SP Groupin varainhankintasuunnitelmat voivat joutua vaikeuksiin – Pankki- ja talousuutisia

In 2021, the group had pledged a part of its 18.37% stake (Image/Reuters)

Shapoorji Pallonji Groupin (SP Group) suunnitelmat velkojen jälleenrahoittamisesta ja käteisvarojen lisäämisestä operatiivisiin yrityksiin Tata Groupin osakkeita on todennäköisesti vaikeuksissa mahdollisten lainanantajien kanssa, jotka aiheuttavat huolta ja teknisiä vaikeuksia.

Lainanantajat, joiden kanssa ryhmä neuvottelee, ovat ilmaisseet huolensa osakkeiden uudelleenrahoituksesta ”rajoituksella”, koska Tata Sons voi hylätä osakkeiden luovutuksen ja että se vaatii yhtiöjärjestyksen mukaisesti promoottoriryhmän ääniä. Lisäksi nämä osakkeet on aiemmin luvattu varojen keräämiseksi, eikä uuden rahoituksen kerääminen ole ”asianmukaista”, kehitystä lähellä olevat lähteet kertoivat FE:lle.

SP Group, Tata Sonsin, Tata Groupin sijoitusholdingyhtiön, suurin yksittäinen osakkeenomistaja, neuvotteli lainanantajien kanssa, mukaan lukien valtion ylläpitämä Power Finance Corp, kerätäkseen jopa 20 000 miljoonaa euroa.

Lisäksi ryhmän uskottiin käyvän keskusteluja globaalien vaihtoehtoisten sijoituspalveluyritysten Davidson Kempner Capital Managementin ja Cerberus Capital Managementin kanssa rahastonkeräyksestä.

Ryhmän odotettiin virallisesti käynnistävän varainkeruualoitteen tässä kuussa, koska velkojen lyhennykset erääntyvät toukokuussa.

SP Groupille lähetetty sähköposti ei saanut vastausta tiistaina lehdistön aikaan. Vuonna 2021 ryhmä oli luvannut osan 18,37 prosentin osuudestaan ​​– Cyrus Investmentsin ja Sterling Investment Corp:n kautta – Tata Sonsista pankkien kanssa kerätäkseen 3 miljardin dollarin varoja velkasitoumustensa hoitamiseen.

Joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskulla nostetun velan takaisinmaksuaika oli hieman yli kolme vuotta. Varat kerättiin pääasiassa yhdysvaltalaisilta hedge-rahastoilta Farallon Capitalilta ja Aresilta.

Tatas oli vuonna 2020 vastustanut osakkeiden panttia ja jopa nostanut korkeimman oikeuden päätökseen estääkseen Mistry-konsernia hankkimasta pääomaa suoraan tai välillisesti osakkeiden panttauksella. Korkein oikeus oli määräyksessään todennut, että asia oli ratkaistava osapuolten kesken.

Samankaltaiset artikkelit