Toinen takaisku Kejriwalille! Delhin tuomioistuin hylkää CM:n pyynnön saada lisää aikaa asianajajien kanssa

AAP says Arvind Kejriwal unwell, lost 4.5 kg since arrest; jail officials disagree

Delhin tuomioistuin hylkäsi keskiviikkona rahanpesutapauksessa pidätetyn pääministeri Arvind Kejriwalin hakemuksen, jossa hän pyysi lisäaikaa asianajajiensa kanssa. Tuomioistuin viittasi sovellettaviin määräyksiin ja totesi, että ne olivat yhtä tärkeitä hänelle ja muille pidätetyille. Se väitti, että Kejriwal oli väitetysti käyttänyt tuomioistuimen sallimia oikeudellisia neuvotteluja antaakseen hallinnollisia määräyksiä.

Keskustutkintavirastoa (CBI) ja Enforcement Directorate (ED) koskevissa asioissa käsittelevä erikoistuomari Kaveri Baweja hylkäsi Kejriwalin pyynnön viidestä asianajajatapaamisesta viikossa väittäen, ettei hän ollut osoittanut käyttäneensä yksinomaan kahta valtuutettua oikeudellista kokousta. viikolla keskustellakseen vireillä olevista oikeudellisista asioista asianajajansa kanssa.

”ED:n toimittama tilanneraportti/muistiinpano osoittaa, että hakija oli sanellut määrätyt ohjeet toimitettavaksi vesiministerille, yhdelle asianajajalleen (jonka nimeä hän kieltäytyi paljastamasta ED:lle) oikeudellisen kokouksen aikana. . Vaikuttaa siis siltä, ​​että hakija ei edes käytä sallittuja kahta oikeudellista haastattelua viikossa avustajiensa kanssa pelkästään vireillä olevien oikeudenkäyntiensä käsittelyyn ja on mieluummin käyttänyt varatun ajan muihin tarkoituksiin kuin oikeudellisiin haastatteluihin edellä mainitulla tavalla”, tuomari sanoi. lainasi PTI.

Viitaten Delhin korkeimman oikeuden päätökseen, jonka mukaan jokaisella Intian kansalaisella on oikeus oikeussuojaan, tuomari torjui Kejriwalin väitteen, jonka mukaan hän tarvitsi lisäaikaa asianajajansa kanssa noin 35 vireillä olevan asian vuoksi valtakunnallisesti. Tuomari totesi, että näistä tapauksista puuttuu olennaisia ​​yksityiskohtia, kuten niiden lukumäärä, luonne ja nykyinen menettelyn vaihe.

”Koska tällaisia ​​objektiivisia arviointikriteereitä ei ole, hakijan rukous viidestä oikeudellisesta haastattelusta hänen asianajajiensa kanssa viikossa ei vaikuta vain hassulta, vaan näyttää myös siltä, ​​että se on tehty ilman tilastollista perustaa tai objektiivisia arviointistandardeja.” tuomari sanoi.

ED vastusti Kejriwalin vetoomusta ja vastusti erityisten etuoikeuksien myöntämistä hänelle sillä perusteella, että hän halusi hallita vankilasta. Se väitti, että Kejriwal oli käyttänyt väärin oikeudellisia neuvotteluja muihin kuin kuulemistarkoituksiin.

Kejriwal on kuulemma antanut hallintoon liittyviä ohjeita kaltereiden takaa, ja hänen Aam Aadmi -puolueensa (AAP) vakuutti hänen kykynsä hallita vankilassa.

Samankaltaiset artikkelit