Eloelon Saurabh Pandey yrityksen markkinointistrategioista, suoratoistotrendeistä ja sisältöohjeista

As per an EY report, dating, social media and entertainment were the top consumer spending categories in 2023

”Laita puhelimesi pois”, jokainen äiti maailmassa on sanonut tämän lauseen ainakin kerran elämässään. Kun tekniikka jatkaa nousuaan, alustat muuttuvat yhä interaktiivisemmiksi. Nopea Internet ja kehittyvä tekniikka ovat tarjonneet käyttäjille ominaisuuden, jonka avulla he voivat aloittaa lähetyksen milloin tahansa. Näyttää siltä, ​​​​että suoratoisto on ollut sisällöntuottajien suosittu tapa saada yhteyden yleisöön. Tämä on ollut pitkään kehittynyt ilmiö Intiassa, kun nuoria on houkuteltu Instagramin, Facebookin ja YouTuben live-suoratoistoominaisuuksiin. EY:n raportin mukaan deittailu, sosiaalinen media ja viihde olivat vuoden 2023 suurimmat kulutusluokat, joista suoratoisto keräsi noin 19 miljoonaa dollaria.

Yrityksen kokonaistulot olivat 2,07 miljoonaa ruplaa tilikaudella 23. Yhtiö kirjasi kuitenkin samana vuonna 43,37 miljoonan ruplaa nettotappiota Toflerin saamien lakien mukaan. Keskustelussa kanssa BrandWagon verkossa, Saurabh Pandey, perustaja ja toimitusjohtaja, Eloelo, kertoo muun muassa yrityksen markkinointistrategioista, segmentin trendeistä, varojen käytöstä ja sitä seuranneesta nettotappiosta sekä alustan sisältöohjeista. (Muokatut otteet)

Yleisesti ottaen sosiaalisten tuotteiden kaupallistaminen vie jonkin aikaa, koska sinun on lisättävä luottamusta. Sinun on myös rakennettava tiettyjä tuotteita, jotka ovat alan ensimmäisiä. Esimerkiksi oikean rahan pelaamista lukuun ottamatta mitään ei kaupallistettu sovelluksen sisäisillä ostoilla arkipeleihin. Uskomme, että suoratoisto on seuraava suuri neulasiirto, jossa rakennetaan suuria miljardin dollarin tuloksia. Rakennamme yritystä, jossa on rakennettava tekniikkaa. Meidän tapauksessamme mainittu tekniikka perustuu kolmeen asiaan.

Ensinnäkin suoratoisto tapahtuu alle kahden sekunnin viiveellä, mikä on saman verran kuin Hotstar. Tämän rakentaminen vie aikaa. Toiseksi, interaktiivisen kerroksen lisäämistä suoratoiston päälle ei ole koskaan aiemmin tehty maailmanlaajuisesti. Olemme lisänneet pelejä, kuten Tambola, Chiddiya Ud, musiikkituolit, käärmeet ja tikkaat ja 20 muuta peliä. Lisäsimme myös virtuaalisia lahjoja, joita voit tallentaa, mutta jotka eivät vaikuta sovelluksen kokoon. Eloelo voi toimia Androidin versiossa kuusi, koska haluamme, että sovelluksemme ovat saatavilla myös alemmille laitteille tai vanhoille laitteille. Lopuksi meidän piti varmistaa, että tuotteemme oli puhdas. Meidän piti varmistaa, että tuotteessa on paras tekoäly (AI) -malli varmistaaksemme, että jokainen minuutti oli siirretty kehyksiin. Vietimme viimeiset 2,5 vuotta rakentaen ja kokeilemalla. Aloitimme rahallistamisen viimeisten kahden tai kolmen kuukauden aikana, ja uskon, että se peittyy hyvin nopeasti. Vaikka on aikaista kommentoida, milloin saavutamme nollatuloksen, toivon, että saavutamme tasan seuraavan kahden vuoden aikana.

Liiketoimintamalli rakentuu tyytyväisyyteen. Vaikka liiketoimintamallissa on kaksi tai kolme osaa, toimimme tällä hetkellä yhdellä. Tuote on ilmainen. Käyttäjä voi osallistua mihin tahansa suoratoistoon ja katsoa sitä. Jos käyttäjä haluaa olla tekemisissä striimaajan kanssa, hän voi liittyä suoratoistoon rinnakkaissuorittajana, kommentoida tiettyä suoratoistoa tai valita sisäänpääsyefektin suoratoistoon tuotteilla, jotka olemme lisänneet kaupallistamiskerrokseksi. Käyttäjät voivat lähettää virtuaalisia lahjoja isännälle.

Käyttäjät tulevat alustalle ja ostavat timanttipakkauksia, nämä paketit ovat maksetussa valuutassa. Pakkaus vaihtelee kahdesta rupiasta 3 000 rupiaan. Meillä on ihmisiä taajuuden molemmista päistä. Käyttäjä lähettää timantteja herättäen isännän mielihyvää ja pyytää heitä liittymään suoratoistoon. Käyttäjät liittyvät suoratoistoon, chattailevat ja luovat uusia yhteyksiä, kun taas alusta ansaitsee käytännössä marginaalin. Esimerkki: Jos käyttäjällä on 1 000 rupiaa suoratoistossa, alusta pitää siitä 30–40 %, tekijästä riippuen, kun taas loput menee sisällöntuottajalle. Ei vaadi lisenssejä, ei kiinteitä kustannuksia tai alhaisia ​​kiinteitä kustannuksia. Liiketoimintamalli on erittäin omaisuuskevyt. Aiomme lisätä päälle tasoja, kuten pelien esittelyn, pelien kaupallistamisen sekä sisällöntuottajien ja käyttäjien väliset äänipuhelut, mainitaksemme muutamia tulevia aloitteita.

Kasvumme 200 % vuodessa (yoY) ja kasvumme on perustunut moniin orgaanisiin veto- ja markkinointikampanjoihin. Markkinoinnin osalta meillä on kolme vahvaa painopistealuetta. Ensinnäkin näemme vetoa ei-hindinkielisissä vyöissä, kuten bengali, marathi, tamili, telugu, gujarati ja punjabi. Olemme äskettäin julkaisseet myös malajalamin. Markkinoimme aktiivisesti näillä alueilla yhdessä paikallisten tekijöiden kanssa brändin rakentamiseksi. Näillä alueilla markkinointimme taustalla on ajatus, että kysynnän ja tarjonnan on tultava näiltä hihnoilta.

Toiseksi on olemassa luokkia, jotka esittelemme segmentissä. Meillä on MALT-kehys (motivaatio, astrologia, rakkaussuhde ja lahjakkuus). Levitämme sanaa alustallamme olevista kategorioista, kuten IP-esityksiemme ajoituksista ja tekijöistä, jotka ovat livenä. Haluamme mainostaa alustaamme ja aiomme tehdä sen saamalla vaikuttajia ja sisällöntuottajia alustoillemme. Meillä oli hiljattain Munawar Faruqui alustallamme ja hän puhui Shayaris, rakkautta ja motivaatiota. Järjestämme jatkuvasti tällaisia ​​tapahtumia, jotta voimme nostaa kirjekuoren kategoriamarkkinoinnin kannalta.

Lopuksi haluamme lisätä sisällöntuottajien tietoisuutta siitä, että suoratoisto on laillinen tapa olla yhteydessä yleisöön ja kaupallistaa. Vaikka sisällöntuottajat ansaitsevat rahaa mainostuloilla YouTubessa, ainoa vaihtoehto on suoratoistoalustat. Aiomme tehdä sisällöntuottajien hankintakampanjoita tietoisuuskampanjoiden ohella.

Tästä kategoriasta on tullut ilmestys Kiinassa. Tuotteilla on kuukausittain aktiivisia käyttäjiä (MAU) yli 300-400 miljoonaa. Suoratoistosta on tullut viestintätapa tietyillä maantieteellisillä alueilla ympäri maailmaa. Maailmanlaajuisesti markkinoiden arvo on 47 miljardia dollaria, jotka voit jakaa kolmeen genreen. Yksi osa siitä on kaupallista, jossa sisällöntuottajat tai käyttäjät myyvät jotain muille käyttäjille livenä, kuten videokaupan tv-kanavat, kuten Star CJ ja Asian Sky.

Toinen on sosiaalinen suoratoisto, jota teemme täällä Eloelossa. Tyypillisesti suora lähetys on pystysuora suorana eikä suorana maisemalähetyksenä. Kolmas suoratoistotyyppi on pelien suoratoisto. Pelien suoratoistosta on tehty suosittuja alustoja, kuten Twitch, YouTube, Kik ja Rooter. Pelien suoratoisto ei ole meille painopistealue, koska uskomme, että vaikka genrellä on yleisöä, se on parasta kuluttaa kannettavalla tietokoneella. Loppujen lopuksi genre vaatii suurta näytön kulutusta. Uskomme, että Intia on todella liikkuva ja kulutus tapahtuu lennossa. Uskon, että sosiaalisella suoratoistolla on suurin potentiaali, ja uskon, että se ratkaisee ihmisen perustavanlaatuisen yhteenkuuluvuuden ja kommunikoinnin tarpeen.

Vaikka on olemassa useita sosiaalisen median sovelluksia, joiden avulla käyttäjä voi tykätä tietystä sisällöstä, jakaa ja kommentoida sitä, käyttäjillä ei ole paljon vuorovaikutusta. Tilassa on muutama pelaaja, kuten ShareChat ja FRND, jotka ratkaisevat sosiaalisen suoratoiston ongelmaa ja ratkaisevat sen eri näkökulmista.

Keräsimme 22 miljoonaa dollaria Griffin Gamingilta ja Courtside Venturesilta. Myös nykyiset sijoittajamme, mukaan lukien Kalaari ja Waterbridge Capital, tuplasivat sijoituksen. Käytämme pääomaa kolmessa suuressa käyttötapauksessa. Ensinnäkin se on ollut tekniikkaa. Se kattaa tekniikan vuokraamisesta sisäänrakennettuun tekniikkaan, moderointimoottoreihin ja peleihin, jotka vaativat sekä vaivaa että pääomaa.

Toiseksi olemme kasvava yritys, joten teemme paljon kampanjoita. Jatkamme yhteistyötä muiden yritysten kanssa luovalla ja käyttäjäpuolella. Varmistaaksemme, että meillä on oikea kysynnän ja tarjonnan yhdistelmä eri kielillä, käytämme luovaa hankintaa ja käyttäjien hankintaa. Investoimme, kun lanseerasimme uuden kielen, koska kysyntä oli aluksi rajallista.

Lopuksi käytämme työvoimaamme parhaiden mahdollisten kykyjen hankkimiseksi. Olemme noin 145-henkinen tiimi ja palamisasteemme on mittakaavaamme verrattuna melko laiha. Keräsimme varoja varmistaaksemme, että meillä on enemmän riskinottokykyä, koska riskinottohalukkuus on suurempi, jos pääomaa on käytettävissä, mutta olemme olleet säästäväisiä sen suhteen, miten haluamme toimia ja johtaa liiketoimintaa.

Suodatamme sisällön lähteessä. Käyttäjä ei voi luoda suoraa lähetystä Eloelossa, ennen kuin käyttäjillä on tietty määrä seuraajia. Alustamme perustuu suoratoistoon, mikä vaikeuttaa seuraajien saamista, ja sitä varten sisällöntuottajan on aluksi oltava kommentoija tai luoja jonkun muun livestreamissa. Alusta arvostaa hyvää käytöstä.

Toiseksi haluamme lisätä kontekstia heti, kun käyttäjä aloittaa lähetyksen. Sisällöntuottajan on kiinnitettävä kommentti, johon hänen on lisättävä suoratoiston esityslista. Jokainen luojan kirjoittama merkkijono valvotaan. Tekijä ei voi kirjoittaa jotain, joka päihittää järjestelmän, koska tekoälymallimme havaitsevat sen. Lisäksi heti, kun sisällöntuottaja aloittaa live-lähetyksen, sisällöntuottajan on hyväksyttävä käyttöehtomme, jotka sisältävät muun muassa juomisen, tupakoinnin, mautonta sisältöä tai loukkaavaa sisältöä. Sovellus on Googlen käytäntöjen mukainen, ja se on avoin kaikille yli 12-vuotiaille.

Lopuksi kehotamme sisällöntuottajia tai käyttäjiä isännöimään pelejä livenä. Kannustamme sisällöntuottajia ilahduttamaan käyttäjiä, jotka antavat virtuaalisia lahjoja. Tuote on rakennettu siten, että sisällöntuottaja voi määrittää perheenjäsenen. Inspiraationi luoda yhteisöllinen ilmapiiri alustalla tulee Discordista. Meillä on 50-50 jako suoratoiston audio- ja videolähetysten välillä.

Esimerkki: Jos on 60 minuutin suora lähetys, jaamme streamin 6 000 kehykseen ja leikkaamme jokaisen 100 kehykseen. Lähetämme nämä kehykset tekoälymallillemme, joka sitten ilmoittaa käytöstä, joka ei ole oikein. Varmistamme, että alustamme sisältö pysyy puhtaana ennaltaehkäisevän ja parantavan moderoinnin avulla.

ViserrysInstagram, LinkedIn, Facebook

Samankaltaiset artikkelit