Katsottavat osakkeet: Adani Units, Coforge, SBI Life Insurance Company, Emami

Stocks to watch

GIFT Nifty nousi 23 pistettä eli 0,12 % 19 659,5:een perjantain alun kaupankäyntisession aikana, mikä viittaa tasaiseen avaukseen kotimaisilla indekseillä NSE Nifty 50 ja BSE Sensex. Torstaisin markkinoilla nähtiin voimakas myynti ja kotimaiset vertailuindeksit asettuivat punaiseen. NSE Nifty 50 putosi 192,90 pistettä eli 0,98 % ja oli 19 523,55, kun taas BSE Sensex putosi 610,37 pistettä 65 508,32:een.

”Vahvan avautumisen jälkeen markkinat menettivät jalansijaa välittömästi ja syöksyivät syvälle miinukselle toisella vuosipuoliskolla, kun IT-, metalli-, FMCG- ja autoosakkeet johtivat keskeisten vertailuindeksien laskuun. Markkinat olivat viimeisissä sessioissa vaihtelevat ja odotettiin jyrkkää laskua, ja heikot globaalit tekijät ovat painaneet sijoittajien mieliä jo pitkään. Jos Yhdysvaltain dollari- ja joukkolainojen tuotot jatkavat nousuaan, laskutrendi voi jatkua vielä jonkin aikaa”, sanoi Shrikant Chouhan, tutkimuspäällikkö (vähittäiskauppa), Kotak Securities.

Osakkeet katsottavaksi 29.9.2023

Adani Power

Kaksi Adani Powerin promoottoriryhmään kuuluvaa yhteisöä on hankkinut 2,2 prosentin osuuden avoimien markkinoiden kautta 5.–25. syyskuuta. Fortitude Trade & Investment osti 5.–21. syyskuuta 65,8 miljoonaa osaketta, mikä vastasi 1,71 prosentin osuutta yrityksestä. Samoin Emerging Market Investment DMCC osti 19,2 miljoonaa Adani Powerin osaketta, mikä vastaa 0,5 % 21. syyskuuta ja 25. syyskuuta välisenä aikana viranomaisilmoitusten mukaan.

Adani Green Energy, Adani Energy Solutions

Abu Dhabin monialayritys International Holding Company (IHC) ilmoitti torstaina myyvänsä osuutensa intialaisista Adani Green Energy- ja Adani Energy Solutions -yhtiöistä osana salkun tasapainotusstrategiaansa, kertoo Reuters.

Viime vuonna Adani-konserni oli ilmoittanut 2 miljardin dollarin sijoituksesta IHC:ltä pääpääomaksi kolmeen Adani-konsernin yritykseen, mikä sisälsi 38,50 miljardin rupian (463 miljoonan dollarin) investoinnit Adani Greeniin ja Adani Energy Solutionsiin.

Coforge

IT-palveluyritys Coforge kertoi torstaina vastaanottaneensa 83 miljoonan ruplan tuloverovaatimuksen tilikaudelta 2019-2020. ”Tämä on tiedoksi, että yhtiö on vastaanottanut tuloveromääräyksen/vaatimusmääräyksen tilikaudelle 2019-20 (arviointivuosi 2020-21) verovaatimuksen kera korkoineen”, yhtiö sanoi viranomaisilmoituksessa.

Henkivakuutusyhtiö SBI

Yhtiö on nimittänyt Mahesh Kumar Sharman toimitusjohtajaksi. ”Yhtiömme nykyinen toimitusjohtaja Mahesh Kumar Sharma on nimitetty varatoimitusjohtajaksi SBI, Corporate Centeriin ja hänet vapautetaan sen mukaisesti yhtiömme toimitusjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävistään aukioloaikojen päättyessä. 30. syyskuuta 2023”, yhtiö sanoi viranomaisilmoituksessa.

Emami

Yhtiö on tänään tehnyt lopulliset sopimukset ostaakseen 26 % Axiom Ayurveda Private (”Axiom”) osakkeista täysin laimennettuna, joka omistaa tuotemerkin ”Alofrut” – aloevera-massan ja hedelmäseoksen yhdistelmä. NSE:stä saatavilla olevat tiedot.

Piramal Pharma

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on suorittanut Piramal Pharman Betlehemin tehtaan hyvien tuotantotapojen (GMP) tarkastuksen 18.9.2023-27.9.2023. ”Tarkastuksen päätyttyä lomake-483 myönnettiin havainnot. Molemmat havainnot liittyvät vain järjestelmän parantamiseen, eikä mikään liity tietojen eheyteen. Yhtiö valmistelee yksityiskohtaista vastausta mainittuihin havaintoihin, ja se toimitetaan Yhdysvaltain FDA:lle säädetyissä määräajoissa”, yhtiö sanoi viranomaisilmoituksessa.

Samankaltaiset artikkelit