Tämä bisnestycoon oli maailman hyväntekeväisyysmielinen; hän lahjoitti 829 734 miljoonaa rupiaa – ei, se ei ole Mukesh Ambani, Ratan Tata, Azim Premji tai Shiv Nadar – Lifestyle News

Jamsetji Tata, Jamsetji Tata journey, who is Jamsetji Tata, Ratan Tata, Jamsetji Tata charity, Jamsetji Tata net worth, Ratan Tata net worth, Ratan Tata private jet, Ratan Tata houses, lifestyle

Maailman anteliaimman yksilön titteli menee intialaiselle, joka ylittää tunnetut hahmot, kuten Mukesh Ambani, Ratan Tata, Azim Premji ja Shiv Nadar. EdelGive-säätiön ja Hurun Report 2021 -raportin mukaan Tata Groupin perustaja Jamsetji Tata on tunnustettu viime vuosisadan hyväntekeväisimmäksi henkilöksi lahjoitettuaan huikeat 829 734 miljoonaa rupiaa.

Tämä ylittää muiden maailmanlaajuisten hyväntekeväisyysjärjestöjen panoksen, mukaan lukien Bill Gates, joka varmisti toisen sijan.

Jamsetji Tata suuntasi merkittävän osan hyväntekeväisyydestään koulutuksen ja terveydenhuollon aloille ja aloitti hyväntekeväisyystyönsä jo vuonna 1892. Vaikka hän kuoli vuonna 1904, hänen perintönsä elää edelleen Tata Groupin emerituspuheenjohtajan Ratan Tatan kautta, joka jatkaa valvoa ryhmittymän hyväntekeväisyystoimintaa.

Rupert Hoogewerf, Hurun Reportin puheenjohtaja ja päätutkija, huomautti, että monet hyväntekijät, mukaan lukien Ford Foundationin kaltaiset, olivat peräisin toisesta sukupolvesta eikä ensimmäisestä. Tämä havainto korostaa perheen hyväntekeväisyyteen sitoutumisen pysyvää vaikutusta.

Maailman 50 parhaan hyväntekijän joukossa vain yksi intialainen pääsi listalle: Wipron perustaja Azim Premji, joka lahjoitti avokätisesti 22 miljardia dollaria. Jamsetji Tata syntyi zoroastrilaiseen Parsi-perheeseen Gujaratissa, ja hän uhmasi taloudellisia haasteita ja perheen perinteitä ryhtymällä liiketoimintaan.

Hänen avioliitonsa Hirabao Daboon kanssa johti kaksi poikaa, Dorabji Tata ja Ratanji Tata, joista jälkimmäinen ohjaa nyt Tata Groupin hyväntekeväisyyttä.

Samankaltaiset artikkelit