Kansallinen eläkejärjestelmä: NPS:ään sijoittamisen veroedut

National Pension System: Tax benefits of investing in NPS

”Tax Saving Season” on palannut. On se aika vuodesta, jolloin HR-osasto pyytää todisteita investoinneista ja työntekijät alkavat keskittyä verovelkojensa optimointiin ja hyödyntämään erilaisia ​​tapoja säästää tuloverossa.

Yksi vähemmän tunnetuista mutta erittäin tärkeistä verosäästövälineistä on kansallinen eläkejärjestelmä (NPS).

”NPS on erittäin tehokas eläketuote, jossa on erilaisia ​​ominaisuuksia, kuten varojen allokaatio osakepääoman, yrityslainojen, G-Secin ja vaihtoehtoisten rahastojen kesken oman riskinhalunsa mukaan, ammattimainen rahastojen hallinta erittäin alhaisilla rahastonhoitokuluilla, PFRDA:n hyvin sääntelemä, kannettava yritykset; lisäveroetuja investoimalla samaan”, sanoo Kurian Jose, Tata Pension Managementin toimitusjohtaja.

* Kansalliseen eläkejärjestelmään sijoittamalla voit saada tuloverolain 80 CCD (1) §:n mukaisen vähennyksen jopa 1,5 lakh.

* Tuloverolain pykälän 80CCD (1B) mukainen lisävähennys on enintään 50 000 rupiaa saatavilla yksinomaan NPS-sijoituksista. Tämä ylittää Rs:n vähennyksen. 1,5 lakh käytettävissä u/s 80C of IT Act, 1961.

* Lisäksi ”Corporate NPS -mallin tilaajat voivat saada tuloverolain 80CCD (2) pykälän mukaisia ​​veroetuja sijoituksista 10 %:iin asti peruspalkasta. Tämän edun enimmäismäärä on 7,5 000 rupiaa (mukaan lukien PF, vanhuuseläkerahasto ja NPS), Kurian sanoo.

Kaikki edellä mainitut verohelpotukset koskevat niitä, jotka saavat etuuksia vanhan tuloverojärjestelmän mukaisesti, kun taas Corporate NPS -malli koskee niitä, jotka saavat etuja uuden tuloverojärjestelmän mukaisesti.

* Tilaajat voivat hakea verovähennyksiä NPS-maksuista, kuten aiemmin on kerrottu.

* Toista vapautusta sovelletaan maksuihin, jotka tuottavat tuottoa ilman verovähennystä.

* Nosto (jopa 60 %) on myös verovapaata. ”Annuiteettituotteen ostaminen korpuksen 40 %:lla on myös verovapaata. Eläkesijoituksesta maksettavia eläkemaksuja verotetaan merkitsijän sen saamishetkellä voimassa olevan verokannan mukaan, Kurian kertoo.

Siksi yksityishenkilöiden olisi hyvä ymmärtää kansallista eläkejärjestelmää ja säästää sen tarjoamista yksinomaisista veroetuista.

Samankaltaiset artikkelit