Kultalainojen jyrkkä nousu on saattanut herättää RBI:n tarkastelun – Banking & Finance News

Gold

Pankkien ja NBFC:n kultalainakanta on noussut jyrkästi viimeisten neljän vuoden aikana, mikä on saattanut herättää Reserve Bank of India (RBI) -tarkastelun kultalainayhtiöistä.

Pankkien lainat kultakoruja vastaan ​​ovat nousseet 206 prosenttia 1 biljoonaan rupiaan kuluvan verotuksen kolmannen vuosineljänneksen lopussa 33 257 miljoonasta 20:n tilikauden lopussa, kun taas kolmen suurimman kultalainayhtiön hallinnoimat varat ovat nousseet 71 % 1,14 biljoonaan rupiaan 66 925 miljoonasta rupiasta.

”Viimeiset vuodet olivat erittäin hyviä kultalainaliiketoiminnalle, ja yritykset jättävät yleensä huomiotta noudattamiseen liittyvät normit saavuttaakseen tavoitteensa. Kun kasvu missä tahansa vertikaalissa on erittäin korkea, se kiinnittää pankkialan sääntelyviranomaisen huomion, pankin johtava virkamies kertoi FE:lle.

Jatkuva hintojen nousu on auttanut pankkeja ja NBFC:itä kasvattamaan liiketoimintaansa, sillä keltaisen metallin korkeammat hinnat antavat asiakkaille mahdollisuuden saada enemmän arvoa koruistaan. Asiantuntijoiden mukaan pandemia hyödytti myös kultalainaliiketoimintaa, kun ihmiset panttivat korunsa pankeille ja kultalainayrityksille saadakseen varoja tarvittavien kulujen kattamiseen.

”Liiketoiminnan laajentamisen halussa on taipumus laimentaa kullan arvostusta, puhtauden ja painon arviointia koskevia normeja. Sääntöjä, jotka koskevat lainalla ylläpidettävää marginaalia kullan arvoon nähden, rikotaan myös joissain tapauksissa”, sanoi Jyoti Prakash Gadia, Resurgent Indian toimitusjohtaja. ”Koska liiketoimet ovat useammin käteisellä kullan ostossa kuin myös lainatulojen hyödyntäminen, rikkomukset ovat myös mahdollisia.”

Sääntely- ja valvontakehyksen on siksi oltava vankka, jotta vältytään henkilökohtaisten lainojen kohdalla aiemmin tapahtuneelta ilmapallolta.

NBFC:n edustajat sanovat, että kultalainayhtiöt ovat nopeita ja läsnä niillä alueilla, joilla pankit eivät toimi.

”Jos asiakkaalla on tarvittavat asiakirjat, hän voi saada kultalainan 20-30 minuutissa. NBFC:n läpimenoaika on parempi kuin useimpien pankkien”, sanoi Krishnan R, Unimoni Financial Servicesin johtaja ja toimitusjohtaja. Kullan kehityskulku viimeisten neljän vuoden aikana osoittaa, että hinnat ovat vain nousseet, mikä rohkaisee ihmisiä lupaamaan kultaa henkilökohtaisten tai liiketoimintatarpeidensa tyydyttämiseksi, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit