Tekoälyn käyttäminen tekoälypohjaisten työhuijausten ennustamiseen ja estämiseen

These AI algorithms can sift through mountains of job data to detect red flags

Kuvittele tämä: selaat työpaikkailmoitusta, kun yhtäkkiä se on siellä – täydellinen työpaikkailmoitus! Palkka on epätodellista, edut ovat törkeitä, ja kaikki on liian hyvää ollakseen totta. No arvaa mitä? Luultavasti on! Työhuijarit ovat naamioitumisen mestareita, jotka luovat houkuttelevia, mutta vääriä mahdollisuuksia houkutella sinut sisään. Vääristä työpaikkailmoituksista pyramidihuijauksiin ja tietojenkalasteluyrityksiin nämä huijarit eivät pysähdy mihinkään huijatakseen sinua luovuttamaan kovalla työllä ansaittuja rahojasi tai henkilökohtaisia ​​tietojasi. Tyypillisesti nämä huijaukset alkavat erinomaisen työn tarjouksesta ja etenevät nopeasti yrittämiseen saada sinut maksamaan mainitun työn saamisesta.

On helppo havaita, että työpaikkahuijausten määrä on viime aikoina lisääntynyt suhteettomasti. Jatkuvasti muuttuvassa työelämässä tässä ei ole mitään järkyttävää. Huijareista on aina tulossa huipputeknologioiden varhaisia ​​omaksujia, ja he tekevät parhaansa hyödyntääkseen nopeasti ihmisten ja organisaatioiden syntyvaiheen. He suunnittelevat ovelia suunnitelmia hyväuskoisten hakijoiden saalistamiseksi, jättäen heille toiveiden ja mustelmien egon. Ne myös pilaavat vuosia ja vuosia tuotemerkin arvon aina, kun yrityksen nimi joutuu huijaukseen. Kun yhä useammat yritykset ottavat käyttöön teknologioita ja alustapalveluita rekrytointiprosesseihinsa, työnhakijat joutuvat ottamaan käyttöön kaikki nämä alustat. Online-työhuijausten lopettaminen on hirvittävä tehtävä, jota ei voida saavuttaa täysin, elleivät yritykset ja työpaikat ryhdy toimiin.

Nykyään useimmat työpaikat ja yritykset pitävät yksilön vastuuna varmistaa, ettei heitä huijata. He antavat varoituksia ja julkaisevat viestejä ja videoita, joissa kerrotaan työnhakijoille, kuinka he eivät lankea yleisiin huijauksiin, joista he ovat tietoisia. Yritykset eivät ole vielä ymmärtäneet, että nämä huijarit eivät välttämättä ole heidän työntekijöitään, mutta esiintyvät silti työntekijöistään. Näiden toimien riskit johtuvat siitä, että henkilö, joka väittää olevansa tietystä organisaatiosta, ei pysty varmistamaan aitoutta. Työpaikkalautakunnat eivät edes suorita yksinkertaisimpia tarkastuksia varmistaakseen, että työpaikkailmoitukset ovat aitoja. Perustaustatarkistukset on tehtävä ennen kuin työpaikkailmoituksia voidaan lisätä alustalle. Näillä työpaikkailmoituksilla on myös pääsy monien sellaisten henkilöiden profiileihin ja henkilökohtaisiin tunnistetietoihin, jotka hakevat tällaisia ​​huijausviestejä. Elleivät yritykset ja työpaikkajärjestöt ota vastuuta auttaa työnhakijoita vahvistamaan heitä, jotka tavoittavat heidät työntekijöinä, he jatkavat kamppailua tällaisia ​​huijareita vastaan.

Nykymaailman parhaat huijarit ovat onnistuneet rekrytoimaan tekoälyä osaksi toimintaansa, parantaen heidän kieltään ja väärennettyjen työpaikkailmoitusten laatua. He käyttävät tekoälyä aidon kuuloisten sähköpostien, chat-viestien ja jopa väärien yritysten verkkosivustojen luomiseen, mikä tekee petollisten taktiikkojensa havaitsemisesta vaikeampaa kuin koskaan. Deep fake -tekniikkaa voidaan nyt käyttää ihmisten kasvojen muuttamiseksi videon avulla. Näin huijarit voivat luoda aitoja videohaastattelukokemuksia ja esiintyä reaaliajassa todellisena rekrytoijana.

Toisen puolen kehittäjät ovat kouluttaneet tekoälymalleja tunnistamaan työhuijausten mallit ja ominaisuudet. Nämä tekoälyalgoritmit voivat selata vuoria työtietoja havaitakseen epäilyksiä herättävät punaiset liput. He voivat oppia historiallisista huijaustiedoista ja saada entistä älykkäämpiä havaitsemaan huijauksia reaaliajassa, mukaan lukien tekoälyn luomat tai tekoälyn avulla tehdyt huijaukset. Sen lisäksi, että henkilöitä koulutetaan arvioimaan ja varmistetaan, että he eivät joudu huijauksiin, tekoäly näyttää olevan ainoa toivo, joka meille jää, muuttaaksemme näiden markkinoiden toimintatapoja.

Tekoälyn kehittyessä se voi havaita yleisiä työhuijauksia, kuten epärealistisia palkkataulukoita, epämääräisiä työnkuvauksia ja epäilyttäviä URL-osoitteita. Tekoälyn yleistyessä työhuijausten havaitsemisessa voimme luoda yhteistyötä alan sidosryhmien, kyberturvallisuusasiantuntijoiden ja tekoälykehittäjien välillä jakaaksemme tietoa uusista huijaustekniikoista. Tietojen jakamisaloitteet voivat johtaa yhteisiin pyrkimyksiin pysyä kehittyvien huijaustaktiikkojen edellä.

Tekoälyalgoritmeja olisi kehitettävä painottaen vahvasti oikeudenmukaisuutta, jotta vältetään mahdolliset ennakkoluulot, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti tiettyihin työnhakijaryhmiin. Suuren tarkkuuden saavuttamiseksi tekoälymallit voivat olla varovaisia, minkä seurauksena jotkin lailliset työpaikkailmoitukset merkitään mahdollisiksi huijauksiksi. Tasapainon löytäminen herkkyyden ja spesifisyyden välillä on ratkaisevan tärkeää väärien positiivisten tulosten minimoimiseksi.

Mutta älkäämme jääkö toiveihimme liiaksi; Tekoäly ei ole maaginen henki, joka voi ratkaista kaikki ongelmamme. Taistelussa työhuijauksia vastaan ​​tekoäly voi nousta työnhakijoiden vakaana puolustajana, joka haistaa huijarit huomattavan tarkasti. Mutta kun tekoälykäyttöiset huijaukset kehittyvät entistä kehittyneemmiksi, kysymys jää: pystyykö tekoäly pysymään omanlaisensa ovelien taktiikoiden mukana? Kyseessä on tekoäly vs. AI, teknologinen Battle Royale!

Vaikka tekoäly on osoittautunut mahtavaksi liittolaiseksi, emme voi olla ihmettelemättä, päihittääkö se koskaan todella tekoälyn luomat huijaukset. Se on kuin kissa ja hiiri -peliä tekoälykäyttöisten huijausten havaitsemisjärjestelmien ja huijareiden välillä. Juuri kun toinen osapuoli luulee saaneensa yliotteen, toinen keksii taitavamman tempun. Yksi asia on varma – tekoälyteknologian jatkuvan kehityksen myötä todennäköisyys suosii työnhakijoita. Kun omaksumme tekoälyn roolin työmarkkinoilla, älkäämme unohtako, kuinka tärkeää on pysyä ajan tasalla ja pysyä varovaisena. Taistelu jatkuu, kun tekoäly ja työnhakijat yhdistävät huijauksettoman työnhakukokemuksen.

Samankaltaiset artikkelit