkaisemassaan julkisen palvelun ilmoituksessa ”rikolliset toimijat, jotka esiintyvät laillisina NFT-kehittäjinä NFT-yhteisön aktiivisiin käyttäjiin kohdistetuissa taloudellisissa petosjärjestelmissä”.

”Rikolliset joko pääsevät suoraan NFT-kehittäjien sosiaalisen median tileille tai luovat lähes identtisiä tilejä mainostaakseen uusia NFT-julkaisuja. Vilpilliset viestit pyrkivät usein luomaan kiireellisyyden tunteen käyttämällä ilmauksia, kuten ”rajoitettu tarjonta”, ja viittaavat kampanjaan ”yllätyksenä” tai aiemmin ilmoittamatta. Näissä ilmoituksissa esitetyt linkit ovat tietojenkalastelulinkkejä, jotka ohjaavat uhrit huijaussivustolle, joka näyttää olevan tietyn NFT-projektin laillinen laajennus”, ilmoituksessa todettiin.

Cointelegraphin tietojen perusteella nämä huijaussivustot pyytävät käyttäjiä antamaan tietoja lompakoistaan ​​NFT-pohjaisten tapahtumien suorittamiseksi. Yhteys muodostuu kuitenkin drainer-älysopimuksella, mikä aiheuttaa rahasto- tai omaisuustappioita. Ymmärrettyjen tietojen perusteella on olemassa muita menetelmiä, jotka voivat aiheuttaa rahastotappioita, vaikka niillä ei olisi yhteyksiä tuntemattomalle verkkosivustolle.

Lisäksi Cointelegraph totesi, että FBI:n tulisi painottaa tutkimusta ja ”tarkistaa kaikki mahdollisuudet”, mitä tulee nimettömiin linkkeihin, jotka liittyvät NFT-pudotuksille tai lahjoituksille. On myös tehty ehdotuksia verkkosivustojen URL-osoitteiden tai tilinimien asianmukaisesta tarkistamisesta jäljittelijöiden estämiseksi.

Samankaltaiset artikkelit