SpiceJet nousi 13 prosentin nousuun kuukaudessa – Market News

As of now, SpiceJet's 32% of the seats are grounded. (Image: Pexels)

SpiceJetin osakkeet ovat nousseet lähes 13 prosenttia viimeisen kuukauden aikana sen jälkeen, kun yhtiö ilmoitti suunnitelmistaan ​​kerätä 2 250 miljoonaa rupiaa osakeannissa ja optio-oikeuksilla. Osakkeenomistajan hyväksynnän jälkeen yhtiön osakkeet kuitenkin putosivat 6,3 % 52 viikon huipulta 69,20 rupiasta. Päivän aikana osake laski 0,5 prosenttia 65,10 ruplaan.

SpiceJetin osake nousi yli 119 % viimeisen kuuden kuukauden aikana ja on noussut lähes 74 % viimeisen vuoden aikana.

Yhtiö ilmoitti 12. joulukuuta pörssihakemuksessa hankkivansa uutta pääomaa osakeannista ja vaihtovelkakirjalainoista etuoikeutetusti. Lisäksi yhtiö sanoi, että ”osa yllä mainituista tuotoista käytetään sen lentokentällä olevan laivaston ylläpitoon, jotta nämä lentokoneet saataisiin takaisin käyttöön, mikä johtaa lisätuloihin”, koska ne edelleen painavat sen tuloja.

Pääoman kasvattaminen voisi elvyttää liiketoimintaa, sanoi Rajarshi Maitra, InCred Research Servicesin apulaisjohtaja.

”Uskomme, että pääoman korottaminen on välttämätöntä ja voisi elvyttää yrityksen liiketoimintaa aloittamalla sen koko laivaston toiminnan (tällä hetkellä 32 % paikoista on maadoitettuja), Maitra toisti. ”Olemme ottaneet huomioon, että SpiceJetin koko laivasto on toiminnassa 26F-vuonna, joten omistus- ja ylläpitokustannukset käytettävissä olevaa istuinkilometriä kohden laskevat 1,68 rupiaan (22 % FY19-tason yläpuolella).”

Uskomme, että yhtiö säilyttää edut saatavilla olevien istumakilometrien alhaisemmista kustannuksista toimintojen laajentamisen myötä, Maitra sanoi.

Alan rintamalla Maitra uskoo, että lippujen hinnoittelu on kilpailukykyistä FY24F-26F:ään verrattuna, sillä Air Indian toiminta on nyt entistä kilpailukykyisempaa.

Samankaltaiset artikkelit