Tapaa Darbari Seth, JRD Tatan läheinen työtoveri: Tiedä kuinka hän oli Tata Tean menestyksen takana, mutta ei tullut toimeen Ratan Tatan kanssa

Tata tea, darbari seth, jrd tata, ratan tata, tata chemicals, tata tea, tata commercials, tea business, darbari seth vs ratan tata, Tata group, tata sons

Darbari Seth, merkittävä yritysjohtaja, jonka koko ylitti huomattavasti hänen fyysisen pituutensa, oli keskeinen rooli Tata Tean menestyksessä, yritys, joka valmisti muutakin kuin juomaa. Muiden vaikutusvaltaisten puheenjohtajien, kuten terästeollisuuden Russi Modin ja autoteollisuuden Sumant Moolgaonkarin, ohella Sethin johtajuus erottui hänen kyvystään hajauttaa yrityksiä eri aloilla Tata-sateenvarjon alla. Seth syntyi 1. tammikuuta 1920 Nausherassa, Luoteisrajan maakunnassa (nykyään Pakistanissa). Sethin matka kemian maisteriksi valmistuneesta uraauurtavaksi liikemagnaattiksi on edelleen tarina poikkeuksellisesta näkemyksestä ja päättäväisyydestä.

Menestyksen kemia: Insinööristä visionääriksi johtajaksi

Sethin matka Tata Groupissa alkoi vuonna 1943, kun hän siirtyi Tata Chemicalsiin nuorempana insinöörinä. Hänen intohimonsa kemiaan ja ahkera henki johtivat hänet Yhdysvaltoihin kymmenen vuotta myöhemmin suorittamaan MS-tutkintoa kemiantekniikassa Cincinnatin yliopistosta. Saatuaan arvokasta kokemusta Dow Chemicalsista Yhdysvalloissa, Seth palasi Intiaan jatkaakseen matkaansa Tata Chemicalsissa tuoden mukanaan runsaasti tietoa ja innovatiivista ajattelua.

tata
Lähde: Tata

Huippuinnovaatio: 400 tonnin haaste

Vuosina 1957-58 Tata Chemicalsille koitti ratkaiseva hetki, kun yritys halusi laajentaa soodan valmistuskapasiteettiaan. Vaikka monet johtokunnan jäsenistä epäröivät, Darbari Seth pysyi päättäväisenä. Hän ei vain uskonut, että laajennus voitaisiin saavuttaa talon sisällä, vaan hän ehdotti myös rohkeaa tavoitetta 400 tonnia päivässä, mikä on kaksinkertainen alun perin suunniteltu kapasiteetti. Hänen rohkeaan näkemykseensä suhtautui skeptisesti, ja vain JRD Tata itse oli samaa mieltä.

Sethin johtajuus toi esiin kunnianhimoisen ”FHTP”-ohjelman (Four-Hundred Tonne Target of Soda Ash Production) ilman skeptisyyttä. Tämä aloite sisälsi prosessien, suunnittelun, suunnittelun ja voimalaitosasennuksien täydellisen uudistamisen, samalla kun varmistettiin keskeytymätön tuotanto. Ensimmäisen vaiheen valmistuminen vuonna 1959 merkitsi toisen kalkkiuunin asennusta, mikä loi pohjan jatkosaavutuksille.

Tata teetä

Tata Tea aloitti teeviljelmäyrityksenä 1980-luvun alussa ja laajeni merkkiteeksi 1980-luvun lopulla. Huolimatta yli 50 teepuutarhasta Intiassa, yrityksen johtajat ymmärsivät, että heillä oli teetä, mutta ei tuotemerkkiä. Yrityksen hyödyke-osuus menetti rahaa suhdannevaihteluiden vuoksi. Todelliset voitot saivat maailman Unileversit, joilla oli vähän puutarhoja, mutta he ostivat teetä huutokaupassa ja myivät sen pusseissa. Darbari Seth, Tata Tean silloinen puheenjohtaja, ja Krishna Kumar uskoivat, että pitkällä aikavälillä Tata Tean pitäisi siirtyä kaupankäynnistä brändäykseen. Sen pitäisi olla markkinointiyhtiö, kuluttajavetoinen yritys, jolla on omat ja tunnetut teemerkit

Rajojen työntäminen

18. huhtikuuta 1960 on historiallinen päivämäärä, jolloin Tata Chemicals vihki käyttöön Intian suurimman höyryputkikuivaimen asennuksen, joka on suunniteltu käsittelemään huikeat 300 tonnia soodatuhkaa päivässä. Uusien asennuksien, kuten huippuluokan ammoniakkisylinterin ja edistyneen suodatinjärjestelmän, myötä Sethin johtajuus ajoi yritystä kohti vertaansa vailla olevia korkeuksia.

17. marraskuuta 1964 oli toinen keskeinen hetki, kun Seth haastoi tiimin saavuttamaan monumentaalisen tavoitteen tuottaa 400 tonnia soodatuhkaa päivässä. Hämmästyttävässä innovaation ja omistautumisen näytössä tehdas ylitti odotukset ja saavutti vaikuttavan 545 tonnin päivittäisen tuotantokapasiteetin kahden ensimmäisen viikon aikana.

Vaikutus liiketoiminnan ulkopuolelle

Sethin panokset ulottuivat paljon liike-elämän ulkopuolelle. Vuonna 1967 hän suunnitteli vallankumouksellisen aurinko-ydinvoimaa tuottavan maatalouden teollisuuskompleksin Mithapurissa, kunnianhimoisena pyrkimyksenä vähentää Intian tuontiriippuvuutta. Hänen näkemyksensä sai suosion pääministeri Indira Gandhin keskuudessa, joka ylisti hankkeen mahdollisuuksia edistää maan edistymistä.

TERI
Lähde: TERI

Lisäksi Seth tunnusti väestönhallinnan merkityksen kansakunnan resursseille ja aloitti perhesuunnitteluohjelman Mithapurissa 1950-luvulla. Tämä aloite keräsi niin tunnustusta, että hallitus vuonna 1963 helpotti apurahaperhesuunnittelukeskuksen perustamista Mithapuriin, vahvistaen Sethin perintöä yhteiskunnallisen hyvinvoinnin edistämisessä.

Vaikka Sethin myöhempiä vuosia Tatalla leimasivat haasteet, mukaan lukien muuttuva johtajuusympäristö Ratan Tatan johdossa, hänen panoksensa pysyi kiistatta. Hän toimi johtotehtävissä yli 14 Tata-yrityksessä ja oli johtajana 20:ssä. Muutoksista huolimatta Seth jatkoi emeritusjohtajana useissa yrityksissä, mikä kuvastaa hänen neuvonantajansa pysyvää arvoa.

TERI:stä (The Energy and Resources Institute) tuli Sethin kruunun loistava jalokivi. Hänen puheenjohtajakautensa instituutissa viimeiseen päivään asti osoitti hänen intohimoaan edistää henkistä ja taloudellista autonomiaa. Sethin visio varmisti TERI:n nopean kasvun, ylittäen jopa hänen odotuksensa tavoittavuuden ja vaikuttavuuden suhteen.

Darbari Sethin tarina on periksiantamatonta päättäväisyyttä, innovatiivista ajattelua ja transformoivaa johtajuutta. Hänen perintönsä inspiroi edelleen sekä yritysmaailmaa että yhteiskuntaa yleensä, mikä on osoitus näkemyksen voimasta ja kestävyydestä haasteiden edessä.

Samankaltaiset artikkelit