Pankit vaativat edullista CASAa

Bajaj Housing Finance

Pankit, erityisesti julkisen sektorin pankit, ovat ryhtyneet aggressiivisesti tavoittelemaan edullisia käyttö- ja säästötilitalletuksia (CASA). Ja he käyttävät innovaatiomenetelmiä, kuten suoramyyntiagenttien käyttöönottoa, etujen antamista työntekijöille ja muille, useat johtavat pankkiirit kertoivat FE:lle.

Intian valtionpankin (SBI) puheenjohtaja Dinesh Khara sanoi, että pankki on alkanut keskittyä saamaan lisää käyttötilejä viimeisen kuuden kuukauden aikana kaupan ja kaupan toimialalta sekä erilaisilta säätiöiltä. ”Olen iloinen voidessani kertoa teille, että maaliskuuhun asti kasvoimme nopeammin kuin mikään muu pankki, kesäkuussa kasvoimme nopeammin ja jopa heinäkuussa kasvamme nopeammin”, hän sanoi kesäkuun vuosineljänneksen tuloskyselyssä.

KS Raju, MD ja toimitusjohtaja Canara Bankista, sanoi, että lainanantaja on tehnyt useita aloitteita CASA:n hankkimiseksi. Kuluvan tilikauden ensimmäisenä työpäivänä lainanantaja alkoi tarjota palkansaajille säästöpankkitiliä sekä 100 000 – 600 000 ruplaa suuruista määräaikaista henkivakuutusta.

Pankilla on 310 000 asiakasta palkanmaksutilillä. ”Otimme myös käyttöön suhdepäällikkökonseptin 1. heinäkuuta alkaen 5 000 huippusäästöpankkiin keskittyneessä konttorissa, joka kattaa 80 prosenttia pankkimme korkean nettoarvon omaavista henkilöistä”, hän sanoi.

Toinen suuri julkisen sektorin pankkipäällikkö oli samaa mieltä sanoen, että heidän pankkinsa on nyt alkanut nimittää suhdepäälliköitä jopa säästötiliasiakkaille. Joydeep Dutta Roy, ED Bank of Barodassa puhuessaan ansioiden jälkeisessä tiedotustilaisuudessa, sanoi, että lainanantaja keskittyy nyt luomaan lisää kauppiassuhteita ja kohdistamaan enemmän palkkatilejä, institutionaalisia tilejä ja luomaan myyntitiimejä eri sivukonttoreihin, jotta voidaan saada lisää palkkatilejä ja institutionaalisia tilejä. tilit.

”Suhdepäällikkökonsepti eri toimialoilla (myös otetaan käyttöön). Olipa kyseessä yritys tai MSME… Suhdepäällikkö katsoisi myös näitä näkökohtia ja yhdistäisi kaiken, kun tarkastelemme CASA:n tämän vuoden kasvua”, hän sanoi.

CASA on palannut huomion kohteeksi sen jälkeen, kun sen osuus kokonaistalletuksista on alkanut laskea. FE:n kokoamat tiedot osoittivat, että vaikka lähes kaikki viisi parasta yksityisen ja julkisen sektorin pankkia kasvattivat kokonaistalletuksissa kaksinumeroista kasvua kesäkuussa päättyneellä vuosineljänneksellä, CASA:n osuus on laskenut lainanantajien välillä.

Esimerkiksi SBI:n kokonaistalletus kasvoi 12 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 45,31 biljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa, ja sen CASA-suhde laski 42,88 prosenttiin kesäkuun 30. päivänä vuoden takaisesta 45,33 prosentista. Vastaavasti, vaikka HDFC Bankin kokonaistalletusten määrä kasvoi 19 % vuotta aiemmasta 19,13 biljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa, sen CASA-suhde hidastui 42,50 prosenttiin saman ajanjakson 45,80 prosentista. Samanlaisia ​​suuntauksia on nähty muissakin suurissa pankeissa, ja siksi lainanantajat etsivät uusia strategioita CASA-kirjan kasvattamiseksi.

SBI:n Kharan mukaan markkinaosapuolten on tarkasteltava pankkien CASA-kulkua kolmen linssin läpi – Covid-19-pandemiaa edeltävältä ajalta, pandemian aikana ja pandemian jälkeen. Hän sanoi, että ennen pandemiaa CASA-suhde oli pankkijärjestelmässä noin 40 %, pandemian aikana se nousi 44 %:iin ja pandemian jälkeen noin 42–43 %.

CASA-suhteen lähestyessä pandemiaa edeltävää tasoa on myös tärkeää ymmärtää, että säästötilit ovat vähitellen muuttumassa kiinteäksi talletukseksi. Khara on myös väittänyt, että monet yksityisen sektorin pankit maksavat korkeampaa 6–7 prosentin korkoa säästötileilleen, mikä tekee tyhjäksi edullisten varojen hankinnan tarkoituksen. ”Se voidaan kutsua CASA:ksi, mutta sanoisin, että SA on itse asiassa määräaikainen talletus”, Khara sanoo.

CareEdge Ratingsin johtavan johtajan Sanjay Agarwalin mukaan keskikokoiset ja pienet yksityiset pankit olivat nostaneet säästöpankkitilin koron korkeammalle alueelle noin 5 kuukautta-6 kuukautta sitten, ja nyt ne joko pitävät korot vakiona tai laskevat sitä.

”CASA-valvonta jatkuu todennäköisesti 24. vuosineljänneksellä, kun FD-korot ovat nousseet ja ihmiset pysäköivät rahaa instrumenttiin CASA:n sijaan. Lisäksi, kun velkojen uudelleenhinnoittelu on alkanut tapahtua nyt ja omaisuuspuolen uudelleenhinnoittelu on pääosin tehty, joko pankkien on hidastettava luotonannon kasvua tai niiden NIM-marginaali (netkorkomarginaali) laskee”, hän sanoo.

CareEdgen arvioiden mukaan pankkisektorin keskimääräinen NIM oli 3,25–3,30 % Q1FY24:n aikana, ja sen odotetaan laskevan jopa 5 peruspistettä (bps) jokaisella vuosineljänneksellä tällä tilikaudella. ”NIM on tällä hetkellä liian korkea ja lain mukaan keskiarvo palaa historialliseen alle 3 prosentin trendiin”, hän sanoo.

Samankaltaiset artikkelit