UPI:n luottoraja liiketoiminnan kestävyyden varmistamiseksi, sanoo Google Payn VP – Banking & Finance News

UPI

Luottolimiittien ja lainojen yhdistämisen myötä Unified Payment Interface (UPI) -alustojen kautta UPI-avaruuden yritykset ovat alkaneet nähdä merkkejä itsestään kestävästä liiketoimintamallista, Google Payn varatoimitusjohtaja Ambarish Kenghe kertoi FE:lle.

Kenghen lausunto on merkityksellinen, koska tällä hetkellä tavalliset UPI-tapahtumat eivät ole maksullisia, mutta vain kauppiaiden on maksettava 1,1 % MDR (kauppiaan diskonttokorko) yli 2 000 Rs:n maksuista, kun ne vastaanotetaan lompakoilla, luottokorteilla ja pankkikorteilla. On kuitenkin olemassa infrastruktuurikustannuksia, markkinointikustannuksia ja henkilökustannuksia, jotka pankit ja UPI-yritykset maksavat helpottaakseen näitä tapahtumia.

”Yritykset voivat jatkaa investoimista UPI:hen, mutta ellemme (teollisuus) tee siitä omavaraista, jonain päivänä näemme valtavia kustannuksia ja polttoaine loppuu”, Kenghe sanoi. Kenghen mukaan UPI-mallissa on alkanut näkyä merkkejä kestävyydestä, kun RuPay ja luottokortit liitetään UPI:hen ja MDR:t.

”Kun luottolimiitit on liitetty UPI:hen, se auttaa, koska kuluttajat siirtävät rahojaan (vaativat rahaa etukäteen) ja niihin liittyy maksu”, Kenghe sanoi ja lisäsi, että Google Payn kaltaiset yritykset toimivat luoton helpottajana ja tehdä kaupallisia järjestelyjä lainanantajien kanssa.

Torstaina Google Pay ilmoitti kauppias- ja henkilökohtaisista luottotarjouksista sovelluksensa kautta. Yritys esitteli yhteistyössä DMI Financen kanssa kauppiaille 15 000 ruplaa alkaen pussilainat yksinkertaisemmilla takaisinmaksuvaihtoehdoilla. Yhtiö mahdollisti myös kauppiaiden luottorajan yhteistyössä ePayLaterin kanssa auttaakseen ratkaisemaan kauppiaiden käyttöpääomatarpeita. Lisäksi Google Pay laajensi henkilökohtaisten lainojen portfoliota Axis Bankin kanssa.

Intian National Payments Corporationin (NPCI) viime kuussa antaman ilmoituksen mukaisesti Google Pay antaa nyt kuluttajille mahdollisuuden käyttää pankkien luottolimiittejä UPI:n kautta ja käyttää sitä maksujen suorittamiseen sovelluksen kautta.

”Mitä tapahtuu, kun otetaan käyttöön useampi lainanantaja, eri lainanantajat palvelevat erilaisia ​​kauppiaita tai kuluttajia”, Kenghe sanoi.

”Joten kun lisäät yhden, se avaa mahdollisuuksia toiselle ihmisjoukolle saada lainaa.”

Yhtiö on ottanut ICICI-pankin käyttöön laajentamaan kauppalainaportfoliotaan.

Koska luottokorttien levinneisyys Intiassa on vain 8 %, UPI-yrityksillä, kuten Google Paylla, on mahdollisuus helpottaa digitaalista luottoa. Tällä hetkellä syyt pitävät luottotiheyden maassa alhaisena, kuten vaikea arvio lainojen saamiseksi, enemmän paperityötä, perintäkustannukset ja laittomien perintäkäytäntöjen aiheuttama luottojen vastustaminen.

Samankaltaiset artikkelit