Öljy lisäsi odotuksia OPEC+:n toimitusleikkauksista – Commodities News

oil prices (1)

Öljyn futuurit nousivat maanantaina, mikä lisäsi odotusten OPEC+:n syventävien toimitusleikkausten nousua nostaakseen hintoja, jotka ovat laskeneet neljä viikkoa, mikä helpotti Lähi-idän toimitushäiriöitä Israelin ja Hamasin konfliktin keskellä.

Brent-raakaöljyn futuurit nousivat 66 senttiä eli 0,8 % 81,27 dollariin tynnyriltä klo 0700 GMT, kun taas US West Texas Intermediate -raakaöljy oli 76,49 dollaria tynnyriltä, ​​60 senttiä eli 0,8 %.

Etukuukauden joulukuun sopimus päättyy myöhemmin maanantaina, kun taas aktiivisemmat tammikuun futuurit nousivat 65 senttiä eli 0,9 % 76,69 dollariin tynnyriltä.

Molemmat sopimukset asettuivat neljä prosenttia korkeammalle perjantaina sen jälkeen, kun kolme OPEC+ -lähdettä kertoi Reutersille, että öljyntuottajamaiden järjestöstä ja niiden liittolaisista, mukaan lukien Venäjästä koostuva tuottajaryhmä harkitsee öljyn toimitusleikkauksia, kun se kokoontuu 26. marraskuuta

Öljyn hinta on laskenut lähes 20 % syyskuun lopusta, kun taas Brentin ja WTI:n nopeat kuukausien väliset erot putosivat contangoon viime viikolla. Contango-markkinoilla nopeat hinnat ovat alhaisemmat kuin tulevina kuukausina, mikä merkitsee riittävää tarjontaa.

Saudi-Arabia, OPECin tosiasiallinen johtaja, tasapainottaa halua pitää öljyn hinta korkeana rajoittamalla tarjontaa tietäen, että tämä johtaa kokonaismarkkinaosuuden laskuun edelleen, sanoi Jorge Leon, öljymarkkinatutkimuksesta vastaava varatoimitusjohtaja. Rystad Energy, asiakasmuistiinpanossa.

”Öljymarkkinat tarkastelevat, jatkaako Saudi-Arabia näitä leikkauksia vuoteen 2024 vai päättääkö se purkaa ne vähitellen vai antaa niiden yksinkertaisesti vanhentua tämän vuoden lopussa”, Leon sanoi viitaten Kansainvälisen valuuttarahaston arvioon Saudi-Arabian öljystä. verotuksellinen kannattavuushinta 86 dollaria tynnyriltä.

”Analyysimme viittaa siihen, että () saudien on jatkettava markkinaosuuden luovuttamista ainakin kesäkuuhun 2024 asti saavuttaakseen tämän hintatason.”

IG:n analyytikko Tony Sycamore sanoi, että WTI:n hinnat voivat nousta kohti 80 dollaria tynnyriltä, ​​koska OPEC+ ilmoittaa tulevassa kokouksessaan syvemmistä leikkauksista, vaikka pudotus alle 72 dollariin rohkaisee Bidenin hallintoa täyttämään Yhdysvaltain strategisen öljyreservin.

”Kaikki nämä viittaavat siihen, että hintojen elpyminen on todennäköistä tämän viikon ensimmäisellä puoliskolla”, Sycamore sanoi.

Sijoittajat näkevät myös Venäjän raakaöljykaupan häiriöitä sen jälkeen, kun Washington määräsi pakotteita kolmelle Sokol-öljyä Intiaan lähettäneelle alukselle.

Perjantaina Moskova poisti bensiinin vientikiellon, mikä saattaa lisätä moottoripolttoaineen maailmanlaajuista toimitusta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Venäjä poisti useimmat dieselin vientirajoitukset viime kuussa.

Yhdysvaltain energiayhtiöt lisäsivät viime viikolla myös öljy- ja kaasunporauslautoja ensimmäistä kertaa kolmeen viikkoon, energiapalveluyritys Baker Hughes sanoi perjantaina. Öljyn- ja kaasunporauslautojen määrä toimii varhaisena indikaattorina tulevasta tuotannosta.

Lähi-idässä Yhdysvaltain ja Israelin viranomaiset sanoivat, että sopimus joidenkin piiritetyllä Gazan erillisalueella pidätettyjen panttivankien vapauttamisesta lähestyy kiivaasta taistelusta huolimatta.

Samankaltaiset artikkelit