HSBC aloittaa digitaalisen omaisuuden säilytyksen tokenisoiduille arvopapereille – Digital Transformation News

It’s believed that custody has become a hotbed of activity from large players

HSBC Holdings Plc aikoo tarjota instituutioasiakkaille digitaalisten omaisuuserien, kuten tokenoitujen arvopapereiden, säilytyspalvelun, joka on pankin viimeisin toimenpide uudella rahoitusalalla.

HSBC tekee yhteistyötä Ripple Labs Inc.:n omistaman teknologiayrityksen Metacon kanssa säilytyspalveluissa, joiden odotetaan alkavan vuonna 2024, se sanoi keskiviikkona antamassaan lausunnossa. Tarjous täydentää HSBC:n digitaalisten omaisuuserien liikkeeseenlaskualustaa, HSBC Orionia, ja pankin viime viikolla käynnistämää tokenoidun kullan liikkeeseenlaskujärjestelmää. Jälkimmäinen käyttää hajautettua kirjanpitotekniikkaa edustamaan Lontoon holvissa olevan fyysisen kullan omistusta digitaalisten rahakkeiden avulla.

HSBC on viimeisin suuri rahoituslaitos, joka on siirtynyt kaupallistamaan blockchain-pohjaisia ​​sovelluksia testattuaan vuosia kryptovaluuttojen ydinteknologiaa. JPMorgan Chase & Co aloitti ensimmäisen vakuusselvityksensä lohkoketjua käyttäville asiakkaille viime kuussa, kun taas Euroclear lanseerasi alustan perinteisten arvopapereiden liikkeeseen laskemiseen lohkoketjun avulla. Lähes vuosikymmenen ajan pankit, omaisuudenhoitajat ja markkinainfrastruktuurin tarjoajat ovat investoineet miljoonia dollareita lohkoketjun mukauttamiseen tavoitteenaan virtaviivaistaa joitain monimutkaisempia prosessejaan ja vähentää kustannuksia. Toistaiseksi teollisuus ei ole vielä saanut suuria hyötyjä näistä ponnisteluista, vaikka viimeisimmät julkaisut voivat osoittautua teknologian hyödyllisyyden testausalustaksi.

Etenkin säilytystoiminnasta on tullut suurten toimijoiden toiminnan pesäke, joka luo mahdollisuuksia alan startup-yrityksille ja korostaa samalla haasteita, joita pienemmät yritykset kohtaavat yhteistyössä suurten rahoitusyhtiöiden kanssa. San Franciscossa sijaitseva Ripple, joka sopi Metacon ostamisesta toukokuussa, on arvioinut, että instituutioiden kryptovarausmarkkinat voisivat saavuttaa lähes 10 biljoonaa dollaria vuoteen 2030 mennessä.

”Näemme kasvavan kysynnän digitaalisten varojen säilytykseen ja rahastojen hallinnointiin omaisuudenhoitajien ja omaisuudenomistajien taholta, kun nämä markkinat kehittyvät edelleen”, Zhu Kuang Lee, HSBC:n arvopaperipalveluiden digitaali-, data- ja innovaatiojohtaja, sanoi lausunnossaan. . Citigroup Inc, joka rakensi digitaalisen omaisuuden säilytystarjontaansa yhteistyössä Metacon kanssa, aloitti epäviralliset keskustelut aiemmin tänä vuonna muiden palveluntarjoajien kanssa ja tarkasteli kumppanuuttaan yrityksen kanssa. State Street Corp. ilmoitti maaliskuussa, että se lopetti lisenssisopimuksen krypton säilytysyrityksen Copperin kanssa.

Samankaltaiset artikkelit