Kansanedustajavaalit 2023 | ”Täydellä rehellisyydellä…”: Digvijaya Singh istuimien jakamisessa SP:n kanssa – Intia-uutiset

MP elections 2023

Kongressin veteraani Digvijaya Singh väitti maanantaina puoluetoverinsa Kamal Nathin haluavan liittoutua Samajwadi-puolueen (SP) kanssa seuraavan kuukauden Madhya Pradeshin parlamenttivaaleissa ”täydellisesti rehellisesti”, mutta väitti, ettei tiedä, miten tasapuoliset neuvottelut onnistuivat. -Intiablokin kahden jäsenen välinen keskustelu suistui raiteilta.

Digvijaya Singh ylisti SP:n presidenttiä Akhilesh Yadavia hänen johtajuuden ominaisuuksistaan, mutta oli eri mieltä Nathin, Madhya Pradeshin kongressin johtajan kanssa hänen sanavalinnoistaan, mutta hylkäsi hänen (Yadavin) kritiikin siitä, ettei hän jättänyt yhtään kansanedustajapaikkaa Uttar Pradeshissa toimivalle puolueelle. 17. marraskuuta pidettäviin vaaleihin.

Entinen CM sanoi ehdottaneensa Nathia jättämään neljä kokoonpanopaikkaa SP:lle, joka halusi asettaa ehdokkaita puoleen tusinaan segmenttiin.

Madhya Pradeshin vaalit: Shivrajin hallitus toimittaa nestekaasusylintereitä hintaan 450 rupiaa Ujjwalan ja Ladli Behena Yojanan johdolla

Puhuessaan toimittajille asunnossaan Bhopalissa hän yritti vähätellä kongressin ja SP:n välistä osastosotaa, joka puhkesi sen jälkeen, kun kansallinen kokoonpano ei jakanut yhtään edustajakokouspaikkaa Yadavin johtamalle puolueelle, vaikka nämä kaksi kuuluivat INDIA-liittoumaan. .

”Se on okei… ystävyystaisteluja tapahtuu allianssikumppaneiden välillä, mutta tiedän, että SP ja Akhilesh eivät koskaan mene BJP:n kanssa”, sanoi Rajya Sabhan jäsen.

Sen jälkeen kun SP:n presidentti moitti kongressin johtoa viime viikolla, koska sillä ei ollut liittoa Madhya Pradeshissa, herra Nath oli vastatessaan median henkilöiden kysymyksiin sidosasiasta sanonut: ”Chhodiye Akhilesh Vakhilesh” (jätä vain Akhilesh) .

Digvijaya Singh ei hyväksynyt Kamal Nathin hylkäämistä Yadavin kritiikistä.

Madhya Pradeshin vaalit 2023: Vastasiko Kamal Nath juuri hindujen Rashtran kysyntää? Tässä on mitä hän sanoi

”En tiedä, kuinka hän (Nath) sanoi niin. Tällaisia ​​reaktioita (INTIA) liittouman johtajasta tulisi välttää”, hän sanoi.

Rajya Sabhan jäsen piti siellä keskustelua kongressissa yhteyksistä SP:n kanssa 230-jäsenisen edustajakokouksen vaaleissa.

SP on julkaissut omat ehdokaslistansa yli kahdelle tusinalle paikalle.

Digvijaya Singh sanoi: ”Nath oli lähettänyt kongressin johtajan Ashok Singhin luokseni keskusteluun Deep Narayan Yadavin johtamien SP-johtajien kanssa. Meillä oli keskustelu tässä huoneessa (hänen asuinpaikastaan ​​Bhopalissa). He (SP) olivat voittaneet yhden paikan Bijawarissa (Bundelkhandin alueella vuoden 2018 vaaleissa) ja sijoittuneet toiseksi kahdessa muussa. SP halusi kuusi paikkaa, mutta ehdotin Nathia jättämään neljä paikkaa SP:lle.

Madhya Pradeshin vaalit 2023: Shivraj Singh Chouhan vai Kamal Nath? Mielipidemittaukset ennustavat vuoden 2018 deja vua

”Myöhemmin asia meni kongressin työvaliokunnalle ja puolueen keskusjohdolle, mutta he jättivät kysymyksen (sidos SP:hen) valtion johdolle.” Digvijaya Singh sanoi, että INDIA-ryhmä kilpailee seuraavissa Lok Sabhan vaaleissa yhtenäisesti, mutta osavaltiovaaleihin liittyvät kysymykset ovat erilaisia.

”En tiedä, mistä tämä puhe (liitosta MP:ssä) suistui. Mutta mitä tulee Nathin, voin sanoa, että hän halusi tehdä liiton SP:n kanssa täysin rehellisesti (Kamal Nath ji poori imandar on samjhouta karna chahta the), hän sanoi.

Kongressin veteraani muistutti vahvasta siteestään SP:n patriarkkaan ja entiseen Uttar Pradeshin pääministeriin edesmenneen Mulayam Singh Yadavin kanssa.

Kun Singh huomautti, että Lucknowissa oli esillä julisteita Akhilesh Yadavista tulevana pääministerinä, hän teeskenteli tietämättömyyttä asiasta.

Lok Sabhan vaalit 2024: Mielipidemittaukset asettavat BJP:n tiukasti johtoon, kongressi saa kannatusta

Rajya Sabhan kansanedustaja vastasi kongressin istunnon MLA:sta Pichhore KP Singhiltä Shivpurista, joka on osa unionin ministerin Jyotiraditya Scindian kotikenttää, ja sanoi, että hänen puoluetoverinsa oli suosittu johtaja ja myös hänen sukulaisensa.

Kysyttäessä, tehtiinkö tämä estääkseen Scindiaa kilpailemasta Shivpurista BJP-lipulla, Digvijaya Singh vastasi: ”Ehdottomasti. Hän (Scindia) pakeni peloissaan (kohdatakseen KP Singhin). Istuu BJP MLA Shivpurista ja osavaltioministeri Yashodhara Raje Scindia, Jyotiraditya Scindian täti, on kieltäytynyt osallistumasta vaaleihin huonon terveytensä vuoksi.

Aiemmin Digvijaya Singh oli julkisesti paheksunut herra Nathin ”kyynelvaatteiden” kommentteja äänestyslippujen jakamisen yhteydessä viime viikolla kongressin manifestin julkaisemiseksi järjestetyssä tapahtumassa.

Video herra Nathista, jossa hän pyytää puoluemiehiä ”revimään vaatteita” kollegansa Singhiltä, ​​koska hän kieltäytyi myöntämästä lippua Shivpurin johtajalle, ruokkii keskusteluja puolueessa ehdokkaiden valinnasta.

Virusvideolla herra Nathin kuullaan kertovan ryhmälle ihmisiä, joiden sanotaan kannattavan puoluejohtajaa Virendra Raghuvanshia, että hän oli jättänyt kysymyksen (Raghuvanshin paikan valinta) Digvijaya Singhille ja hänen MLA-pojalleen Jaivardhan Singhille.

Sen jälkeen osavaltion kongressin presidentin kuullaan käskevän ryhmää ”revimään vaatteet” Digvijaya Singhin (lipun epäämisongelman vuoksi).

Raghuvanshi, entinen BJP:n lainsäätäjä, liittyi kongressiin aiemmin tässä kuussa. Hän oli hakenut kongressilippua Shivpurin edustajakokouspaikalta, mutta puolue tarjosi sieltä KP Singhin, kuusikertaisen MLA:n Pichhoresta.

Samankaltaiset artikkelit