Sisäisen oikeusasiamiehen toiminta vaatii huomattavaa parannusta: Das – Banking & Finance News

rbi governor, rbi, shaktikanta das, internal ombudsman scheme, rbi internal ombudsman

Vaikka Intian keskuspankki (RBI) on ottanut käyttöön sisäisen oikeusasiamiehen (IO) mekanismin säännellyille yhteisöille vahvistaakseen sisäistä valitusmekanismiaan, IO-mekanismin toimintaa on parannettava huomattavasti, kuvernööri Shaktikanta Das sanoi vuosittaisessa konferenssissa. RBI:n oikeusasiamies täällä tänään.

”On havaittu, että IO:t pyrkivät useaan otteeseen tukemaan säänneltyjen yksiköiden päätöstä mekaanisesti. Useissa tapauksissa hylättyjä valituksia ei lähetetä IO:lle”, Das sanoi.

”Sisäisen riidanratkaisujärjestelmän perusta on riippuvainen sen kyvystä tarjota oikeudenmukainen, puolueeton ja harkittu tuomio, ja havaittu suuntaus herättää huolta olemassa olevien puitteiden kestävyydestä. Kehotan teitä kaikkia varmistamaan sisäisen valitusmekanismin yleisen eheyden ja tehokkuuden”, hän lisäsi.

RB-IO-järjestelmän puitteissa vastaanotettiin yhteensä 234 000 valitusta sen ensimmäisen täyden toimintavuoden aikana 23. tilikaudella, jota seurasi 268 000 valitusta kuluvan tilikauden aikana. Myyntiaste molempina vuosina on ollut noin 98 %. Keskimääräinen sulkemisaika kaikissa valitusluokissa on laskenut 33 päivään FY23:lla uuden järjestelmän käyttöönottoa edeltäneestä 57 päivästä.

Dasin mukaan lainanantajien on ymmärrettävä, että ne ovat ensimmäiset kosketuskohdat yleisessä valitusmenettelyssä ja että loukkaantuneiden asiakkaiden ohjaaminen uudelleen RBI:n oikeusasiamiehen vaihtoehtoiseen valituskoneistoon ei ole toivottavaa. ”Kuten voin nähdä joistakin pöytääni saapuvista valituksista, monet tapaukset ovat sellaisia, että ne olisi pitänyt ratkaista säänneltyjen yksiköiden tasolla”, hän sanoi.

Vilpillisten liiketoimien lisääntyessä myös rahoituslaitosten on tärkeää vahvistaa valvontajärjestelmiään ja käyttää teknologiaa mahdollisten petosten havaitsemiseen ennen niiden toteutumista. Keskittyminen kuluttajien valitusten perussyyanalyysiin voi estää tällaisten valitusten toistumisen.

Lisäksi tekoälyn (AI) myötä kyberturvallisuushaasteet voivat moninkertaistua. Ne voivat altistaa kuluttajat identiteettivarkauksille, petoksille ja luvattomalle pääsylle henkilökohtaisiin tietoihin, mikä voi vaikuttaa kuluttajien luottamukseen. Lisäksi lainanantajien on myös pyrittävä luomaan asiakkaiden tietoisuutta uhista, kuten tietojenkalasteluista, puhelinhuijauksista ja syväväärennöksistä.

Samankaltaiset artikkelit