Kultalainat alle 9 % – Tunne edut ja haitat ennen lainaamista!

Gold loans at less than 9% - Know pros and cons before borrowing!

Usein tarvitsemme varoja kiireellisesti, mutta meillä on muutama vaihtoehto, joista valita. Näillä vaihtoehdoilla voi olla valtava vaikutus talouteemme, jos emme kiinnitä huomiota lainaamamme velan ehtoihin. Jos aiot käyttää vakuudellista lainaa, yksi vaihtoehto, jonka voit valita, on kultalaina. Kultalaina on vakuudellinen laina, jossa yksityishenkilöt voivat lainata rahaa pankeilta tai ei-pankkitoiminnalta rahoitusyhtiöltä panttamalla kultakoruja, kolikoita tai muita kultamuotoja vakuudeksi.

Yksinkertaisesti sanottuna annat kultavarastosi vakuudeksi vastineeksi lainasummasta. Tämäntyyppistä lainaa käytetään yleisesti lyhytaikaisten rahoitustarpeiden tyydyttämiseen. Tämäntyyppisellä lainalla on omat etunsa ja haittansa. Tässä on mitä sinun tulee tietää ennen kultalainan ottamista.

Kultalainoja on suhteellisen helppo saada muihin lainoihin verrattuna, koska niiden vakuutena on annettu vakuus (kulta). Hyväksyntäprosessi on yleensä nopeampi, eikä luottopisteillä välttämättä ole merkittävää roolia.

Kun kullan arvo on arvioitu ja lainaehdoista sovittu, varojen maksaminen on yleensä nopeaa, joten se soveltuu kiireellisiin rahoitustarpeisiin.

Koska lainalla on vakuus, lainanantajat ovat usein vähemmän huolissaan lainanottajan luottohistoriasta, joten se on saatavilla henkilöille, joilla on alhaisemmat luottotiedot. Jos luottopisteesi on kuitenkin hyvä, voit neuvotella kilpailukykyisistä koroista.

Kultalainat tarjoavat erilaisia ​​takaisinmaksuvaihtoehtoja, mukaan lukien vain korkomaksut ja bullet-maksut, jolloin lainanottaja voi valita taloudellisiin kykyihinsä sopivan suunnitelman.

Kultalainojen korot ovat yleensä alhaisemmat verrattuna vakuudettomiin lainoihin, kuten henkilökohtaisiin lainoihin, mikä tekee niistä kustannustehokkaan lainausvaihtoehdon, kun tarvitset rahaa hätätilanteessa. Usein kultalainaa ei suositella, ellei ole vakavissa taloudellisissa vaikeuksissa.

Kultalainat ovat yleensä lyhytaikaisia ​​lainoja, mikä tarkoittaa, että lainanottajaa ei rasita pitkät takaisinmaksuajat.

Monissa kultalainajärjestelmissä ei ole ennakkomaksusakkoja, joten lainanottaja voivat maksaa lainan takaisin ennenaikaisesti ilman lisäkuluja.

Kultalainojen dokumentointiprosessi on vähemmän raskas verrattuna muihin lainoihin, mikä vähentää paperityötä ja käsittelyaikaa.

Yksi merkittävistä kultalainoihin liittyvistä riskeistä on pantatun kullan mahdollinen menetys laiminlyönnin yhteydessä. Jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa takaisin, lainanantajalla on oikeus huutokaupata kulta saada takaisin jäljellä oleva summa.

Lainasumma määräytyy vakuudeksi annetun kullan arvon mukaan, mikä saattaa rajoittaa lainanottokykyä, varsinkin jos kullan arvo on alhainen.

Kullan arvo voi olla epävakaa ja alttiina markkinoiden vaihteluille. Jos kullan arvo laskee merkittävästi laina-aikana, lainanottaja voi kohdata haasteita lainan takaisinmaksussa, jos vakuuden arvo tulee riittämättömäksi.

Lainanantajat lainaavat usein vain prosenttiosuuden kullan arvosta (Laina-arvo tai LTV-suhde), joka saattaa olla alhaisempi kuin kullan todellinen markkina-arvo.

Jos laina-aika on pidempi tai jos lainaa ei pystytä maksamaan nopeasti takaisin, korko voi kertyä, mikä kasvattaa kokonaislyhennyssummaa.

Toisin kuin muut lainat, joita voidaan käyttää eri tarkoituksiin, kultalainan käyttö on rajoitettu lainanottajan välittömiin taloudellisiin tarpeisiin.

Joissakin tapauksissa epäeettiset lainanantajat voivat hyödyntää lainanottajien epätoivoa, mikä johtaa kohtuuttomiin ehtoihin ja korkeisiin korkoihin.

Kultalaina voi olla kätevä ja nopea tapa saada varoja varsinkin hätätilanteissa ilman laajaa luottohistorian tarkistusta. Lainanottajien on kuitenkin harkittava huolellisesti mahdollisiin vakuuksien menettämiseen ja kullan hinnanvaihteluihin liittyviä riskejä. Ennen kuin valitset kultalainan, on suositeltavaa vertailla eri lainanantajien tarjouksia, ymmärtää ehdot ja varmistaa, että laina vastaa taloudellisia tarpeitasi ja takaisinmaksukykyäsi.

Alla olevan taulukon avulla voit vertailla 5 000 rupian lainojen korkoja ja EMI-korkoja 2 vuoden jaksolle.

Kokoanut BankBazaar.com

Huomautus: Kaikkien listattujen (BSE) julkisten Pvt-pankkien ja tiettyjen NBFC-pankkien kultalainan korot otetaan huomioon tietojen keräämisessä. Pankkeja, joiden verkkosivuilta ei ole saatavilla tietoja, ei oteta huomioon. Tiedot kerätty kunkin pankin verkkosivuilta 15. elokuuta 2023. Pankit on listattu nousevassa järjestyksessä koron perusteella eli pankki/NBFC, joka tarjoaa alhaisimman koron kultalainalle (eri lainasummille) on ylhäällä ja korkein alareunassa . Pankkien/NBFC:n tarjoama alhaisin korko on otettu huomioon taulukossa (lainan määrästä riippumatta). EMI lasketaan taulukossa mainitun koron perusteella 5 000 000 rupian lainalle, jonka laina-aika on 2 vuotta (käsittely- ja muut kulujen oletetaan olevan nolla EMI-laskennassa); **alennuksella.

Samankaltaiset artikkelit