Keskuspankkien toiminta on nyt läpinäkyvämpää, sanoo RBI DG Rao – Banking & Finance News

rbi, reserve bank of india, regulatory sandbox, regulatory sandbox scheme, banking

Vaikka keskuspankeille viestintä on ”hieman tiukka köysi”, koska niiden on vältettävä epäjohdonmukaisuuksia sen välillä, mitä he sanovat ja mitä markkinat ja sidosryhmät ymmärtävät ja tulkitsevat, maailma on kulkenut pitkän tien niistä ajoista, jolloin heidän kommenttinsa olivat mysteerin peitossa, Intian keskuspankin (RBI) apulaiskuvernööri M Rajeshwar Rao sanoi Dr MV Pyleen muistoluennossa Kochissa.

”Olemme kulkeneet pitkän tien niistä ajoista, jolloin keskuspankit olivat mysteerin verhottuina. Keskuspankkiviestintä on kehittynyt läpinäkyvämmäksi vuosikymmenten aikana”, hän sanoi.

Muutos on johtunut suurelta osin kahdesta tekijästä, mukaan lukien nykyaikaisten keskuspankkien toimivallan ja mandaattien laajentuminen viimeisen puolen vuosisadan aikana, mikä on johtanut siihen, että ne ovat yhä enemmän vastuussa teoistaan. Toiseksi keskuspankit ovat myös ymmärtäneet, että päätöksenteko voi olla tehokkaampaa, jos muutokset ovat ennakoitavissa. Nykyään on olemassa uskottava määrä kirjallisuutta, joka osoittaa, että keskuspankkien onnistunut ”odotuksia hallinta” tehokkaan ja uskottavan viestinnän avulla voi lisätä poliittisten toimenpiteiden tehokkuutta.

Esimerkiksi Intiassa keskuspankkiviestinnällä on toinen ulottuvuus, joka liittyy RBI:n sääntely- ja kehitysrooliin. ”Varantopankki ei ole vastuussa vain rahapolitiikasta, vaan myös useista toiminnoista, kuten sääntelystä, valvonnasta, valuutanhallinnasta, maksujärjestelmistä, ulkoisen sektorin ja valtion velan hallinnasta”, hän sanoi.

”Aiemmin suurin osa ihmisistä tiesi Varantopankista vain valuutan liikkeeseenlaskijana. Olemme kuitenkin viimeisen puolentoista vuosikymmenen aikana ryhtyneet yhteisiin ponnisteluihin selvittääksemme Reservipankin tehtävät ja toiminta useiden talousluku- ja tietoisuuskampanjoiden avulla, hän lisäsi.

Samaan aikaan myös RBI:n rahapolitiikkaa, vakavaraisuuspolitiikkaa ja rahoitusvakautta koskeva viestintä on kokenut merkittäviä muutoksia. Siitä on tullut selkeämpi, jatkuva ja enimmäkseen kalenteripohjainen, Rao sanoi.

Keskuspankit ovat edenneet pitkän tien tehokkaiden viestintästrategioiden soveltamisessa, mutta Intian pankkimaailma muuttuu nopeasti digitalisaation myötä. Tämä suuntaus on ollut erityisen voimakas viimeisen vuosikymmenen aikana, jolloin pankkitoiminta on muuttunut ja palveluiden strateginen painopiste on siirtynyt muualle. perinteisiä rahoitustarjouksia ja tuotteita, mukaan lukien varallisuudenhoito ja muut rahoitustuotteet.

”Tämä tarkoittaa sitä, että rahoituslaitosten olisi jatkuvasti kehitettävä uudelleen liiketoimintamallejaan ja päivitettävä tuotetarjontaansa. Jotta tämä tapahtuisi, niin sanotusti tärkeä hammaspyörä ratissa on joukko ammattitaitoisia työntekijöitä ja motivoitunut työvoima”, hän sanoi.

Muutoksen vauhti on nopea ja vain kiihtyy tästä eteenpäin, minkä vuoksi rahoituslaitosten ja niiden työntekijöiden on oltava valmiudet paitsi tarjota odotetut palvelutasot jatkuvasti, myös sopeutua sekä ennakoituihin että odottamattomiin haasteisiin. Nykyisin työntekijöiden kapasiteetin kasvattaminen ja heidän osaamisen jatkuva parantaminen ei ole vaihtoehto vaan välttämättömyys, pääosasto sanoi.

Samankaltaiset artikkelit