Ydinsektorin kasvu hidastui 14 kuukauden alimmilleen joulukuussa – Toimialauutiset

commerce ministry, Core sector growth, top news, latest news, business news,

Kahdeksan ydintoimialan tuotannon kasvu hidastui joulukuussa 14 kuukauden alimmilleen 3,8 %:sta marraskuun 7,9 %:sta korkean pohjan tilastovaikutuksen vuoksi, kauppaministeriön keskiviikkona julkaisemat tiedot osoittivat. Joulukuussa 2022 ydinsektorin tuotanto oli kasvanut 8,3 %.

Kuukausitasolla ydinsektorin tuotanto kasvoi joulukuussa 5,9 %, mikä on hieman korkeampi kuin 5,8 %:n kasvu viimeisten 12 vuoden kahden kuukauden välillä. Kahdeksasta toimialasta kuuden tuotannon kasvu hidastui marraskuun tasosta, mutta se johtui korkeasta pohjasta, sillä kaikilla toimialoilla tuotanto kasvoi joulukuun aikana edelliseen vuosineljännekseen verrattuna.

India Ratings and Researchin huomautuksessa todettiin, että kasvu sellaisilla aloilla kuin kivihiili (10,6 %), maakaasu (6,6 %), lannoitteet (5,8 %) ja teräs (5,9 %) tuki infrastruktuuriteollisuuden indeksiä. Joulukuu.

”Unionin ja 15 osavaltion yhteenlasketut pääomamenot kasvoivat 79,8 prosenttia 1,06 biljoonaan rupiaan joulukuussa. Valtion pääomasijoitusten ilmiömäinen tuki antaa kaivattua sysäystä infrastruktuurisektorille, se sanoi.

Huhti-joulukuussa keskus käytti pääomamenoihin 6,74 biljoonaa rupiaa, mikä on 67 prosenttia 24:n varainhoitovuoden 10 biljoonan ruplan budjetin arviosta (BE). Viime verotuksen samana ajanjaksona keskuksen käyttöomaisuus oli 4,90 biljoonaa rupiaa, 65 prosenttia BE:stä.

Kaiken kaikkiaan 24. tilikauden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana ydinsektorin kasvu oli keskimäärin 8,1 %, mikä on tasaista verrattuna 23. vuoden huhti-joulukuuhun. Jalostustuotteiden tuotannon kasvu – jolla on suurin paino 28 %:lla ydinkorissa – oli katsauskaudella 4,7 %, viime vuonna 5,5 % vähemmän.

Hiilen ja sähkön tuotannon kasvu huhti-joulukuussa oli 12,5 % ja 6,9 %, mikä on pienempi kuin viime vuoden vastaavana ajanjaksona mitattu 16,5 % ja 9,9 %. Teräksen ja maakaasun tuotanto kuitenkin kasvoi jakson aikana 13,3 % ja 5,6 %, kun viime vuonna kasvu oli 7,9 % ja 0,9 %.

Jatkossa ekonomistit uskovat ydinsektorin kasvun pysyvän vaimeana lähitulevaisuudessa suurelta osin korkean perusvaikutuksen vuoksi. Joulukuussa useimmat taloustieteilijät odottavat teollisuustuotannon indeksin (IIP) kasvavan vain 1-2 % haalean ydinsektorin kasvun vuoksi – mikä on noin 40 % IIP:stä.

Samankaltaiset artikkelit