BAT myy jopa 3,5 prosentin osuuden ITC:stä blokkikaupan kautta – Market News

ITC, ITC news, ITC block trade deal, market news, markets

BAT PLC ilmoitti tiistaina, että se aikoo myydä jopa 3,5 prosentin osuuden intialaisesta ITC Ltd:stä institutionaalisille sijoittajille blokkikaupalla.

BAT kertoi lausunnossaan, että sen kokonaan omistama tytäryhtiö Tobacco Manufacturers (India) Ltd (TMI) aikoo myydä enintään 43 68 51 457 ITC Ltd:n (ITC) kantaosaketta institutionaalisille sijoittajille nopeutetulla kirjanrakennusprosessilla (lohko). kauppa), tavanomaisten sulkemisehtojen mukaisesti.

Tiistain päätöskurssin 404,25 ruplaa osakkeelta perusteella BAT:n myymien ITC:n osakkeiden kokonaisarvo on noin 17 659,72 rupioita.

”Palkkikaupan osakkeet edustavat jopa 3,5 prosenttia ITC:n liikkeeseen lasketusta kantapääomasta”, se sanoi ja lisäsi, että ehdotetun osakekaupan päätyttyä BAT pysyy merkittävänä ITC:n osakkeenomistajana 25,5 prosentin omistusosuudella.

BAT:n alkusijoitus ITC:hen juontaa juurensa 1900-luvun alusta, ja näillä kahdella yrityksellä on pitkäaikainen, molempia osapuolia hyödyttävä suhde, lausunnossa todetaan.

Yhtiö ilmoitti aikovansa käyttää lohkokaupan nettotuottoja BAT:n osakkeiden takaisinostoon joulukuuhun 2025 päättyvällä ajanjaksolla alkaen 700 miljoonasta punnasta vuonna 2024. Se jatkaa myös liiketoiminnan kassavirran kohdentamista muutoksen rahoittamiseen ja lisää velkaantumista.

”Olen varma, että ITC jatkaa nykyisen johdon alaisuudessa lisäarvon luomista osakkeenomistajilleen. Odotamme innolla, että jäämme ITC:n tärkeiksi osakkeenomistajiksi sen jatkaessa kasvumatkaansa”, BAT:n toimitusjohtaja Tadeu Marroco sanoi.

Hän sanoi edelleen: ”Tämän transaktion avulla BAT voi nopeuttaa kestävän takaisinoston alkua ja antaa meille mahdollisuuden jatkaa velkaantumista kohti uutta tavoitealuetta, joka on 2–2,5-kertainen oikaistu nettovelka / oikaistu käyttökate.” ”ITC on BAT:n arvostettu yhteistyökumppani houkuttelevilla markkinoilla, joilla on pitkän aikavälin kasvupotentiaali ja joilla BAT hyötyy altistumisesta maailman väkirikkaimmille markkinoille”, yhtiö sanoi.

Yhtenä Intian johtavista FMCG-yrityksistä ITC on tuottanut merkittävää lisäarvoa osakkeenomistajilleen, ja BAT tukee edelleen täysin ITC:n johtoryhmää, suorituskykyä ja strategiaa, BAT:n lausunnossa todetaan.

Samankaltaiset artikkelit