PSB:t nousevat MSME-segmentin lainojen kasvussa

SBI Funds Management, cash holdings, higher yields, borrowing costs, rate hike, inflation, food prices, RBI, vigilance

Suuret julkisen sektorin rahoituslaitokset seuraavat nopeasti altistumistaan ​​mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten (MSME) sektorille, vanhempi pankkiirit kertoivat FE:lle. Esimerkiksi SIDBI ja SBI yksinään todennäköisesti myöntävät kumpikin lähes 1 biljoonaa Rs MSME-lainoja, kun taas muut, kuten Bank of Baroda ja Union Bank of India, suunnittelevat kasvattavansa kirjanpitoaan 10–14 prosenttia.

Näitä nousevia näkymiä ovat vauhdittaneet valtion tukemat järjestelmät, kuten keskushallinnon MUDRA, PM SVANidhi ja hätäluottotakaus (ECLGS).

Sivasubramanian Ramann, SIDBI:n puheenjohtaja ja tohtori, että se on jo myöntänyt yli 4 biljoonaa Rs lainoja MSME-segmentille ja todennäköisesti lainaa vielä 1 biljoonaa rupiaa nykyisessä verotuksessa. ”Kaksi vuotta sitten olimme sanoneet, että haluaisimme saavuttaa 5 biljoonaa rupiaa 25. tilikauden loppuun mennessä. Ottaen huomioon, että olemme jo 4 biljoonassa rupiassa, saatamme saavuttaa 5 biljoonaa rupiaa 24:n tilikaudella”, Ramann sanoi FE:lle viime viikolla pidetyssä SME Finance Forum -tapahtumassa.

Hänen mukaansa rahoitussektorin luotonanto pk-yrityksille on tällä hetkellä lähes 25 biljoonaa ruplaa. Arvioiden mukaan seuraavien 3–4 vuoden aikana tarvittaisiin vielä 25 biljoonaa rupiaa.

Samoin SBI aikoo kasvattaa MSME-lainakantaansa 24–25 prosenttia tai 80 000 rupiaa 90 000 miljoonaan rupiaan nykyisen verotuksen aikana, sanoi pankin apulaisjohtaja Surender Rana.

Kesäkuun lopussa SBI:n kokonaisvastuu segmentille oli 3,69 biljoonaa rupiaa, mikä on 18,3 % enemmän kuin vuotta aiemmin (yoY). Se on myös tekemisissä muiden pankkien ulkopuolisten lainanantajien kanssa tavoittaakseen pk-yrityksiä tekemällä arvopaperistamissopimuksia suoran toimeksiannon kautta, lainaamalla edelleen pankkien ulkopuolisille rahoitusyhtiöille (NBFC) ja muodostamalla yhteislainakumppanuuksia.

Tällä hetkellä sillä on noin 10 yhteislainauskumppanuutta NBFC:n kanssa MSME-rahoituksessa, ja lainanantaja työskentelee myös muun 15-20 fintechin kanssa, jotka käyttävät tekoälyä ja koneoppimismalleja kehittääkseen erilaisia ​​MSME-tuotteita. ”Tietojen kanssa meidän on nykyään leikittävä, ja fintechit ovat sen asiantuntijoita, kun taas meillä on asiantuntemusta luotto- ja rahastojen osalta”, Rana sanoi.

Union Bank of Indian vanhempi pankkiiri sanoi, että MSME-lainat ovat viime aikoina kasvaneet 10–12 prosentin vauhtia joka vuosineljännes. – Kesäkuussa päättyneen vuosineljänneksen aikana olemme kasvaneet lähes 15 % ja myös muilla vuosineljänneksillä 10-12 % kasvu on täysin mahdollista, hän sanoi. Kesäkuun lopussa Union Bankin MSME-ennakot olivat yhteensä 1,27 biljoonaa rupiaa, mikä on lähes 15 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Segmentin kohdentamiseksi se on kehittänyt erityisiä klusterijärjestelmiä, joihin kuuluvat muun muassa rauta, teräs, kauppa, paperi ja marmorit. Se on myös perustanut erikoistuneita sivukonttoreita eri puolilla maata nimeltä ”Union MSME ensimmäinen haara”.

Vaikka segmentin omaisuuserien laatu on ollut epäilyttävä useiden huonojen uutisten, kuten Covid 19:n, demonetisoinnin ja IL&FS-kriisin likviditeettikriisin vuoksi, asiat paranevat edelleen parempien vakuutusprosessien ansiosta.

Bank of Barodan vanhempi pankkiiri sanoi, että kaksi vuotta sitten lainanantaja karkasi rahoittamasta merkittävästi MSME-yrityksiä, koska maksukyvyttömyysaste oli jopa 12–13 prosenttia. Tilanne on kuitenkin nyt muuttunut.

Kassavirtaperusteista MSME-lainausta painotetaan paljon enemmän kuin omaisuusperusteista luotonantoa. Tämän seurauksena pankin huonojen lainojen korko segmentissä on pudonnut merkittävästi yksinumeroisiksi. Lainanantajan tavoitteena on nyt kasvattaa 1,09 biljoonan ruplan MSME-lainakantaansa 12–14 prosenttia nykyisen verotuksen aikana.

Samankaltaiset artikkelit