SBI:n tavoitteena on maksaa 1,4 miljardin rupiaa yrityslainoja 2–3 vuosineljänneksellä – Pankki- ja rahoitusuutiset

sbi, state bank of india, corporate loans, loans, financial reports, banking

State Bank of India (SBI) odottaa maksavansa 1,4 biljoonaa rupiaa yrityslainoja seuraavien kahden-kolmen vuosineljänneksen aikana. SBI:n puheenjohtaja Dinesh Khara kertoi analyytikoille, että sanktioita odottavat ehdotukset ovat noin 3,3 biljoonaa rupiaa.

”Meillä on noin 1,4 biljoonan rupian arvosta maksuja odottavia ehdotuksia, ja odotamme, että ne maksetaan seuraavien kahden-kolmen vuosineljänneksen aikana”, Khara sanoi analyytikoille tulospyynnössä.

Pankin lainakanta kasvoi 12 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 34,11 biljoonaan rupiaan 30. syyskuuta 2023. Yrityslainat kasvoivat 7 prosenttia 9,77 biljoonaan ruplaan.

Pankki on todistamassa yritysten käyttöpääoman ja määräaikaisten lainojen kysynnän piristymistä. ”Olemme nähneet yli 100 peruspisteen parannuksen määräaikaisten lainojen käytössä toisella vuosineljänneksellä. Myös käyttöpääomalainojen käyttöaste on parantunut”, Khara sanoi.

Pankki ei aio kasvattaa aggressiivisesti kansainvälistä lainakantansa jatkuvien geopoliittisten jännitteiden vuoksi. ”Emme halua mennä kovin aggressiivisesti kansainväliseen kirjaan, koska eri maantieteelliset alueet käyttäytyvät eri tavalla, ja siksi haluamme rajoittua joihinkin vakaisiin maantieteellisiin alueisiin, kuten Yhdysvaltoihin, Lähi-itään ja Japaniin, joissa olemme kasvaneet myös tällä neljänneksellä”, Khara sanoi.

SBI ei kasvattanut kansainvälistä lainakantaansa edellisellä vuosineljänneksellä, kun se yritti arvioida globaalin tilanteen kehittymistä. Selkeyttä on kuitenkin ilmaantunut, mikä rohkaisee lainanantajaa kasvattamaan lainoja vakailla alueilla.

Pankki tavoittelee kuluvalle tilikaudelle 12-14 %:n luotonannon kasvua, jonka johto arvioi, että se voidaan ylittää.

”Olemme osoittaneet, että tulemme kasvamaan 14% ja haluaisin yllättää markkinat korkeammalla puolella”, sanoi Khara. ”Ehdotukseni ovat aina hieman konservatiivisia.”

Kotimainen nettokorkomarginaali (NIM) hidastui heinä-syyskuussa 4 peruspistettä edellisestä neljänneksestä 3,43 prosenttiin. Marginaalien odotetaan supistuvan vielä 3-5 pistettä seuraavalla vuosineljänneksellä määräaikaistalletusten koron nousun vuoksi viime vuosineljänneksillä.

”Emme ole nostaneet talletusten korkoa pitkään aikaan, mutta mitä tahansa uudelleenhinnoittelua on tapahtunutkin, uskon, että se on ehkä täysin ohitettu ensi vuosineljänneksellä”, Khara sanoi. ”Saamme nähdä 3-5 peruspisteen supistumista tulevina vuosineljänneksinä.”

Samankaltaiset artikkelit