RBI:n kultaostos oli korkein lähes kahteen vuoteen – Banking & Finance News

rbi, reserve bank of india, gold purchase, rbi gold purchase, banking

Intian keskuspankki (RBI) osti tammikuussa 8,7 tonnia kultaa, mikä tekee siitä suurimman keskuspankin oston sitten heinäkuun 2022. RBI:n kultaomistus on noussut tammikuussa 812,3 tonniin joulukuun 2023 803,58 tonnista. Maailman kultaneuvoston tiedot. Keskuspankki lisää kultaa hajauttaakseen valuuttavarantojaan ja suojatakseen valuuttariskejä, asiantuntijat sanovat.

”RBI lisää strategisesti kultavarantojaan osana valuuttamarkkinoiden monipuolistamista”, Bank of Barodan pääekonomisti Madan Sabnavis kertoi FE:lle. ”Dollarin äskettäisen epävakauden ja kullan hinnan nousun myötä tämä liike ei ainoastaan ​​lisää Intian valuuttavarannon vakautta, vaan tekee siitä myös varovaisen taloudellisen päätöksen.”

RBI alkoi ostaa kultaa kalenterivuodesta 2018. Sitä ennen se oli ostanut 200 tonnia vuonna 2009 maailmanlaajuisen finanssikriisin aikana. Keskuspankki on lisännyt kuluvan tilikauden 10 ensimmäisen kuukauden aikana lähes 17,7 tonnia.

Myös Turkki, Kiina ja Kazakstan ostivat tammikuussa merkittävän määrän keltaista metallia. Turkki osti kultaa 11,8 tonnia, Kiina 10 tonnia ja Kazakstan 6,2 tonnia.

Keskuspankit eri puolilla maailmaa ovat aggressiivisesti lisänneet kultaa valuuttavarantoihinsa viimeisen viiden vuoden aikana suojautuakseen valuuttariskiltä.

Kullan hinta on noussut johdonmukaisesti viimeisen vuoden aikana ja saavutti viime viikolla uuden huipun, 65 000 rupiaa 10 grammaa kohden, kun kauppiaat panostivat Yhdysvaltain keskuspankin kesäkuussa aloittamaan koronleikkaukseen sijoittajien kaataessa rahaa. turvasatamaan Lähi-idän sodan edetessä. Kulta, jota usein haetaan turvalliseksi arvon säilyttäjäksi taloudellisten myllerrysten aikoina, hyötyy Yhdysvaltain keskuspankin keventämisestä, koska se laskee joukkolainojen tuottoa ja dollaria tehden metallista houkuttelevamman.

”RBI ostaa kultaa keinona monipuolistaa valuuttavarantoaan. Epävakailla ja epävarmilla markkinoilla useimmat reservivaluutat ovat alttiina muutoksille, ja siksi hajauttaminen kultaomistusten avulla on sopiva strategia”, sanoi Vivek Iyer, Grant Thornton Bharatin partneri. ”Lisäksi dollarin asema globaalina maksuvarantovaluuttana on kyseenalainen useiden geopoliittisten epävarmuustekijöiden vuoksi, jotka oikeuttavat kahdenvälisen ei-dollarimaksun. Joten kulta on hyvä veto pitää hallussaan näinä aikoina”, Iyer sanoi.

Hallitus antoi keskiviikkona ilmoituksen, joka sallii RBI:n tuoda kultaa maksamatta maksuja. Yleensä kullan tuonnista peritään 15 % tuontitullia, mukaan lukien 5 % maatalouden infrastruktuurin kehittämisvero.

Samankaltaiset artikkelit