Bank of India odottaa CRARin hidastuvan 40 bps korkeamman riskipainon vuoksi – Banking & Finance News

Bank of India, Bank of India news, bank of india CEO Rajneesh Karnatak, Rajneesh Karnatak

Julkisen sektorin lainanantaja Bank of India odottaa 40 peruspisteen (bps) hidastuvan pääoman ja riskipainotettujen omaisuuserien suhteen (CRAR) johtuen Intian keskuspankin (RBI) kiertokirjeestä henkilökohtaisten lainojen, luottokorttien ja luottokorttien riskipainojen noususta. pankkilaina ei-pankkirahoitusyhtiöille (NBFC), MD & toimitusjohtaja Rajneesh Karnatak kertoi FE:lle. Pankin CRAR oli 15,63 % syyskuun 30. päivänä.

”Pallparklaskelmamme mukaan CRAR:iimme voi vaikuttaa 40 bps vain, koska meillä ei ole suurta henkilökohtaista lainaa ja NBFC-lainakantaa”, hän sanoi.

Kuten syyskuun 30. päivänä, Bank of Indian henkilökohtainen laina- ja luottokorttilainakanta oli noin 8 500 miljardia rupiaa, mikä on 1,5 prosenttia sen maailmanlaajuisesta kehityksestä, Karnatak sanoi ja lisäsi, että pankin altistuminen NBFC:lle – asuntorahoittajia lukuun ottamatta – oli Rs. 33 000 miljoonaa.

Lisäksi Karnatak sanoi, että pankki on nostamassa jopa 4 500 miljoonan rupiaa joulukuussa pätevällä instituutiosijoituksella (QIP), minkä pitäisi edelleen auttaa sitä ylläpitämään tervettä pääomaasemaa. QIP:n perusemissiokoko on 2 500 miljoonaa rupiaa ja vihreä kenkävaihtoehto 2 000 miljoonaa rupiaa. Jos lainanantaja pystyy nostamaan täyden määrän QIP:n avulla, lainanantajan CRAR olisi noin 16 prosenttia, mikä on selvästi yli säännösten vaatiman 11,5 prosenttia, hän sanoi.

”Tällä hetkellä meillä on tyyny kasvupääomalle”, Karnatak sanoi. ”Voin lainata noin 2,9 biljoonaa rupiaa noin 45 prosentin riskipainolla (NBFC-lainoissa), ja jos nostan kaikkien lainojen riskipainon 100 prosenttiin, voin lainata jopa 1,2 biljoonaa rupiaa pääomatyynylläni. on”, hän sanoi.

Bank of India ei myöskään odota korkeampien riskipainojen vuoksi merkittävää vaikutusta nettokorkomarginaaliinsa (NIM), koska se siirtää pääomavaatimuksen nousun lainakorkoihin. ”Koska pääomavaatimus kasvaa, myös pankkien kustannukset kasvavat ja ne siirtyvät lainanottajien maksettavaksi koron nousun myötä”, hän sanoi.

Vaikka Karnatak ei jakanut koron nousun määrää, koska sen omaisuusvastuukomitea (ALCO) kokoontuu myöhemmin tällä viikolla tai ensi viikon alussa, hän sanoi AAA-luokitellulle NBFC:lle, jossa lainanantajat määrittävät 20 prosentin riskipainon. riskipaino on 45 %, mikä on yli 100 %:n lisäys pääoman allokaatiossa ja korkotasoa mukautetaan vastaavasti loppuasiakkaille.

Karnatakin kommentit ovat sopusoinnussa State Bank of Indian (SBI) puheenjohtajan Dinesh Kharan viime viikolla antamien kommenttien kanssa, joissa hän sanoi, että lainanantajat kohtaavat todennäköisesti jopa 60 bps:n maltillisen CRAR:n, koska RBI on nostanut vakuudettomien luottolainojen riskipainoja. Myös RBL Bankin toimitusjohtaja, toimitusjohtaja R. Subramaniakumar sanoi odottavansa 60 bps:n maltillisuutta pankin CRAR:ssa RBI:n kiertokirjeen vuoksi.

Samankaltaiset artikkelit