MDR jatkaa RuPay-luottokorttien kasvun tukahduttamista – Banking & Finance News

rupay cards, credit cards, mdr, merchant discount rate, banking

Huolimatta hallituksen ja Reserve Bank of Indian (RBI) yhteisestä painostuksesta UPI-sidottu RuPay-luottokortti on tukahdutettu kauppiaiden vähäisemmän käyttöönoton vuoksi.

”Ensisijainen haaste luottokortille UPI:ssa ovat kauppiailta perittävät maksut tietyn kynnyksen ylittävistä tapahtumista”, sanoo Grant Thornton Bharatin yhteistyökumppani Vivek Iyer. ”Kun otetaan huomioon, että luottokorttia käytetään tuotteena arvokkaisiin tapahtumiin, kauppiaan diskonttokoron (MDR) periminen rajoittaa sekä kauppiaiden että asiakkaiden omaksumista.”

MDR on maksu, jonka pankit veloittavat tapahtumien käsittelystä. Maksu on yleensä prosenttiosuus tapahtuman kokonaissummasta ja sillä katetaan maksujen käsittelyyn liittyvät kulut. MDR on tyypillisesti välillä 1 % – 3 %.

UPI-kytketyn RuPay-luottokorttien laimeassa kasvussa, jopa yli vuoden julkaisun jälkeen, on kyse kauppiaiden, pankkien ja luottokortinhaltijoiden välisestä ymmärryksestä. Vaikka 13 pankkia ja 15 maksupalveluntarjoajaa käyttää ominaisuutta, ongelma jatkuu.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi Intian keskuspankki kehotti aiemmin tässä kuussa korttien myöntäjiä tarjoamaan asiakkaille mahdollisuuden valita useista verkoista ongelman ajankohtana. Kortinmyöntäjät eivät myöskään saa tehdä verkkojen kanssa järjestelyjä, jotka estävät niitä käyttämästä muiden korttiverkkojen palveluja.

RBI:n ilmoitus tuli aikaan, jolloin RuPay-luottokorttien kysyntä on kasvanut tason II, III ja IV kaupungeissa. Fintech-alustan ZET:n raportin mukaan kysyntä kasvoi 37 % neljännesvuosittain heinä-syyskuussa 706 kaupungissa.

Ottaen huomioon yhteyden UPI:hen asiantuntijat myöntävät, että suuri osa asiakkaista voi valita RuPayn ensisijaiseksi verkkokseen. Kauppiaiden adoptio on kuitenkin edelleen haaste.

”Vaikka UPI tilisiirron kautta on ollut ilmaista kauppiaille, UPI:n luottokorteista peritään pieni maksu”, Sunil Rongala, strategia-, innovaatio- ja analytiikkajohtaja, Worldline India. Kauppiaat, jotka nauttivat ilmaisista UPI-tapahtumista, epäröivät maksaa luottokorteista UPI:lla, hän sanoi.

Kesäkuussa 2022 RBI salli RuPay-luottokorttien liittämisen UPI:hen, mikä teki siitä ainoan UPI-liitetyn verkon.

4. lokakuuta 2023 National Payments Corporation of India (NPCI) ilmoitti, että RuPay-UPI-tapahtumiin sovelletaan toimitusmaksuja, mutta pienet kauppiaat vapautetaan niistä. Tämä tarkoitti, että toimituspalkkio perittäisiin yli 2 000 euron arvoisista liiketoimista. Tällä hetkellä vertaiskauppiaiden väliset UPI-tapahtumat eivät peri maksua, ja ne ovat kauppiaille mieluisampia. Näiden tapahtumien lipun koko on yleensä alle 2 000.

Toisaalta MDR:n periminen RuPay-luottokorttien kautta tehdyistä suuremman lipun kokoisista tapahtumista on estänyt kauppiaita tarjoamasta sitä maksuvaihtoehtona, sanovat asiantuntijat. Tällä hetkellä UPI-sidottuista RuPay-luottokorttitapahtumista peritään 2 %:n MDR. Tästä 1,5 % menee kortin myöntävälle pankille ja loput jaetaan korttiverkoston ja korttitapahtumien vastaanottavan pankin kesken.

Asiantuntijat huomauttavat, että muiden korttiverkkojen tapauksessa kauppiaat voivat hyödyntää kumppanuuksiaan pankkien kanssa ja neuvotella alhaisemmasta MDR:stä. Mutta RuPayn tapauksessa kauppiaan ostavat usein UPI-yritykset, kuten PhonePe, Google Pay ja Paytm, jotka ovat vähemmän joustavia MDR:ssä. Täällä kauppiaat käyttävät näiden tahojen toimittamia QR-koodeja ja soundbox-laitteita.

”Kyse on siinä, että he eivät perustaneet koko RuPay-verkkoa täysin alan standardien mukaisesti”, sanoo Bhavik Hathi, Alvarez & Marsalin toimitusjohtaja.

Markkinatoimijoiden mukaan ratkaisu tähän ongelmaan on MDR:n rationalisointi. Tämä johtaa tasapuolisiin toimintaedellytyksiin kaikille osallistujille. Vaikka tässä vaiheessa ei ole lopullista tapaa vähentää MDR:ää, keskustelut kipupisteestä ovat alkaneet.

Samankaltaiset artikkelit