Henkilökohtaisten lainojen kasvua rajoitetaan RBI:n riskipainodikatin jälkeen: Fitch – Banking & Finance News

money (2)

Intian keskuspankin (RBI) päätös nostaa vakuudettomien kulutushenkilökohtaisten lainojen ja luottokorttisaamisten riskipainoja 25 prosentilla rajoittaa lainanantajien lainojen kasvua segmenteissä, kansainvälinen luokituslaitos Fitch sanoi torstaina.

Virasto sanoi, että se näkee korkeamman riskipainon sääntelyviranomaisen luottopositiivisena toimenpiteenä hallita syntyviä järjestelmäriskejä, jotka aiheutuvat kulutusluotoista, jotka ovat kasvaneet nopeasti viime vuosina suhteellisen alhaiselta pohjalta.

Pankkien vakuudettomat luottokorttilainat kasvoivat kuluvan tilikauden ensimmäisellä puoliskolla 29,9 % ja henkilöluotot 25,5 % vertailukaudesta, kun pankkijärjestelmän kokonaislainojen kasvu oli 20 %. edellisvuoteen verrattuna samana ajanjaksona. Myös muut rahoitusyhtiöt ovat osoittaneet samanlaisia ​​kasvutrendejä, Fitch sanoi.

”Uskomme, että vakuudettomien kulutusluottojen lisääntyminen – tyypillisesti riskialttiimpi lainaluokka – osoittaa suurempaa riskinottohalua, kun pankit ja keskuspankkilaitokset pyrkivät suojaamaan nettokorkomarginaaleja (NIM) vakuudellisten vähittäislainojen kovan kilpailun keskellä”, luokituslaitos sanoi.

Fitchin mukaan RBI:n määräys saattaa alentaa pankkijärjestelmän ensisijaista pääomaa (CET1) noin 30 peruspistettä (bps). Pankkien NBFC:ille myöntämien lainojen korkeammat riskipainot ovat puolestaan ​​merkittävämpiä, keskimäärin noin 34 peruspistettä.

”Arvioimme pankkijärjestelmän CET1-suhteen laskevan 60-70 bps muutosten vaikutuksesta”, se sanoi. Lisäksi NBFC:n rahoituskustannukset voivat nousta 40–60 bps ja johtaa ”vaatimattomaan” NIM-pakkaukseen. Suuret NPS:t olisivat kuitenkin paremmassa asemassa neuvottelemaan edulliset ehdot pankkien kanssa, se sanoi.

Samaan aikaan kotimainen luottoluokituslaitos ICRA sanoi, että RBI:n kiertokirje vaikuttaisi todennäköisesti NBFC:n henkilökohtaisten lainojen vähittäiskaupan pankeille myöntämiin lainoihin, jotka olivat nousseet viime vuosina.

”Kun otetaan huomioon sääntelyviranomaisen kasvava huoli henkilökohtaisten lainojen maksujen lisääntymisestä, jopa PTC-transaktiot (pass-through certificate) voivat vaikuttaa väliaikaisesti, jos pankit päättävät keskeyttää sijoitukset henkilökohtaisten lainojen omaisuusluokkaan arvioidakseen uudelleen makroympäristön”, se sanoi. .

Henkilökohtaisten lainojen NBFC:n lainojen alasmyynti suorilla luovutuksilla (DA) oli noin 1 150 miljardia vuonna 23 ja oli jo ylittänyt 800 miljoonaa 24 vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Yleistasolla arvopaperistamismarkkinoilla ei kuitenkaan nähdä merkittävää transaktioiden laskua, se sanoi. Näin ollen ICRA on säilyttänyt arvionsa arvopaperistamismääristä 1,9–2 biljoonaa vuonna 24 verrattuna 1,8 biljoonaan vuoden 23 tilinpäätökseen.

Samankaltaiset artikkelit