FPI-osakkeiden ulosvirtaus ylitti 10 000 rupiaa syyskuussa Yhdysvaltain korkojen nousun vuoksi

FPIs outflow, FPIs outflow in equity, FPI, Indian equities

Ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat nostaneet intialaisista osakkeista yli 10 000 miljoonaa rupiaa syyskuun kolmen ensimmäisen viikon aikana pääasiassa Yhdysvaltojen korkojen nousun, taantuman pelon ja yliarvostettujen kotimaisten osakkeiden vuoksi. Ennen ulosvirtausta FPI:t ostivat lakkaamatta intialaisia ​​osakkeita viimeisen kuuden kuukauden aikana maaliskuusta elokuuhun ja toivat 1,74 lakh crorea kauden aikana. Mayank Mehra, Craving Alphan johtaja ja pääkumppani, uskoo, että vahvat talouskasvunäkymät, houkuttelevat arvostukset ja hallituksen uudistukset voisivat tukea ulkomaisten investointien virtoja seuraavan kuukauden aikana.

”Koska arvostukset pysyvät korkeina jopa äskettäisen vetäytymisen jälkeen ja Yhdysvaltojen joukkolainojen tuotot ovat houkuttelevia (Yhdysvaltain 10 vuoden joukkolainojen tuotto on noin 4,49 prosenttia), FPI:t todennäköisesti painavat myyntiä niin kauan kuin tämä suuntaus jatkuu”, VK Vijayakumar, johtava sijoitusstrategi Geojit Financial Servicesissä, sanoi.

Säilytysyhteisöjen tietojen mukaan syyskuun 15 kaupankäyntipäivän aikana FPI:t olivat myyneet 11 päivässä 10 164 miljoonan rupian nettonostolla. Tämä luku sisältää massakaupat ja sijoitukset ensimarkkinoiden kautta. Tässä kuussa tähän mennessä (syyskuun 22. päivään asti) tehdystä 10 164 miljoonan rupian kokonaismäärästä vetäytyi yli 4 700 miljoonaa rupiaa pelkästään viime viikolla.

Viimeisin ulosvirtaus tuli sen jälkeen, kun FPI-sijoitukset osakkeisiin saavuttivat neljän kuukauden alimman 12 262 rupian elokuussa. FPI-virrat ovat osoittaneet vaimeaa kuviota viime viikkoina. Tämä sijoittajien epäröinti voi johtua kasvavista peloista inflaatiota ja korkotasoa kohtaan, erityisesti Yhdysvalloissa, sekä epävarmuudesta maailmanlaajuisen talouskasvun suhteen, Morningstar Intian tutkimuspäällikkö Himanshu Srivastava sanoi. Tämän seurauksena sijoittajat ovat muuttuneet varovaisiksi ja omaksuneet ”odota ja katsokaa” -lähestymistavan harkitessaan sijoituksia kehittyville markkinoille, kuten Intiaan, hän lisäsi.

”Korkea öljyn hinta ja kohonneet USA:n tuotot pitävät FPI:t defensiivisenä, mutta päätämme kuitenkin, että Intian vakaa talouskasvu suhteessa Kiinaan ja muihin kehittyviin markkinoihin (EM) vetää FPI:t takaisin Intian osakkeisiin”, Hitesh Jain, YES Securities Intian strategi Institutional Equities Research sanoi.

Toisaalta FPI:t sijoittivat tarkastelujaksolla 295 miljoonaa rupiaa maan velkamarkkinoille. Tämän ansiosta FPI:n osakesijoitukset ovat tänä vuonna saavuttaneet 1,25 miljoonaa rupiaa ja velkamarkkinoilla lähes 28 476 miljoonaa rupiaa. Toimialatiedoista kävi ilmi, että 15. syyskuuta eniten poistuivat kaivos-, sähkö-, palvelu-, öljy- ja televiestintäalat, ja muun muassa rahoituspalvelut, pääomaelintarvikkeet, kuluttajapalvelut, IT ja kiinteistöt houkuttelivat kumulatiivisia ostoja.

Samankaltaiset artikkelit