Pankin ja NBFC:n osakkeet romahtavat, kun RBI tiukentaa henkilökohtaisten lainojen normeja – Market News

Bank, NBFC, RBI, Nifty, Aditya Birla Capital, SBI, top news, latest news, business news, latest business news,

Perjantai oli jännä ei-pankkitoiminnalle rahoitusyhtiöille (NBFC) ja tietyille pankeille, kun Intian keskuspankin (RBI) päätös nostaa vakuudettomien lainojen riskipainoja vei niiden osakkeita alas.

Suurimmat häviäjät olivat RBL Bank, Satin Creditcare ja Aditya Birla Capital, jotka putosivat 7,7 %, 6,2 % ja 5,7 %. Bajaj Finance laski 2 %. Fintech-jättiläisistä SBI Card laski 5,2 % ja Paytm 1,9 %.

”Asuntoevä- ja prioriteettisektorin NBFC:t on vapautettu korkeammista riskipainoista. Jos pankkien on sijoitettava enemmän pääomaa lainatakseen NBFC:itä, ne veloittavat korkeampia korkoja (tai eivät lainaa), mikä tarkoittaa, että NBFC:t laskevat liikkeeseen enemmän joukkovelkakirjoja ja tuottojen pitäisi nousta”, Capitalmindin perustaja ja toimitusjohtaja Deepak Shenoy sanoi alustalla. X.

Toimialakohtaisesti Bank Nifty pudotti lähes 1,5 %, kun taas Nifty Financial Services laski 0,9 %. PSU-pankit saivat suuremman osuman kuin yksityiset pankit. Nifty PSU Bank -indeksi laski 2,4 %, kun taas Nifty Private Bank -indeksi laski 1,3 %.

SBI oli suurin häviäjä putoamalla 3,7 % Niftylle, kun taas Punjab & Sind Bank oli ainoa PSU-tiski, joka sulkeutui marginaalisesti viherissä. Yksityisistä nimistä – RBL Bankin lisäksi – Axis Bank ja IDFC First Bank irtasivat kumpikin yli 3 prosenttia. Kaikki yksityiset pankit sulkeutuivat miinuksella.

”Yrityksiin, joilla on vahva luottoluokitus ja siten kyky kerätä rahaa helposti, ei juurikaan vaikuta, kuten Bajaj Finance. Osuma koskee niitä NBFC:itä, jotka lainaavat pankeilta”, DRChoksey Finservin MD Deven Choksey sanoi.

Vakuutus- ja sijoitusrahastoosakkeet kuitenkin nousivat. SBI Life nousi lähes 3,8 %, ICICI Lombard yli 3 %, kun taas HDFC AMC nousi yli 3,1 %. HDFC Life nousi myös 2,4 %, kun taas ICICI Prudential nousi lähes 2 %.

Chokseyn mukaan sijoittajat siirsivät rahaa pankkiosakkeista vakuutus- ja omaisuudenhoitoyhtiöihin. Vakuutuksenantajat hyötyvät siitä, että vakuutusmaksujen perintä on korkeammalla puolella, ja AMC:t kasvavat hallinnoitavien varojen tai AUM-lukujen vuoksi.

”Erityisesti EQ SFB/AU Bankin odotetaan kokevan minimaalisen tai ei ollenkaan vaikutusta. Toisaalta RBL:n vaikutus luottokorttiliiketoiminnassa voi olla noin 80 bps. Samoin Ujjivanin ja Suryodayn ennustetaan kokevan merkittävämmän vaikutuksen, vastaavasti noin 126 bps:llä ja 193 bps:llä, mikä johtuu niiden yksilöllisistä luotonantoliiketoimintamalleistaan, Centrum sanoi.

RBI nosti torstaina kulutuslainojen, luottokorttivastuiden ja NBFC-lainojen riskipainoa 25 prosenttiyksiköllä hillitäkseen vakuudettomien luotonannon nopeaa kasvua. Tämä johtaa pääomakustannusten nousuun, kun lainanantajat yrittävät peittää pääomavaatimuksen kasvun.

Samankaltaiset artikkelit