Kullan epävakaisuus tekee siitä Bitcoinin boomers: Marcus Ashworth – Digital Transformation News

Bitcoin Trust enables investors to gain exposure to Bitcoin in the form of security

Blink ja sinä missasit sen, mutta sunnuntai-iltana ja maanantain alkuaikoina kulta saavutti ennätyksen, yli 2 135 dollaria troy unssilta – ja putosi välittömästi. Kulta on nyt noin 6 % alempi kuin ohikiitävä zeniitti ja oleellisesti muuttumattomana viikko sitten. Tämä ei ole sitä käyttäytymistä, jota odotamme vakavilta vuosituhansia vanhoilta omaisuusluokilta; sitä varten maagiset uuden aikakauden virtuaalimerkit ovat.

Kullan Icaruksen kaltaisen lennon uusiin korkeuksiin laukaisi todennäköisesti johdannaismarkkinoiden stop-loss, joka sai aikaan joukon algoritmisia ostoja, sillä keltainen metalli on törmännyt näitä ennätystasoja vastaan ​​viimeisen kolmen vuoden ajan. Se, mikä puuttuu, on looginen syy, miksi tämä luotettava arvon säilytys voisi yhtäkkiä olla niin paljon arvokkaampi – mutta ei sitten pystynyt ylläpitämään uutta huippua. Tällainen epävakaa hintatoiminta johtaa usein trendin kääntymiseen.

Bitcoin on myös noussut ja noussut yli 40 000 dollarin korkeimmalle tasolleen 20 kuukauteen myös maanantaina, vaikka rehellisyyden nimissä se ei vain ole pitänyt kiinni näistä voitoista, vaan pidensi rallin flirttailemaan 44 000 dollarilla. Tässä on linkki, sillä tuomiopäivän valmistelijat pitävät kryptovaluuttoja ja kultaa pelastuksensa, jos tavalliset fiat-valuutat lakkaavat olemasta käyttökelpoisia vaihtomenetelmiä. Kultaharkkojen vaihto elintärkeisiin taloustavaroihin on suunnilleen yhtä todennäköistä kuin virtuaalisen käteisen saaminen, jos katastrofi kaataa sähköverkon tai verkon. Hienovarainen ero tässä on Gen Z tech bros vs. baby boomer gold-bugit – tämä kiinnitys on elinikäinen.

Maailman kultaneuvosto katsoi kullan äkillisen nousun johtuvan lyhyen aikavälin teknisestä kaupankäynnistä. ”Pidemmällä aikavälillä tarinalla, vahvalla keskuspankin kullan ostolla, ei luultavasti ollut mitään tekemistä maanantain nopean liikkeen kanssa”, WGC:n markkinastrategi John Reade sanoi lausunnossaan. ”Kullan ylivoimaisesti tärkeimmät rahoitusmarkkinoiden tekijät ovat Yhdysvaltain dollari ja Yhdysvaltain korkomarkkinoille hinnoiteltujen leikkausten määrä.”

Keskuspankit ovat varmasti olleet suurimmat ostajat; Metal Focuksen tietojen mukaan he ovat lisänneet 800 tonnia kultaa tänä vuonna. Kiina on johtanut ostoja 180 miljoonalla tonnilla, jota seuraavat Singapore ja Intia. Mutta näihin lukuihin on suhtauduttava varoen: Vuosina 2009–2015 Kiina ei raportoinut omistuksissaan muuttuneen, mutta paljasti vain, että se oli ostanut 1 650 tonnia metallia ajanjakson aikana. Vastaavasti se ei ilmoittanut yhtään ostosta viitenä edellisen kuuden vuoden aikana. Keskuspankit raportoivat transaktioista ajoittain Kansainväliselle valuuttarahastolle. Bitcoinin louhinnan kaiussa kultavirrat ovat läpinäkymättömiä suurelta osin, koska se sopii suurille toimijoille, että he pysyvät sellaisina.

Se ei ole ollut yksisuuntaista ostoliikennettä, sillä korkeat hinnat ovat vähentäneet korujen kysyntää suotuisista kausitekijöistä huolimatta. Kuluttajakysyntä piristyy yleensä ennen Diwalia marraskuussa ja pysyy vahvana koko helmikuun kuun uudenvuoden ajan. Pörssissä noteeratut rahastot ovat myyneet yli 100 miljoonaa tonnia fyysistä kultaa tänä vuonna, mikä on 8 prosentin purku. Ja sitten on tarjontapuoli, kun kaivostuotanto kasvoi tänä vuonna 6 % ennätykselliseen 1 267 tonniin. Kierrätys on lisääntynyt 8 % lähes 300 miljoonaan tonniin.

Kullan hinta ylittää 2 000 dollaria unssilta, sillä viime vuosina on ollut merkittäviä myötätuulen. Dollarin heikkeneminen näyttää olevan ratkaiseva tekijä, sillä Yhdysvaltain valuutta heikkenee 3 %, koska Federal Reserve -pankin tulevia koronlaskuja odotetaan. Odotukset hitaamman Yhdysvaltojen kasvun myötävaikutuksesta korkeampaan kullan hintaan ovat loogisin perustelu viimeaikaisille voittoille. Monet muut suositut teoriat, kuten pako dollarista vaihtoehtoihin tai Gazan konflikti, ovat pikemminkin sattumia kuin katalysaattoreita.

Deutsche Bank AG:n analyytikoiden mukaan inflaatiokorjattu kulta on 20 % vuoden 1980 kaikkien aikojen ennätyksestä. He laskevat, että vuodesta 1800 lähtien kulta on tuottanut 0,3 %:n reaalituottoa vuodessa verrattuna 3 %:iin Yhdysvaltain 10 vuoden valtion obligaatioista (tai vastaavista edeltäjistä) tai 6,8 %:iin Yhdysvaltain osakkeista. Metalli on osoittautunut epäoptimaaliseksi suojaksi elinkustannusten nousua vastaan. Lisäksi kulta ei enää reagoi johdonmukaisesti geopoliittisiin kriiseihin. Jos öljy on alhaisempi Lähi-idän kriisin aikana, se ei todennäköisesti johda kullan hinnan nousuun. Vastaavasti dollarin purkamisen konsepti ei ole vieläkään saanut vetoa.

Keltaisen metallin tuottojen vertaaminen inflaatiokorjattuihin joukkovelkakirjalainoihin on liian abstrakti teoria. Kuten Bloomberg News -kollegani John Stepek kirjoitti Money Distilled -uutiskirjeessään tällä viikolla, ”laskevien korkojen kääntöpuoli on ”hyvä” kullan hinnalle on se, että nousevien korkojen olisi pitänyt olla huonoa kullalle, eivätkä ne ole olleet (ei ainakaan siinä määrin kuin ”todellisiin” korkoihin perustuvat mallit antaisivat ymmärtää).

Nopeus, jolla kulta sekä nousi että sitten laski tällä viikolla, pitäisi olla huolestuttava sijoittajille, jotka luottavat siihen kulmakivenä. Ei ole enää itsestään selvää, että kulta on itse asiassa luotettava turvasatama. Se ei silti tuota mitään, sen säilyttäminen maksaa rahaa, se voidaan varastaa ja siinä on hyvin vähän käytännöllistä käyttöpalkkia, joka näyttää kauniilta (jos se on sinun juttusi). Emme ole aivan kryptovaluuttojen perustelustandardeissa, mutta pelkkä kullan ikuinen hallussapito ei ole kunnioitettava portfoliostrategia.

Vaikka Bitcoinin juonittelut vastustavat järkevää taloudellista analyysiä, kryptovaluuttoja voidaan ainakin ihailla täydellisinä välineinä puhtaaseen spekulaatioon. Kullan äkilliset, selittämättömät liikkeet viittaavat siihen, että sitä on helppo manipuloida eikä se enää reagoi taloudellisiin voimiin johdonmukaisesti investoitavalla tavalla – ja toisin kuin kryptoveljet ja -tytöt, useimmat kullan omistajista ovat tarpeeksi vanhoja tietääkseen paremmin kuin sijoittaakseen taloudellisen luottamuksensa tyhmään kiveen.

Samankaltaiset artikkelit