Coomi Kapoorin sisäraita: Ei välttämätön – Mielipideuutiset

bjp

Kaksi kuukautta sitten tämä kolumni päätteli oikein, että useiden vastahakoisten raskaansarjan BJP:n osavaltiojohtajien tuominen Delhistä taistelemaan edustajakokouksen vaaleja vastaan ​​ei liittynyt vaalitaktiikoihin vaan pikemminkin sukupolvenvaihdoksen sujuvaan toteuttamiseen Gujaratin mallin linjoilla. Viesti äänekkäästi ja selkeästi on, että kukaan ei ole korvaamaton, paitsi pääministeri Modi. Ylpeälle entiselle kuninkaalliselle ja CM:lle Vasundhara Rajelle se oli katkera pilleri nieltäväksi. Hänen täytyi lukea vähän tunnetun MLA:n Bhajan Lal Sharman nimi viime hetkellä, ilman että Rajnath Singh olisi edes uskonut CM:n valintaa hänelle etukäteen hänen pyytäessään. Vasundhara taisteli avoimesti asemastaan ​​loppuun asti ja pyysi, että hänet nimitettäisiin vähintään vuodeksi CM:ksi ennen kuin kumarsi kauniisti. Shivraj Singh Chouhan oli hienovaraisempi. Hän ei kyseenalaistanut puolueen johtoa, mutta sosiaalisessa mediassa julkaistut valokuvat mainostivat hänen joukkovetoa ja lähetti RSS:lle tunteita siitä, että hänellä on 64-vuotiaana vielä monta vuotta tarjottavanaan puolueelle. Chouhan otetaan luultavasti jossain vaiheessa puolueen virkaan. Se on toinen asia, toteutuvatko hänen seuraajiensa toiveet – että hän lopulta siirtyy JP Naddasta presidentiksi. Hänen varhainen historiansa Modin kanssa toimii häntä vastaan.

Kongressin johto oli niin varma, että se voittaisi ainakin kaksi, ellei kolme, osavaltiota Hindin ydinalueella, että puolueen päämaja tilasi laskentapäivänä 200 kiloa mithaita Delhistä makeasta talosta. Kongressin entinen pääministeri lensi jopa tilauslennolla Delhiin voidakseen olla mukana juhlissa. Mutta kun kävi ilmi, että puolue vetäisi tyhjän Pohjois-Intiassa, juhlamakeiset palautettiin. Kongressin puheenjohtaja Mallikarjun Khargen ensimmäinen reaktio tulosten jälkeen oli pyytää Madhya Pradeshin, Rajasthanin ja Chhattisgarhin osavaltioiden presidenttejä eroamaan korkeimman johdon törkeän harhaanjohtamisen vuoksi, mutta häntä kehotettiin olemaan tekemättä mitään äkillisiä askeleita. MP:ssä ei ole sopivaa ehdokasta Kamal Nathin tilalle. Nathin yhtä iäkäs kilpailija Digvijay Singh on myös pärjännyt vaaleissa alle tason, ja lupaavat nuoremmat kasvot, kuten Jitu Patwari ja Kamleshwar Patel, ovat hävinneet. Kun Rahul Gandhi puhui sarkastisesti Nathille tappiosta, 77-vuotias Nath vastasi vihaisesti, että hän oli ollut läsnä paljon pidempään kuin kukaan muu kongressissa ja jopa Rahulin isä kysyi häneltä neuvoja. Myös Rajasthanissa Gehlot, joka kerran kieltäytyi puolueen puheenjohtajasta sen sijaan, että olisi luopunut osavaltion hallinnasta, ei mene lempeästi.

Kun X:n toimittaja pilkkasi Meenakshi Lekhin pitkäjänteistä, ilkivaltaista kirjallista vastausta parlamentissa tähdellä merkittyyn kysymykseen, oliko olemassa ehdotuksia Hamasin julistamisesta terroristijärjestöksi, Lekhi kielsi, että häntä olisi kuultu kiusallisen vastauksen johdosta. Itse asiassa hän vaati julkisesti selvitystä siitä, kuinka hänen nimensä liittyi vastaukseen. Odotettavissa on, että opposition kansanedustajat nostivat sävyä ja itkevät parlamentin asiakirjoissa annetuista vääristä tiedoista. Lekhin vihan todellinen kohde oli kenties ministeriön ylemmät työntekijät. MEA-byrokraatit kohtelevat usein nuorempia ministereitä raivokkaasti, mihin korkean profiilin BJP:n kansallinen tiedottaja ei ole tottunut. Ehkä Lekhi on myös huolissaan New Delhin parlamentaarikkopaikkansa säilyttämisestä. MEA julkaisi viipymättä ”teknisen korjauksen”, jonka mukaan Hamasin kysymykseen oli itse asiassa vastannut MoS V Muraleedharan ja Lekhin nimi oli annettu virheellisesti. Parlamentin kysymykseen olisi muuten pitänyt vastata suoraviivaisesti, että sisäministeriön velvollisuutena on todeta, onko Hamas terroristiryhmä, mitä sitä ei ole vielä julistettu.

Kaksi laulamatonta, hillittyä sankareita, jotka osallistuivat BJP:n näyttäviin voittoihin Madhya Pradeshissa ja Chhattisgarhissa kampanjoiden järjestelmällisen mikrohallinnon kautta, ovat keskusministerit Bhupendra Yadav ja Mansukhlal Mandaviya. Amit Shah nimitti Yadavin kansanedustajaksi kuusi kuukautta ennen äänestystä, ja Yadavin strategiana oli keskittyä 89 paikkaan, jotka puolue menetti viime kerralla. Hän tunnisti 100 koppia, joissa BJP oli huonosti perässä, ja määräsi puolueesta ja organisaatiosta tarkkailijoita puhumaan äänestäjille henkilökohtaisesti. BJP voitti lopulta 66 paikasta 89:stä.

Chhattisgarhissa Mansukhlal Mandaviya oli yhtä aktiivinen ja matkusti puolueen työntekijän talosta toiseen. Omasta mailasta hän leijui Mahatari Vandan Yojana -ohjelmaa, joka on jäljitelmä Ladli Behna Yojana -ohjelmasta MP:ssä. Vaikka BJP ei ollut vallassa osavaltiossa, puolueen työntekijät saivat naisäänestäjät täyttämään lomakkeita järjestelmää varten, joka oikeutti heidät saamaan 1 500 rupiaa kuukaudessa. Sitä kutsuttiin ”Modi-takuujärjestelmäksi”.

Samankaltaiset artikkelit