Kauppaministeriö pyrkii pidentämään viejien korkohelpotusjärjestelmää viidellä vuodella – Banking & Finance News

Commerce Ministry, Commerce Ministry news, banking news, banking

Kauppaministeriön odotetaan hakevan viejien korontasausjärjestelmän jatkamista viideksi vuodeksi sen sijaan muutamaksi kuukaudeksi, kun nykyinen jatkoaika päättyy 30. kesäkuuta, koska siitä on ollut suurta apua korkeiden korkojen aikakaudella. , korkea virkamies sanoi.

Korontasausjärjestelmä tarjoaa pankkien ennakkoalennusta lähetyskohtaisille ja lähetysjälkeisille luottoille. Mikro pienten ja keskisuurten yritysten (MSME) viejät saavat 3 prosentin alennuksen järjestelmän lainoista. Kauppiasviejät, jotka hankkivat tavaroita vientiin muilta valmistajilta ja muilta, saavat 2 %:n edun 410 tunnistetun tuotteen viennistä. Pankkien myöntämän alennuksen korvaa valtio.

”Ehdotamme järjestelmän jatkamista viidellä vuodella. Järjestelmä toimii hyvin ja se auttaa viejiä”, virkamies sanoi.

Kun järjestelmä alun perin käynnistettiin 1. huhtikuuta 2015, sen piti kestää viisi vuotta maaliskuuhun 2020 asti. COVID-taudin vuoksi se sai vuoden pidennyksen vuonna 2020. Myöhemmin pidennystä myönnettiin lisää ja viimeisin päättyy. kesäkuun 30 päivänä.

Järjestelmän käynnistyessä se tarjosi 5 %:n alennusta MSME-viejille ja 3 %:n alennukselle valmistajille ja kauppiasviejille, ja ne alennettiin nykyiselle tasolle lokakuussa 2021. Viejät ovat pyytäneet aikaisemman korontasauksen palauttamista korkojen nousuun vedoten. . Repokorot ovat nousseet lokakuun 2021 4 prosentista 6,50 prosenttiin helmikuussa 2023. Korkeammat korot ovat suuri haitta viejille, jotka joutuvat kilpailemaan muiden maiden toimittajien kanssa, jotka maksavat lainoista 2-3 prosenttia.

Järjestelmä maksaa valtiolle noin 3200 miljoonaa ruplaa vuodessa. Vuosina 2023–2024 järjestelmään käytettiin 3700 miljoonaa rupiaa. Vuosien 2024-2025 välitalousarvioon on varattu noin 1700 miljoonaa ruplaa.

Samankaltaiset artikkelit