Vaihtoehtoisten maksujen nousu APAC-alueella: Intia ja Kiina johtavat vaihtoehtoisia maksuvälineitä verkkokaupan maksuihin, GlobalData sanoo

RBI to set up Digital Payments Intelligence Platform to check payment frauds

GlobalDatan raportissa todetaan, että maksuratkaisut, kuten mobiili- ja digitaaliset lompakot, syrjäyttävät perinteiset maksutavat, kuten käteisen ja pankkisiirrot, ovat tulleet suosituimmista maksuvälineistä verkkokaupan maksuissa Aasian ja Tyynenmeren alueella. Alueella Kiina oli edelläkävijä vuonna 2023, sillä vaihtoehtoisten maksujen osuus oli lähes kaksi kolmasosaa verkkokaupan maksujen kokonaisarvosta vuonna 2023.

Vaihtoehtoiset maksut yleistyvät Kiinan ja Intian kaltaisissa maissa, ja ne ovat saamassa vetoa myös muilla APAC-markkinoilla. GlobalDatan E-Commerce Analytics paljasti, että jopa käteistä kuluttavat alueen maat, kuten Filippiinit, Malesia ja Indonesia, ovat todistamassa samanlaista suuntausta.

Shivani Gupta, GlobalDatan pankki- ja maksuanalyytikko, sanoi: ”Vaikka useimmat Aasian markkinat ovat perinteisesti käteisvaltaisia, vaihtoehtoisten maksutapojen käyttö sekä verkko- että myymälämaksuissa kasvaa monilla alueen markkinoilla ja ohittaa lännen. . Tätä kehitystä ohjaavat älypuhelimen ja internetin saavutettavuuden lisääntyminen, sähköisen maksamisen helpottaminen sekä mobiili- ja QR-koodipohjaisten maksuratkaisujen yleistyminen.

Alueen sisällä Kiinassa ja Intiassa adoptioasteet ovat korkeammat verrattuna muihin. GlobalDatan vuoden 2023 Financial Services Consumer Surveyn mukaan vaihtoehtoisten maksuratkaisujen osuus on yli 65 prosenttia Kiinan verkkokaupan arvosta. Tämä merkitsee merkittävää kasvua vuoden 2018 53,4 prosentista. Mobiililompakot, kuten Alipay ja WeChat Pay, ovat nyt laajalti käytössä Kiinassa päivittäisiin maksutapahtumiin, joten Kiina on markkinajohtaja.

Toisaalta Intiassa vaihtoehtoisten maksujen osuus on noussut alueen nopeimmin, vuoden 2018 20,4 prosentista 58,1 prosenttiin vuonna 2023 ja nousi näin toiselle sijalle. Vaihtoehtoisten maksuratkaisujen merkittävä yleistyminen johtuu mobiililompakoiden laajasta käytöstä, jota suurelta osin ohjaa UPI, joka mahdollistaa mobiilimaksamisen reaaliajassa yksinkertaisesti skannaamalla QR-koodeja.

Myös muilla Aasian markkinoilla, kuten Indonesiassa, Hongkongissa, Singaporessa ja Filippiineillä, vaihtoehtoisia maksuratkaisuja on otettu runsaasti käyttöön.

Shivani Gupta lisäsi: ”Vaihtoehtoiset maksuratkaisut muodostavat leijonan osan sähköisen kaupankäynnin markkinoista monissa APAC-maissa, mikä tukee Internetin ja älypuhelimien yleistymisen lisääntymistä sekä digitaalisten maksujen kasvavaa hyväksyntää kauppiaiden keskuudessa. Niiden tarjoaman mukavuuden, nopeuden ja turvallisuuden sekä alueen yleisten sähköisen kaupankäynnin markkinoiden odotetun suuren kasvun ansiosta näiden maksuvälineiden odotetaan saavan edelleen vetovoimaa ja häiritsevän kuluttajien maksutilaa alueella.

Samankaltaiset artikkelit