VIX kohoaa 52 viikon huipulle, kun kyselyt järkyttävät sijoittajia – Market News

market

Varovaisuus meneillään oleviin Lok Sabha -vaaleihin ahdisti edelleen sijoittajia, kun he ryntäsivät suojatakseen asemiaan, mikä johti Intian VIX:n nousuun kahdeksatta peräkkäistä istuntoa maanantaina. Volatiliteettiindikaattori nousi 13,6 % 16,6:een, mikä merkitsee suurinta yhden päivän nousuaan yli vuoteen. Tämä oli myös indeksin korkein taso yli vuoteen.

Markkinaasiantuntijat sanoivat, että on tunne, että meneillään olevat Lok Sabhan vaalit eivät ehkä ole puistokävely hallitsevalle hallitukselle. Näin ei ollut 2-3 viikkoa sitten.

Vaikka monet uskovat edelleen, että Bharatiya Janata -puolueen (BJP) johtama hallitseva National Democratic Alliance (NDA) palaa valtaan, sen voittavan paikkojen määrästä on eriäviä mielipiteitä.

Asiantuntijat sanoivat, että kun otetaan huomioon, että VIX oli erittäin matalalla tasolla noin pari viikkoa sitten, pieninkin epävarmuus johtaa nyt voimakkaaseen nousuun. Kahdeksassa istunnossa pelkomittari on noussut yli 60 %.

Asiattomille Intian VIX:n nykyinen taso on edelleen huomattavasti alhaisempi kuin edellisissä vaaleissa. Esimerkiksi indeksi oli noussut noin 30 tasolle vuoden 2019 vaalien aikana ja 40 tasolle vuoden 2014 vaalien aikana.

Alphaniti Fintechin perustaja UR Bhat sanoi, ettei hän odota Intian VIX:n nousevan edellisissä vaaleissa nähdylle tasolle. ”En usko, että VIX voi nousta näille tasoille pelkästään vaaliuutisten epävarmuuden perusteella. Mutta jos Länsi-Aasian kriisi pahenee… tai jos jännitteet Taiwanissa, Ukrainan kummussa, niin se voi nousta entisestään, hän sanoi.

Markkinaosapuolet korostivat myös, että sijoittajien mielialaa rasittaa myös korkojen, jotka pysyvät aiemmin arvioitua pidempään korkeammalla.

Sensexin benchmark päätyi maanantaina tasaiseen 73 895,54 pisteeseen hieman vaihtelevan kaupan jälkeen, jossa se liikkui päivän sisällä noin 570 pisteen alueella. Nifty sulki 0,2 % laskussa 22 442,70 pisteeseen.

”Intia VIX osoittaa, että markkinat valmistautuvat laajentumisvaiheeseen. Huonona puolena mielestäni 22 000 pitäisi suojata. Mutta jos se on rikki, voimme nähdä pudotuksen jopa kohti 21 000:ta. Mutta se näyttää epätodennäköiseltä. Lyön vetoa noususta kohti 23 300-23 500 pistettä, kun 22 800 taso on rikki”, sanoi Santosh Meena, Swastika Investmartin tutkimusjohtaja.

Meena sanoi, että Intian VIX yleensä nousee, kun rahattomien vaihtoehtojen kysyntä kasvaa. Hän odottaa volatiliteetin jatkuvan, kunnes vaalitulokset ovat tiedossa, mutta ei näe Intian VIX:n nousevan yli 25-30 tason.

Analyytikot suosittelivat, että sijoittajien tulisi välttää korkean beetatason osakkeita suuren volatiliteetin keskellä. Vielä tänäkin päivänä BSE:n smallcap- ja midcap-indeksit putosivat kumpikin noin 1 %, mikä heikentää vertailuindeksiä.

Samankaltaiset artikkelit