Axis Bank nostaa osuutta Max Lifesta 1 612 kr:n sijoituksella

Axis Bank, Axis Bank stake, Axis Bank stake in Max Life

Axis Bank ilmoitti keskiviikkona nostavansa osuuttaan Max Lifesta 16,22 prosenttiin 9,99 prosentista antamalla 1 612 miljoonaa rupiaa osakkeiden etuoikeudella. Axis Bank yksiköineen (Axis Securities ja Axis Capital) oli hankkinut 12,99 %:n osuuden Max Lifesta vuonna 2021, ja tämän uuden sijoituksen myötä he omistavat 19,02 % vakuutuksenantajasta. Max Financial Services, Max Lifen holdingyhtiö, omistaa noin 80,98 prosenttia.

Axis Bankin pörssihakemuksessa todettiin, että sen hallituksen yritysosto-, myynti- ja fuusiokomitea on hyväksynyt ehdotuksen 1 612 miljoonan rupiaan sijoittamisesta Max Lifeen etuuskohtelun kautta. ”Pankki tekee nyt osakkeiden merkintäsopimuksen Max Lifen kanssa ehdotetusta hankinnasta merkitsemällä etuoikeutettu 14 25 79 161 täysin maksettua oman pääoman ehtoista osaketta, joiden nimellisarvo on 10 rupiaa käypään markkina-arvoon 113,06 ruplaa. osaketta kohden”, se sanoi.

Tällä hetkellä Max Financial omistaa 87 % Max Lifesta. Kun ehdotettu pääomapanos on saatu päätökseen, Max Financialsin omistusosuus laskee 80,98 prosenttiin.

Pörssihakemuksessa Max Financial sanoi, että ehdotettu pääomapanos auttaa vakuutusyhtiötä tukemaan kasvutavoitteitaan, lisäämään pääomaasemaa ja parantamaan toimintapääomaa.

Max Financial ja Axis Bank ovat sopineet muun muassa vakuutusyhtiön hallintorakenteesta. Max Lifen hallituksessa on viisi Axis-yksiköiden ehdokasta johtajaa ja kolme Max Financialin ehdokasta johtajaa. Max Financialin pörssiilmoituksen mukaan ”Axis-yhteisöjen päätösvaltaisuusoikeudet, joihin osallistuu kaksi Axis-yksiköiden nimeämää johtajaa ja yksi Max Financialin nimeämä johtaja muodostamaan päätösvaltaisuuden Max Lifen hallituksen/komitean kokouksissa”.

Kauppa edellyttää useiden viranomaisten hyväksyntää. Axis Bankilla on vaadittava hyväksyntä Reserve Bank of Indialta ehdotettuun hankintaan.

Samankaltaiset artikkelit