Sebi nostaa demat-tilin perusrajan 10 000 rupiaan – Market News

The Financial Express logo

Pyrkiessään lisäämään yksityissijoittajien osallistumista arvopaperimarkkinoille, Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) on tarkistanut peruspalvelun demat-tilin (BSDA) puitteita ja nostanut tilin kynnyksen 10 lakhiin.

”Arvopaperimarkkinoille osallistumisen lisäämiseksi entisestään, sijoitusten tekemisen helpottamiseksi ja markkinatoimijoiden lausuntojen perusteella on järjestelyä tarkasteltu kattavasti”, Sebi sanoi perjantaina kiertokirjeessään.

Peruspalvelun demat-tili tai BSDA on tavallisen demat-tilin halvempi versio. Sebi otti järjestelyn käyttöön vuonna 2012 laajentaakseen taloudellista osallisuutta ja vähentääkseen yksityisten yksityissijoittajien demat-maksujen taakkaa.

Näiden tilien ylläpitomaksut ovat nollat ​​arvopapereiden hallussapidosta yli 4000 ruplaa, kun taas arvo yli 4000 ruplaa ja enintään 10 000 rupiaa. Tileille, joilla on arvopapereita, joiden arvo on Yli 10 lakhia Rs ei pidetä BSDA:na, ja siksi niistä peritään säännöllisiä maksuja.

Yksityishenkilöllä on oltava vain yksi demat-tili, jolla henkilö on ainoa tai ensimmäinen haltija säilytysyhteisöissä voidakseen saada BSDA:n.

Kiertokirjeessä todettiin, että talletusyhteisöjen (DP:t) tulisi määrittää omistuksen arvo arvopaperien tai sijoitusrahasto-osuuksien päivittäisen päätöskurssin tai nettoarvon perusteella, tapauksen mukaan. Jos tällaista hintaa ei ole saatavilla, voidaan ottaa huomioon viimeisin kaupankäynnin kohteena oleva hinta ja muiden listaamattomien arvopapereiden kuin sijoitusrahasto-osuuksien osalta nimellisarvo.

NRI:n 100 % osallistuminen IFSC-pohjaisiin FPI:ihin

Sebi muokkasi myöhään torstai-iltana kansainvälisten rahoituspalvelukeskuksien (IFSC) ulkomaisten portfoliosijoittajien (FPI) suuntaviivoja lisätäkseen sijoituksiaan Intiaan. IFSC:istä toimivat FPI:t voivat nyt yhdistää jopa 100 % aineistostaan ​​ulkomailla asuvien intialaisten (NRI), ulkomailla asuvien Intian kansalaisten ja maassa asuvien intialaisten lahjoituksista, Sebi sanoi kiertokirjeessään.

Samankaltaiset artikkelit